Britse The Bootleg Beatles komen voor één optreden naar Concertgebouw Brugge

De groepsleden van The Bootleg Beatles tijdens hun optreden in Knokke-Heist, samen met Willy en Sofie Moeyaert-Vandenbroucke van Concertevents. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 16 februari staan om 20 uur The Bootleg Beatles op het podium van het Concertgebouw Brugge. Deze Britse Beatles tribute-band bestaat al sinds 1980, trad al bijna 5.000 keer op en is er in die periode in geslaagd om hun versies van de klassiekers I Want To Hold Your Hand, Get Back en I Feel Fine te perfectioneren. Aan de hand van filmmateriaal nemen The Bootleg Beatles het publiek mee doorheen de geschiedenis van de Fab Four. Een multimediaal spektakel dat begint in de rokerige kroegen van Liverpool en eindigt in 1969 bij het legendarische miniconcert op het dak van de platenfirma Apple in Londen.

Deze band vond in feite zijn oorsprong in de cast van de West End musical Beatlemania. Midden de jaren negentig kwam de grote doorbraak met een concert op het legendarische Glastonbury Festival, waarna de groep door Oasis werd gevraagd om hun voorprogramma te verzorgen tijdens hun openluchtconcerten. Dit maakte The Bootleg Beatles immens populair bij het brede publiek. Een doorbraak op grote schaal, die weinig tribute bands is weggelegd. De groep doet dat zo overtuigend dat ze als enige het beeldmerk van The Beatles mogen gebruiken. Of zoals George Harrison zelf ooit zei : The Bootleg Beatles kennen waarschijnlijk beter de akkoorden dan ikzelf.”

De voorbije zomer waren ze te gast op het Kneifestival in Knokke-Heist. Tijdens een korte babbel vernamen we dat ze heel wat favoriete Beatles-songs hebben, waardoor ze iedere week veranderen van liedjes die ze live brengen. Na even kort aandringen, kregen we te horen dat ze heel veel houden van de liedjes Ticket To Ride en Help. Ze kijken op naar The Beatles, omdat deze muziek nog altijd zo belangrijk. Juist omdat het muziek is die gemaakt is voor altijd. “Het immense succes van The Beatles is vooral te wijten aan de top songwriters en door hun sterkte als groep”, zegt de groep. The Bootleg Beatles vinden John Lennon en Paul Mc Cartney de spilfiguren van de groep, maar iedereen was minstens even belangrijk door hun menslievendheid. Hoe ervaren The Bootleg Beatles wereldwijd hun publiek ? In de Filippijnen en Mexico leven de mensen zeer intens mee. In Engeland is het eerder rustig genieten en in Vlaanderen worden ze zeer enthousiast onthaald. Ze hebben zeer goede herinneringen – bijna drie jaar geleden – aan het optreden op de Grote Markt in Brugge. Ook herinneren ze zich Brugge als een prachtige stad met lekkere restaurants. (PADI)

The Bootleg Beatles brengen met een afwisselende playlist een show van twee uur in het Concertgebouw in Brugge op zondag 16 februari om 20 uur. Dit is het enige optreden voor West- en Oost-Vlaanderen tijdens hun tournee in België. Tickets In en Uit Brugge en www.concertevents.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier