Charkov City Opera & Ballet komt met Aïda en De Notenkraker naar Concertgebouw Brugge

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vorig jaar stond het bejubelde Oekraïense Charkov City Opera & Ballet de eerste keer in het Brugse Concertgebouw. Dit gezelschap – goed voor jaarlijks meer dan 150 uitverkochte voorstellingen – werd bedolven onder de complimenten en komt nu met twee succesvolle voorstellingen terug naar Brugge. Op zaterdag 23 november kan je gaan kijken naar de opera ‘Aïda’ en op zaterdag 11 januari 2020 kan je genieten van het ballet ‘De Notenkraker’.

De vrachtwagens van het Charkov City Opera & Ballet bollen weer op de Europese wegen, want het gezelschap -, goed voor een betrokkenheid van honderden mensen voor en achter de schermen – is weer op tournee. Als toeschouwer kan je wegzakken in de roodfluwelen sofa’s en meegenieten van opera- en balletvoorstellingen op wereldniveau. In het prachtige decor, omgeven door het beste licht en geluid, geven het live orkest, de meer dan 30 dansers én de stersolisten het beste van zichzelf. Het gepassioneerde gezelschap dat er steeds weer naar streeft om de lat hoger te leggen, biedt u meeslepend, ontroerend ballet en opera aan. Je wordt stil. Je zit op het puntje van je stoel om met open mond en volle bewondering te kijken naar de prestaties die er op het podium worden neergezet”, klinkt het bij het gezelschap.

Aïda

Onder de muzikale leiding van Jeroen Weierink én regisseur Marc Krone kan je op zaterdag 23 november in Concertgebouw Brugge gaan kijken naar Verdi’s gelauwerde, exotische opera ‘Aïda‘. Hoogtepunt is de befaamde ‘Triomfmars’, maar de klemtoon van deze opera ligt op het intieme, ontroerende karakter. Na zijn overwinning op de Ethiopiërs, mag de Egyptische legeraanvoerder Radames trouwen met koningsdochter Amneris. Hij kwetst haar wanneer hij verliefd wordt op Amneris’ slavin Aïda. Je waant je in het Oude Egypte, je ziet de liefde tussen mensen openbloeien en je geniet van prachtige aria’s en hemelse klanken in een opera waarin de muziek van Verdi de hoofdrol opeist.

De Notenkraker

Voor wie houdt van ballet, brengt Charkov City Opera & Ballet op zaterdag 11 januari 2020 een opvoering van ‘De Notenkraker‘. ‘De Notenkraker’ vertelt het verhaal van Clara Staalboom, met muziek van Tchaikovski, gebracht door een live orkest onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. De notenkrakerpop die Clara krijgt op kerstavond, komt in haar droom tot leven en verandert in een prins. Ze worden verliefd op elkaar, maar moeten opletten voor de Muizenkoning, want die doet er alles aan om hun liefdesgeluk te verstoren.

Charkov City Opera & Ballet komt met Aïda en De Notenkraker naar Concertgebouw Brugge

(PADI)

Tickets voor de voorstellingen van ‘Aïda’ (zaterdag 23 november, 20 uur) en ‘De Notenkraker’ (zaterdag 11 januari, 20 uur) van het Charkov City Opera & Ballet in Concertgebouw Brugge, reserveer je op www.ticketsbrugge.be of 070/22.12.12 (Max. ?0,30/Min).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier