Christoff groter dan groots tijdens zijn concert Christoff XL

© PADI & Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In Kursaal Oostende stond Christoff op het podium met zijn concert Christoff XL in een organisatie van Concertevents. Maar liefst 1.500 mensen waren afgezakt naar de badstad om deze joviale artiest aan het werk te zien.

Het was 20.07 toen Christoff op het podium verscheen voor een show – zonder pauze – die duurde tot 21.52 uur. Tijdens de intro hoorden we Ogen weer geopend weerklinken en na Eenmaal volgde het bekende nummer Hartslag. De zanger bedankte zijn vele fans die zijn muzikale droom in vervulling laten gaan. “Wanneer je vertrekt van huis, zeg dan hoe graag je andere mensen ziet. Dat is belangrijk, want vooraleer je het weet kan je het niet meer zeggen”.

Christoff groter dan groots tijdens zijn concert Christoff XL
© PADI & Jens

Christoff zei dat hij nu één van de mooiste teksten uit heel zijn repertoire ging brengen, namelijk Ga nooit meer van huis. De zanger is een fiere nonkel/peter van Lisa-Marie, het kindje van zijn zus Lindsay. Is hij één moment vrij, dan spendeert hij die vrije momenten aan Lisa-Marie. Hij zong Door jou, waarin de moeilijke periode van Lindsay en partner Kris wordt besproken om aan kinderen te geraken. “Laat dit lied een steun zijn voor mensen die ook in dezelfde situatie verkeren”, zegt Christoff. Het publiek applaudisseerde luid, waarna You raise me up volgde.

Christoff groter dan groots tijdens zijn concert Christoff XL
© PADI & Jens

Net vooraleer hij Als je lacht bracht, stond de zanger stil bij nog een belangrijk moment in zijn leven. “Keek je naar de Duitse tv-show Schlagerboom? Een mens moet eens zot doen hé. Het gevoel dat ik kreeg, wilde ik delen met de hele wereld. Blijf ook in je dromen geloven, ooit komt de liefde op je pad. Geloof ook in Hierboven, blijf niet hangen in het verleden. Er is voor iedereen in het leven iemand. Dat is een zoektocht, maar je weet ook direct wanneer die zoektocht is afgelopen”, aldus de wijze woorden van zanger Christoff, die dan Als je lacht bracht.

Christoff groter dan groots tijdens zijn concert Christoff XL
© PADI & Jens

De zanger riep op om even recht te staan. Hij leerde het publiek de sirtaki dansen. Het feest kon nu écht beginnen. Een Duitse medley mocht ook niet ontbreken, met Alles kan een mens gelukkig maken van René Froger, Zeg maar niets meer van André Hazes… Dronken van liefde, M’n beste vriend, Why tell me why, ‘t Is nog niet voorbij, Vanavond gaat het gebeuren… zijn ook liedjes die door het voltallige publiek werden meegezongen. En dan moesten nog aan zijn échte hits beginnen, namelijk 7 zonden, de Polonaise-medley, Zo mooi én Sweet Caroline. Op dat moment zat er al lang niemand meer neer in de zaal. Iedereen stond recht, iedereen genoot van die mooie avond.

Christoff groter dan groots tijdens zijn concert Christoff XL
© PADI & Jens

Als bisnummers bracht Christoff Een ster en Voor jou, waarna hij met zijn sterke band en dansers/danseressen afscheid nam van zijn publiek. Op dat ogenblik – wat velen niet zagen en wisten – vloog er een drone boven de massa om foto’s te nemen en eventueel een filmpje te maken van al die ambiance. Een half uur na zijn optreden stapte Christoff naar de foyer, waar honderden mensen aan de fanstand stonden om met hun idool op de foto te prijken. Christoff deed het met de glimlach. Daarom blijft deze artiest ook zo groot, omdat hij niet vergeet hoe het allemaal is begonnen, door de fans en dat fans zo belangrijk zijn, dat een zanger niet zonder fans kan.

Onze showbizzmedewerker PADI met Christoff
Onze showbizzmedewerker PADI met Christoff© PADI & Jens

Besluit : iedereen, maar dan ook iedereen keerde heel tevreden huiswaarts met dank aan Christoff XL. Goed nieuws, ook volgend jaar komt Christoff naar locaties in West-Vlaanderen en natuurlijk eveneens naar Kursaal Oostende. Check onze foto hieronder én je zal de datum al bemerken…

Christoff groter dan groots tijdens zijn concert Christoff XL
© PADI & Jens

(PADI & Mervyn/Foto’s : PADI & Jens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier