BSO-producties lanceert livestream concert ‘Musical in uw kot’ op vrijdag 19 juni

Hans Peter Janssens - afkomstig uit Brugge - doet mee aan 'Musical in uw kot' op vrijdagavond 19 juni. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdag 19 juni kan je vanaf 20u.30 live een concert volgen onder het thema ‘Musical in uw kot’ van Hans Peter Janssens – geboren in Brugge -, Elke Buyle en Michiel De Meyer. Zij worden live begeleid door een comboband en vijf muzikanten. Prijs : 10 euro.

We zitten allemaal nog even in ons kot… Het dagelijks leven kon in sommige sectoren alvast terug opstarten, maar de culturele sector zal nog even moeten wachten. Theater- en musicalproducenten hebben twee keuzes : wachten of ondernemen. Producent BSO-producties (The Last Five Years, Bonnie&Clyde, Legally Blonde,…) kiest alvast voor dat laatste. Ter ondersteuning van Vlaamse musicalartiesten lanceert de producent een nieuw project : ‘Musical in uw kot’. Een livestream concert waar het publiek voor slechts 10 euro kan genieten van drie artiesten (Hans Peter Janssens, Elke Buyle, Michiel De Meyer), live begeleid door een comboband van vijf muzikanten.Dit concert zal doorgaan met respect voor de regels rond social distancing en wordt live uitgezonden vanuit de muziekstudio. Aangezien het concert live opgenomen en gemixt wordt zoals tijdens een live optreden, krijgt het publiek thuis het beste geluid. Het concert duurt ongeveer 1,5 uur en bevat de beste songs uit het (musical)repertoire van de drie zangers.

Via de ticketshop van www.bso-producties.be koopt het publiek een ticket alsof dat voor een live voorstelling zou zijn. Ieder ticket kost 10 euro en zet de klant op een contactenlijst van genodigden voor het concert. De klanten krijgen een geheime YouTube-link doorgestuurd via e-mail. Die link brengt hen rechtstreeks naar de livestream, die start op vrijdagavond 19 juni omstreeks 20u.30. Het publiek kan het concert via die livestream volgen op het moment van het concert zelf of uitgesteld kijken. Voor aanvang van een optreden vragen ze traditiegetrouw aan het publiek om niet te filmen of te fotograferen, uit respect voor de artiesten en het vak. Dit keer vragen ze het publiek om de link niet te delen met anderen, uit respect voor de artiesten en het vak. Tijdens het concert kan het publiek in interactie gaan met de artiesten via een live chat functie. Zo kunnen ze nummers laten opdragen aan mensen die hen warm aan het hart liggen.

BSO-producties lanceert livestream concert 'Musical in uw kot' op vrijdag 19 juni

Manu Jacobs (artistiek leider) : “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We kijken er naar uit om terug met ons vak bezig te zijn, samen met mensen die daar enorm goed in zijn. Hans Peter Janssens brengt enkele van zijn klassiekers die hij onder andere op West End zong. Deze internationale klasbak deelt de virtuele bühne met Michiel De Meyer. Michiel kon je onder andere aan het werk zien tijdens de laatste editie van Steracteur Sterartiest, die hij overigens won. Elke Buyle sluit het rijtje. Elke, de Vlaamse Elsa uit Frozen, heeft haar vocale kwaliteiten al meermaals bewezen. Een klasse-vrouw op podium wiens stem iedereen in vervoering brengt. “We hopen dat ons publiek de weg naar de muziek zal vinden zoals altijd, hoewel het dit keer er wat anders aan toe zal gaan…” (PADI)

Ticketverkoop via www.bso-producties.be. Prijs : 10 euro per ticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier