Blijft Houden van Griffelrock bestaan of was 2017 de laatste editie?

© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Voor de vijftiende keer werd Houden van Griffelrock georganiseerd in het Antwerpse Sportpaleis.

Maar liefst 8.500 personen waren aanwezig, waaronder 200 rolstoelers en heel wat ouderen. Er hielden 220 bussen halt aan het Antwerpse Sportpaleis. Even na 14.30 uur verwelkomde presentator Luc Appermont het publiek. Hij sprak zijn waardering uit voor de talrijke vrijwilligers die aanwezig waren én ook voor de komst van het Vlaams Kruis. Er waren ook leerlingen uit scholen van Duffel, Geel en Borstbeek present om de mensen te helpen waar nodig. “Schitterend toch, jong en oud is hier deze namiddag samen”, zegt Luc Appermont, waarna hij de viering van 65 jaar De Strangers in de kijker zette.

Blijft Houden van Griffelrock bestaan of was 2017 de laatste editie?
© FODI

De muzikale trein werd op gang getrokken door Martine Dams, gevolgd door Mama’s Jasje, dat vooral succes had met zijn meezinger Als de dag van toen. Jackobond was aanwezig om songs van Marva te brengen én Voice Male zong liedjes van de Strangers. De Strangers zelf zongen in het Antwerpse Sportpaleis natuurlijk… Antwaarpe.

Na de pauze lieten Conny Neefs & Micha Marah het publiek meezingen op Mooi het leven is mooi, Wat heb je vandaag op school geleerd, Houden van én Supermedicijn. Dana Winner zong Westenwind, Weer verder gaan. Samen met Sabien Tiels bracht ze het prachtige duet Nu is het morgen. Dana sloot af met Ik hou van jou. Houden van Griffelrock werd afgesloten met Johan Verminnen en zijn Mooie dagen, Brussel, Een of andere dag én natuurlijk dé klassieker bij uitstek Laat me nu toch niet alleen. Op ‘t einde van de show kwamen alle artiesten op het podium voor een bloemenmoment.

Blijft Houden van Griffelrock bestaan of was 2017 de laatste editie?
© FODI

Is Houden van Griffelrock 2017 de allerlaatste editie? Valt het doek met editie vijftien? De organisatie vreest ervoor, want zo’n signalen vingen ze toch op. Peter Bellens, gedeputeerde van Welzijn, schreef het als volgt neer: “Jammer genoeg is dit de laatste keer dat we als provinciebestuur Houden van Griffelrock kunnen ondersteunen. Dat is een gevolg van de zesde staatshervorming. Het geld dat we normaal in deze happening zouden investeren, hebben we overgemaakt aan de Vlaamse overheid met de vraag om het in de toekomst hiervoor te blijven gebruiken. Ik hoop dat de minister naar onze vraag wil luisteren. Plezier maken in optimale omstandigheden is immers een recht voor iedereen.”

Wie aanwezig was én zag hoe iedereen genoot, hoopt uit het diepste van zijn hart dat er ook in het najaar van 2018 een volgende editie van Houden van Griffelrock wordt gehouden. Duimen maar!

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier