Het levenspad van de West-Vlamingen Thibaut en Jarno, beiden uit Eernegem, loopt al jaren gelijk, maar toch kenden ze elkaar niet echt, tot één jaar geleden. Beiden studeerden op de topsportschool en hadden als kind de droom om profbasketballer te worden. Helaas, het bleef bij een droom en met de tijd ontwikkelden ze een passie voor humor en komedie.

Jarno doet stand-upcomedy en Thibaut schrijft en filmt grappige korte sketches. Maar Jarno heeft nog andere talenten en begint te rappen, terwijl gelijktijdig ook Thibaut zich concentreert op zijn zang nadat hij door zijn vriendin was ingeschreven voor een talentenjacht.

Meteen een klik

Toen Jarno hoorde dat Thibaut ook zong, nam hij contact op met hen en spraken ze af. Vanaf het eerste moment was er een klik en werden ze snel beste vrienden. Het leek wel voorbestemd dat ze zouden gaan samenwerken. Al snel wordt er over muziek gepraat en gaan ze samen aan de slag om songs te schrijven. In geen tijd hadden ze enkele knappe liedjes klaar. De rol van Jarno als rapper en Thibaut als zanger is perfect in dit duo. In december 2017 werden ze opgemerkt tijdens een showcase. Hun eerste single Wifi Code is nu uit.

Vanwaar komt die toch wel eigenaardige artiestennaam? "De naam BLNDIN komt van het Engelse blend in, mengenof passen in het Nederlands. Omdat we allebei dezelfde passies delen, hetzelfde verleden hebben, in hetzelfde dorp wonen en ook nog eens goede vrienden zijn, is dit gewoon de ideale groepsnaam", besluit het duo.