Tijdens het optreden werd de ambiance er direct ingebracht door Kurt Burgelman. De samenzang met Katleen Vandenbossche werd gesmaakt door het publiek. Het liedje Mia van de overleden zanger Luc De Vos alias Gorki werd met glans vertolkt door Kurt Burgelman. Het blijft een nummer met pit.

Def Dames Dope. © FODI

Daarna kwamen de dames van Def Dames Dope op het podium. De zussen Larissa en Axana zijn duidelijk nog niet uitgezongen. Wat we bemerkten op het podium? Eén en al energie! Ze brachten een medley van hun bekendste nummers en eindigden met een nieuw liedje door Larissa in eigen dialect 't Is gedaan. Mira begeleidde zichzelf op de keyboard en bracht vijf nummers. Een karaktervolle dame met een overtuigende stem.

Udo. © FODI

Daarna was het de beurt aan Udo, die niet meer weg te denken is uit onze muziekwereld. Hij kan uitstekende nummers zelf schrijven. Dit bewees hij al in 't verleden en ook tijdens de afzondering deed hij zijn uiterste best. Het publiek waardeerde zijn sterk optreden.

Even later kwam John Watts, de zanger van Fischer-Z op het podium. Even keerden we terug in ons verleden toen we werden meegevoerd op de tonen van Marliese, The Worker... Niets kon zijn leeftijd verraden, want alle nummers klonken even overtuigend en zuiver als altijd. Heerlijk!

Even pauze

En toen, toen was het even wachten... Een pauze werd ingelast omdat Sabien Tiels nog niet was aangekomen in Herzele na haar concert van die avond. Peter Kingsbery - ons bekend van Cock Robin - opende na de pauze met Just around the corner, één van zijn vele succesnummers en jawel... het klinkt nog altijd steengoed.

Sabien Tiels en Peter Kingsberry. © FODI

Van vermoeidheid was evenwel geen spoor te bemerken toen Sabien Tiels even later het podium op kwam gesprongen om samen met Peter een duet te zingen. Het liedje Remember the promise you made werd gebracht alsof het door en voor hen was geschreven. Daarna zong Sabien haar eigen liedjes en ook Kwart voor tijd, de song van wijlen Yasmine. Voor velen was dat een kippenvelmoment.

Eliot Murphy © FODI

Hoewel het Belgisch weer zich van zijn beste kant liet zien, had Elliot Murphy aanvankelijk wat moeite om op temperatuur te komen tijdens dit openluchtoptreden. Eens de Amerikaan zijn gitaar gestemd kreeg, kon hij het publiek toch aan het rocken krijgen. En dan was het voorbij... Het was een heel geslaagde avond waarin de artiesten werden bijgestaan door muzikanten van de Laatste Show Band. Hoed af voor deze muzikanten, die dergelijke prestaties leveren buiten de studio of de luxe van een concertzaal. Dat de ruim 1.300 bezoekers (volgens de organisatie) gelijk hadden en de afwezigen ongelijk, was hier zeker een feit.

(PADI)