Christoff ontsteekt Vredeslicht tijdens eerste Kerstconcert in Izegem

Christoff stak het Vredeslicht aan. © Foto Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het allereerste van de in totaal negentien kerstconcerten van Christoff en Lindsay vond plaats in de mooie kerk op de Bosmolens in Izegem.

Het hele team van BMB Agency was aanwezig om alles in goede banen te leiden, want tijdens een eerste optreden kan er altijd iets verkeerd gaan. Maar gelukkig verliep alles heel goed, moest men niet bijsturen, viel de klank heel goed mee, zelfs wie achteraan in de kerk zat. De kerk was praktisch uitverkocht voor dit eerste kerstconcert.

Christoff en het kinderkoor Scaletta begonnen met Kerstmis vier je niet alleen, gevolgd door Last Christmas. Daarna sprak Christoff een eerste keer de aanwezigen toe: “Bij aanvang was ik wat nerveus, want dit kerstconcert is het allereerste in een reeks van negentien kerstconcerten. Jullie zijn mijn grote jury.”

Hij vroeg of iedereen elkaar kende en wilde dat het publiek even met elkaar kennis maakte. Een ideale uitleg om dan te starten met het nummer Ga nooit meer van huis. “Het is niet gemakkelijk om liedjes te kiezen voor deze periode van het jaar. Dit jaar verloor ik mijn grootvader. Dat is bijzonder zwaar. Ik ben zeker dat ik niet de enige ben die hier aanwezig is en die dit jaar iemand moest afgeven.”

Christoff zong de toepasselijke song Een ster. Iedereen mocht met het lichtje van z’n gsm een ster vormen. De zanger bracht ook Alles wat ademt. “Wil je de wereld veranderen, dan moet je bij jezelf beginnen. Het is een traditie dat het Vredeslicht door veel landen in Duitsland aankomt. Steven en Ruben van mijn team reden 1.200 km om dit Vredeslicht op te halen. We gaan dit Vredeslicht de allereerste keer aansteken in deze kerk in Izegem. Dit licht is al heel lang onderweg en wordt niet gedoofd. Van hieruit gaan we het verspreiden, want geloof mij: er is nog veel vrede nodig”, bekent Christoff. Wij willen vrede weerklonk, samen met zus Lindsay en Scaletta.

Vooraleer Christoff de Tura-song Als de muren konden praten zong, zei hij: “Helaas is er hier in Vlaanderen ook veel oorlog. Familie- en burenruzies, kinderen die worden gepest op school, enz. Er worden vaak woorden gezegd die pijn doen. Er is zoveel verdriet in eigen land en in de wereld, zodat we er rond deze dagen toch eens stil moeten bij staan. En heb je zelf woorden met iemand, zet dan de eerste stap, wees de slimste ook al weet je dat je gelijk hebt en een toegeving moet doen”, legt Christoff uit.

(Lees verder hieronder)

Na Als de muren konden praten volgde ook nog het Onze vader, gevolgd door Kerstmis met jou, Rudolfmedley. Het kinderkoor bracht Niets is cooler dan kerstmis, waarna Lindsay en Scaletta Als een engel zongen. Lindsay mocht ook nog Een verlangen te groot en Liefde en vertrouwen zingen.

In een andere tenue keerde Christoff terug voor het altaar om Als je lacht te brengen. “In één jaar kan er veel gebeuren. Zag je mijn huwelijksaanzoek op tv? De helft van Vlaanderen vond dat tof, de andere helft dacht dat ik op mijn kop was gevallen.”

Christoff zei nog hoe goed hij zich voelt bij zijn partner, waarna hij Als je lacht zong en aan hem opdroeg. We hoorden ook Wonderbaarlijk magisch weerklinken net zoals Kleine trommelaar én Witte kerstmis (samen met het kinderkoor). Rode rozen in de sneeuw, bekend van zangeres Marva, werd ook door Christoff gebracht. Een ster die voor ons schijnt mocht ook niet ontbreken net als Hallelujah, samen met Lindsay en het kinderkoor. Er volgden nog twee bisnummers, namelijk Vrolijk kerstfeest en Kerstmis vier je niet alleen. Tijdens één van deze nummers stapte Christoff naar de eerste rij in de kerk en gaf hij iedereen een handdruk. Een wens voor een vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar.

Het eerste kerstconcert van Christoff en Lindsay was een meevaller. Iedereen vertrok enthousiast. Eén klein minpuntje waar de zanger en zijn entourage helemaal niets konden aan doen, was dat wanneer je achteraan in de zaal zat je het kinderkoor niet goed zag. Je zag hun choreografie niet. In bepaalde kerken staat het altaar hoger, in Izegem was dat podium maar kleintjes maar gelukkig bleef ook het publiek achteraan zitten, zodat iedereen – tot zelfs de laatste rij – een kleine glimp van het kinderkoor kon opvangen.

Christoff, Lindsay en het kinderkoor Scaletta maakten alvast met hun kerstliederen en boodschap Vrede voor iedereen veel goed. Met dank aan VCL Events uit Lendelede die instond voor de organisatie van dit kerstconcert.

(PADI – Foto’s Jens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier