De musical 'Pocahontas' kwam toevallig op het pad van Brahim. "James Cooke belde mij op, dat hij wilde dat ik de vader van Pocahontas zou spelen", vertelt Brahim. "Ik zei dat ik het niet goed wist, want ik ben geen acteur en heb nooit eerder zoiets gedaan. Maar James kon mij overtuigen. Ik deed mee aan een auditie en het beviel mij wel."

En dus is Brahim in de paasvakantie te zien in de musical, die vanaf 4 april in de Gentse Capitole loopt. Of hij schrik heeft voor de première? "Natuurlijk wel, dat is logisch", geeft Brahim toe. "Eén nadeel: ik kan niet goed teksten onthouden. Ik kreeg al tips mee van de mensen achter de musical, maar de zenuwen zullen sowieso door mijn lijf gieren. Tijdens de repetities, die in maart starten, gaan we er serieus invliegen. Of dat te combineren valt met mijn radiowerk? De productie stelde een planning op, die past met mijn werkschema. Dat komt dus wel goed."

Behalve Brahim zijn er ook hoofdrollen voor Giovanni Kemper, Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen, Junes Callaert en Stijn Proesmans. Zij krijgen gezelschap van een elfkoppig ensemble.

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de 'nieuwe wereld' raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar 'wilden' zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden. (PADI)

Vanaf 4 april tijdens de volledige Paasvakantie in enkel Capitole Gent. Tickets en info : www.uitgezonderd.be, 070 345 345.

De cast van 'Pocahontas, de musical'. (Foto FODI/Daniël)
De musical 'Pocahontas' kwam toevallig op het pad van Brahim. "James Cooke belde mij op, dat hij wilde dat ik de vader van Pocahontas zou spelen", vertelt Brahim. "Ik zei dat ik het niet goed wist, want ik ben geen acteur en heb nooit eerder zoiets gedaan. Maar James kon mij overtuigen. Ik deed mee aan een auditie en het beviel mij wel."En dus is Brahim in de paasvakantie te zien in de musical, die vanaf 4 april in de Gentse Capitole loopt. Of hij schrik heeft voor de première? "Natuurlijk wel, dat is logisch", geeft Brahim toe. "Eén nadeel: ik kan niet goed teksten onthouden. Ik kreeg al tips mee van de mensen achter de musical, maar de zenuwen zullen sowieso door mijn lijf gieren. Tijdens de repetities, die in maart starten, gaan we er serieus invliegen. Of dat te combineren valt met mijn radiowerk? De productie stelde een planning op, die past met mijn werkschema. Dat komt dus wel goed."Behalve Brahim zijn er ook hoofdrollen voor Giovanni Kemper, Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen, Junes Callaert en Stijn Proesmans. Zij krijgen gezelschap van een elfkoppig ensemble.Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de 'nieuwe wereld' raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar 'wilden' zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden. (PADI)Vanaf 4 april tijdens de volledige Paasvakantie in enkel Capitole Gent. Tickets en info : www.uitgezonderd.be, 070 345 345.