Charlotte Nollet stelt kunstwerken tentoon in L’Art Mania-galerij in Knokke

Sigurd Tanghe tussen Charlotte Nollet en Gunther Levi. © Foto Charlotte
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tot eind augustus stelt Charlotte Nollet, partner van Romeo-zanger Gunther Levi, haar kunstwerken tentoon op de Zeedijk in de L’Art Maniac-galerij in Knokke. Dat is de galerij van Sigurd Tanghe uit Ingelmunster. Diverse van haar werken hangen ook in de Never Give Up-galerij eveneens op de Zeedijk. Er hangt ook werk van Nicholas Van Varenberg, de jongste zoon van de wereldbekende acteur Jean-Claude Van Damme.

Charlotte (36) – afkomstig van Izegem – schildert al vanaf haar vijftiende. De voorbije jaren exposeerde ze haar werken reeds in o.a. Kuurne, de Valora-toren in Ingelmunster, Brugge en nu toch wel onverwacht in de galerij van Sigurd Tanghe. Sigurd is een kunstenaar die al meerdere jaren bezig is met kunst en is een bekende naam in de kunstwereld.

Hoe ben je met hem in contact gekomen ?

Charlotte : “Eigenlijk heel toevallig. We waren in Knokke aan het kijken naar een prachtig werk van hem over Marilyn Monroe. Ik zei tegen Gunther : dat is nu eens een prachtig werk. Zijn vrouw Charlene kwam naar buiten. Blijkbaar hebben De Romeo’s opgetreden op hun trouwfeest. Zij wist dat ik van Izegem was en zo zijn we aan de praat geraakt. Ik stelde dan enkele werken voor. Hij gaf vlug zijn goedkeuring dat ik die mocht tentoon stellen. Ik ben er hem heel dankbaar voor.”

Hoeveel werken hangen er ?

Charlotte : “Sigurd heeft vijf verschillende werken uitgekozen van nogal verschillende periodes. Ik werk heel abstract met het paletmes en met pleisterwerk en pasta op mijn werken. Maar hij heeft er in totaal vijf uitgekozen, verschillend qua kleur en compositie.”

Wat zijn de verhalen achter je werken die er hangen ?

Charlotte : “Alles is individueel. Ik schilder heel vaak ‘s nachts dus vaak is het emotie, zeker bij de werken waar er iets figuratief inzit. Daar gaan er wel wat schetsen aan vooraf. Maar meestal schilder ik op gevoel.”

Hoeveel kunst maak jij per jaar ? Is dat iets dat je tussen je drukke leven allemaal doet ?

Charlotte : “Ik doe het inderdaad allemaal tussen mijn andere bezigheden. Ik werk vooral tijdsgebonden en ‘s nachts. Ik kan niet schilderen op commando en niet overdag. Ik sta er niet voor op, maar begin ‘s avonds en dan zie ik wel. Er zijn ook dagen waarop het niet gaat, dan verschijnt er niets op doek.”

Waarom schilderen ?

Charlotte : “Ik doe het vooral voor de rust. Ik doe het ‘s nachts zodat niemand mij kan opbellen. Ik kan geen mails krijgen en ik word niet gestoord. Ik zet muziek op en begin te schilderen. De kinderen slapen en ik heb niets aan mijn hoofd. Dat kan voor mij een uitlaatklep zijn. Dit is voor mij een andere manier van ontspannen.”

Was dat al van kinds af dat je zo creatief was ?

Charlotte : “Op een bepaald moment heb ik moeten kiezen tussen sport en kunst. Ik heb toen voor sport gekozen, maar kunst is altijd blijven hangen. Tot mijn achttiende heb ik Kunsthumaniora gevolgd. Architectuur en beeldhouwen heb ik ook gedaan, maar schilderen is altijd blijven hangen. Daarmee ben ik nooit gestopt.”

Wat doet dat met je, je werken ophangen in zo een grootse galerij in Knokke ?

Charlotte : “Ik heb altijd gezegd tegen Gunther dat ik dat wel eens wilde doen. Dat stond echt op mijn bucketlist. Ik dacht wel dat ik eerst zelf voor een pand zou moeten zorgen. Ik had nooit gedacht dat iemand mij die kans zou willen geven om dat effectief ook te doen. De reacties zijn heel positief. Kunst is natuurlijk iets heel persoonlijks. Of je het nu graag ziet of niet. Kunst is én blijft iets heel persoonlijks. Niemand hoeft mijn werken mooi te vinden. De mensen die het graag zien of mooi vinden, des te beter. Mensen die het minder vinden of hun eigen mening erover hebben, ik aanvaard dat evengoed. Maar het is natuurlijk heel leuk dat ik dit mag doen. Dat is niet iedereen gegeven. De werken hangen er nu tot eind augustus, wat daarna gebeurt, ligt aan de reacties. Er kunnen dan nieuwe werken komen ofwel stoppen we er dan mee.”

Zijn je werken te koop? Aan een goeie prijs ?

Charlotte : “Ja, sowieso. In galerijen zijn ze altijd te koop hé. Het blijft natuurlijk een hobby van mij. Ik ga er geen fortuinen mee verdienen. Er zijn mensen die 200 euro aan een jeansbroek geven en er zijn mensen die 50 euro al veel vinden. Het is allemaal relatief en dat is met kunst hetzelfde.” (PADI)

Gratis toegang tot eind augustus in de galerij L’Art Maniac in Knokke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier