Charlotte Verduyn uit Brugge is een van de vertelsters in ‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’

Charlotte Verduyn (gele tenue) als vertelster tussen de cast van 'Hans en Grietje'. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondagnamiddag 23 december heeft de officiële première plaats van Hans en Grietje, de sprookjesmusical in Capitole Gent. In de cast zitten niet enkel Michael Zanders – afkomstig uit Oostende – en Charlinne Catrysse uit Nieuwpoort, maar ook vertelster Charlotte Verduyn uit Brugge. Het kruimelspoor brengt Hans en Grietje deze kerstvakantie ook nog naar Kursaal Oostende (27 december) en Stadsschouwburg Antwerpen, waar ze zich dus ook mogen opmaken voor een sprankelende en interactieve familiemusical met een Vlaamse cast, aanstekelijke liedjes en leuke dansjes.

Charlotte Verduyn is 25 jaar en musicalactrice. Ze is een trotse Bruggeling, die nog altijd in Brugge woont. Haar passie voor musical ontwikkelde ze bij MiLo Productions in Knokke. “Daar speelde ik mee in de amateurproductie Het Uur Nul. Het jaar daarna heb ik me ingeschreven in de kunstacademie van Knokke, waar ik musicallessen volgde. Daar spoorde Goele De Raedt me aan audities te doen voor opleidingen in het hoger onderwijs. Zo ben ik bij 7Musical in Brussel beland en het jaar daarop deed ik auditie voor de opleiding Musicaltheater in Tilburg (Nederland). Beide opleidingen heb ik dan ook afgerond. Ik ben blij dat ik die kansen gekregen heb want de audities waren niet van de poes en de opleidingen zijn echt goed merk ik, want ik heb mezelf daardoor zeer goed ontwikkeld als artiest“, zegt Charlotte. “Ik ben nu alles samen al negen jaar bezig met musical, maar professioneel ben ik nog maar drie jaar bezig.”

Aan welke producties nam je allemaal deel?

Charlotte: “Mijn eerste productie was Beauty and the Beast van Stage Entertainment. We speelden in het AFAS Circustheater en daar was ik werkzaam als swing. Daarna ging ik als zangeres op een cruise (MS Amadea) werken. Daar hadden we 20 verschillende shows en ik zong ook een soloshow met Motown muziek. Bij Mozart van Music Hall/VBW was ik ensemble met een cover van de rol Constanze. Momenteel speel ik de rol van vertelster in Hans en Grietje de musical van Music Hall.”

Charlotte Verduyn
Charlotte Verduyn© GF

Hoe verkreeg je die rol in ‘Hans en Grietje’, via auditie?

Charlotte: “De rol van vertelster heb ik inderdaad na een auditie gekregen. Ik ben heel dankbaar die rol te morgen vertolken, samen met mijn mede-vertelsters Oonagh Jacobs en Elke Buyle. We zijn een ludiek, poppy trio en wij hebben de eer de show aan elkaar te zingen én te vertellen. We nemen verschillende gedaantes aan en dat maakt de rol ook zo spannend en verrassend. Wij zingen alles meerstemmig en dat maakt het voor mij zeer uitdagend. De muziek is echt leuk en blijft hangen. Iedereen gaat altijd met een goed gevoel de theaterzaal uit.”

Wat staat er op het programma voor 2019?

Charlotte: “In 2019 mag ik als zangeres mee met de band Manyana door Duitsland touren, waar ik zeer veel zin in heb. En voor de rest moet ik natuurlijk zoals al mijn collega’s verder audities doen. We zullen zien wat 2019 me nog zal brengen.”

Speeldata en tickets ‘Hans en Grietje’ : www.30jaarmusichall.be

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier