Brasschaatse Huisvrouwen: humor tot de laatste seconde

Hoe zou dat komen ? Niet moeilijk, want in de cast van Brasschaatse Huisvrouwen zitten Myriam Bronzwaar, Kader Gürbüz en Leen Dendievel die in Thuis respectievelijk de rollen van Julia Van Cappelle, Karin Baert en Kaat Bosmans voor hun rekening nemen. Maar Brasschaatse Huisvrouwen telt niet enkel Thuis-castleden, ook de VTM-reeks Familie is er vertegenwoordigd met Katrien De Becker (June van Damme) en Guillaume Devos (Pierrot Van Den Bossche). Op de première waren er natuurlijk ook andere Familie-acteurs en -actrices aanwezig om te supporteren voor Katrien en Guillaume. De cast bestond verder ook uit Martine De Jager, wàt een stem! De mistery guest was niemand minder dan Ronn Moss, bekend als het personage Ridge Forrester uit de soapserie The Bold and the Beautiful.

En hoe zit het nu met Brasschaatse Huisvrouwen? Is het nu wel degelijk een heerlijke decadente komedie, zoals Het PretHuis het aankondigde? Haalde Jeroen Maes het onderste uit de kan om iedereen aan het lachen te krijgen? We willen over Brasschaatse Huisvrouwen enkel nog het volgende kwijt: het is humor tot de laatste seconde! Niemand, maar dan ook niemand, stapt met een nors gezicht naar buiten. Integendeel, vanaf het begin is het al lachen geblazen. Humor blijft de rode draad in Brasschaatse Huisvrouwen, de volledige voorstelling. Brasschaatse Huisvrouwen is een komedie die ons nog lang zal bijblijven en voor alle liefhebbers van komedie is het een absolute aanrader.

Voorstellingen in Antwerpen (nog tot zondag 24 september, 070 69 10 02), Hasselt/Ethias Arena (zondag 1 oktober), Gent/Capitole (zondag 15 oktober), Izegem/Cultuurhuis De Leest (donderdag 19 t/m zondag 22 oktober, 050 70 81 98) en Brugge/Stadsschouwburg (woensdag 25 en donderdag 26 oktober, 050 44 30 40).

(Foto's FODI)