Volgens organisator Dieter Bruneel van Neptunus-Pro en ook zanger Paul Bruna kwamen de mensen van heel Vlaanderen afgezakt om het namiddagprogramma bij te wonen. Er waren inderdaad aanwezigen van Borgloon, maar ook van Oostende en eveneens uit Menen.

Eén van de aanwezigen die een onvergetelijke namiddag meemaakte was Claude Vanquathem uit Menen, die verblijft in het dagcentrum voor volwassenen met een beperking. Claude had zijn eigen microfoon mee. Toen Laura Lynn door de zaal liep, was Claude erbij om met zijn microfoon ook mee te zingen. Toen daarna Paul Bruna eveneens al zingend door de zaal wandelde, was opnieuw Claude dichtbij en opnieuw kon hij de songs meezingen. Daarna stapte hij ook mee in de polonaise. Na de pauze stonden De Romeo's op het podium en opnieuw stond Claude - nu aan de zijkant - met zijn microfoon in de hand en zong hij enthousiast de Romeo-liedjes mee.

Naar we vernamen komt De Pelikaan uit Menen één keer per jaar in de septembermaand naar het Kustschlagerfestival afgezakt. Op woensdagnamiddag waren ze van de partij met 26 personen, inclusief vier begeleiders.

(PADI)

Paul Bruna neemt Claude erbij. © (Foto FODI)
Claude in de polonaise. © (Foto FODI)