Chris Van Tongelen begon zijn carrière als musicalman bij het Ballet van Vlaanderen als Frederic Trumper in de Abba-musical Chess. Van daar ging het naar Duitsland voor Gaudi en Gambler, twee musicals van Eric Woolfson (oprichter Alan Parsons Project). Maar in Vlaanderen zou zij ster nog meer rijzen : Sneeuwwitje, Assepoester, West Side Story, Romeo & Julia, Jesus Christ Superstar, Dracula, Grease... Ook Nederland volgde met de musical Greace. Maar Chris zou niet alleen acteren en zijn tenorstem smeren, maar zelf muziekspektakels en musicals produceren. Intussen schitterde hij ook op dat kleine scherm als Bart Van den Bossche in de VTM-soap Familie. Van Tongelen is - last but not least - een gewaardeerd songwriter, ook als geestelijk vader van hitmachine De Romeo's. Chris krijgt er morgen een nieuwe uitdaging bij : de Vlaamse 10. De perfecte show om zijn ervaring met de Vlaamse muziek uit te spelen. Door de 10 populairste nummers van het moment te draaien én door zijn discotheek met nieuw talent voor te stellen. Chris Van Tongelen wordt dus niet alleen presentator, maar ook lid van de muziekredactie.

Het enthousiasme is bij Chris groot. "Van bij de start van BNL viel het unieke format me op. Een lekkere schlager van Willy Sommers volgt na een klassieker van pakweg The Pebbles om dan weer te verrassen met een dansschijf uit Regi's toverhoed. BNL maakt geen onderscheid tussen jong of oud, we splitsen muziek niet op in vakjes. Waar radio vaak vanuit één doelgroep wordt gemaakt, zien wij het breder : hou je van muziek van bij ons, dan zit je hier echt goed. Wanneer we met De Romeo's optreden, zie ik veel artiesten die goed kunnen zingen of een liedje brengen dat de mensen smaken. Het maakt me blij om te laten horen wat er leeft in Vlaanderen. En om een duwtje te geven in een artistieke doorbraak."

Stéphanie Meire (Public Relations) : "Als je Chris zijn decennialange carrière ziet, moet je erkennen dat hij veel bagage heeft in complementaire sectoren. Hij is de juiste man op de juiste plaats om te oordelen over nieuwe releases. Als podiumbeest pur sang, van musicals tot de Romeo's : hij weet wat er broeit bij de Vlaamse artiesten. Mag ik trouwens nog een primeur meegeven ? Eigenlijk krijgen we met de komst van Chris er twee Romeo's bij. Want als Chris naar het buitenland moet voor een opdracht, nemen Gunther of Davy het gewoon over. Dat is gewoon fantastisch. En het bewijst dat De Romeo's niet alleen on stage voor elkaar door het vuur gaan.'" (PADI)

Zit Chris in het buitenland, dan nemen Günther en/of Davy over bij BNL., PADI/Jens
Zit Chris in het buitenland, dan nemen Günther en/of Davy over bij BNL. © PADI/Jens

BNL: onafhankelijke popzender en creatief podium voor artiesten van bij ons. Sinds maandag 13 april overal te beluisteren, met 100 % Belgische en Nederlandstalige muziek. In Vlaanderen en Brussel via 17 regionale FM-frequenties, de digitale radiostandaard DAB+ of de digitale televisie via Orange (kanaal 878) en Telenet (kanaal 944). Wereldwijd via sociale media en website www.bnl.radio.

Chris Van Tongelen begon zijn carrière als musicalman bij het Ballet van Vlaanderen als Frederic Trumper in de Abba-musical Chess. Van daar ging het naar Duitsland voor Gaudi en Gambler, twee musicals van Eric Woolfson (oprichter Alan Parsons Project). Maar in Vlaanderen zou zij ster nog meer rijzen : Sneeuwwitje, Assepoester, West Side Story, Romeo & Julia, Jesus Christ Superstar, Dracula, Grease... Ook Nederland volgde met de musical Greace. Maar Chris zou niet alleen acteren en zijn tenorstem smeren, maar zelf muziekspektakels en musicals produceren. Intussen schitterde hij ook op dat kleine scherm als Bart Van den Bossche in de VTM-soap Familie. Van Tongelen is - last but not least - een gewaardeerd songwriter, ook als geestelijk vader van hitmachine De Romeo's. Chris krijgt er morgen een nieuwe uitdaging bij : de Vlaamse 10. De perfecte show om zijn ervaring met de Vlaamse muziek uit te spelen. Door de 10 populairste nummers van het moment te draaien én door zijn discotheek met nieuw talent voor te stellen. Chris Van Tongelen wordt dus niet alleen presentator, maar ook lid van de muziekredactie.Het enthousiasme is bij Chris groot. "Van bij de start van BNL viel het unieke format me op. Een lekkere schlager van Willy Sommers volgt na een klassieker van pakweg The Pebbles om dan weer te verrassen met een dansschijf uit Regi's toverhoed. BNL maakt geen onderscheid tussen jong of oud, we splitsen muziek niet op in vakjes. Waar radio vaak vanuit één doelgroep wordt gemaakt, zien wij het breder : hou je van muziek van bij ons, dan zit je hier echt goed. Wanneer we met De Romeo's optreden, zie ik veel artiesten die goed kunnen zingen of een liedje brengen dat de mensen smaken. Het maakt me blij om te laten horen wat er leeft in Vlaanderen. En om een duwtje te geven in een artistieke doorbraak."Stéphanie Meire (Public Relations) : "Als je Chris zijn decennialange carrière ziet, moet je erkennen dat hij veel bagage heeft in complementaire sectoren. Hij is de juiste man op de juiste plaats om te oordelen over nieuwe releases. Als podiumbeest pur sang, van musicals tot de Romeo's : hij weet wat er broeit bij de Vlaamse artiesten. Mag ik trouwens nog een primeur meegeven ? Eigenlijk krijgen we met de komst van Chris er twee Romeo's bij. Want als Chris naar het buitenland moet voor een opdracht, nemen Gunther of Davy het gewoon over. Dat is gewoon fantastisch. En het bewijst dat De Romeo's niet alleen on stage voor elkaar door het vuur gaan.'" (PADI)BNL: onafhankelijke popzender en creatief podium voor artiesten van bij ons. Sinds maandag 13 april overal te beluisteren, met 100 % Belgische en Nederlandstalige muziek. In Vlaanderen en Brussel via 17 regionale FM-frequenties, de digitale radiostandaard DAB+ of de digitale televisie via Orange (kanaal 878) en Telenet (kanaal 944). Wereldwijd via sociale media en website www.bnl.radio.