Hoe gaat het met Blanche in coronatijden ? "Soms kan ik veel dingen doen. Ik doe wat zaken en ik voel me daarbij goed. Soms denk ik : misschien zou ik wat meer moeten doen... Ik denk dat iedereen op dit moment een beetje zo nadenkt. Het gaat dus wel met mij, het kon slechter zijn..."

Ik wil het graag hebben over het begin van je carrière. In 2016 deed je mee aan 'The Voice Belgique'. Is het daar allemaal voor jou begonnen ? En zou je terug meedoen ?

Blanche : "Natuurlijk begon het daar allemaal voor mij. Als ik daar niet was gekomen, dan zou er niets zijn gebeurd."

In 2017 werd je verkozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Je werd vierde. Je nam deel met het nummer 'City Lights', je grootste hit tot nu toe. Had je verwacht dat het nummer zo groots zou worden ?

Blanche : "Natuurlijk niet. Omdat we het gemaakt hebben zonder zelfs maar één keer aan Eurosong te denken. Ik weet niet of je het verhaal kent ? Nadat ik had deelgenomen aan 'The Voice Belgique' ontmoette ik Pierre Dumolin. Hij wilde met mij schrijven. We werkten in de studio aan een paar demo's. In het begin schreven we zelfs niet echt samen. We wilden gewoon zien welke songs bij mijn stem pasten. Toen besloten we 'City Lights' op te nemen, maar we hebben nooit gedacht aan Eurosong. Dat was helemaal niet het plan. We wilden gewoon samen iets maken en daarna spraken we met het [Pias]-label, die superblij was met dat nummer. Het was echter nog een demo, het was nog heel ruw. En zie het eindresultaat."

Na bijna vier jaar werken aan muziek is je album klaar. Hoe voelt dat het ? Bij andere Eurovisiedeelnemers vraag ik me altijd af waarom het zo lang duurde om een album uit te brengen. Ik denk dan aan Laura Tesoro, Loïc Nottet, Eliot, ..

Blanche : "Ik denk dat iedereen een andere reden opsomt waarom het zolang duurt eer een album klaar is. In mijn geval moest ik alles ontdekken. Ik had net deelgenomen aan 'The Voice Belgique'. Ik deed dat voor de fun. Gewoon proberen, ontdekken, plezier maken en een avontuur beleven. En toen ging ik naar het Songfestival met iemand die voor mij schreef. Daarna werkten we samen aan de teksten. Ik zat nog één jaar op school en dat moest ik ook eerst afmaken. En wat dan kwam, wat veel tijd kostte, is het ontwikkelen van mijn art. Ik zat met veel vragen, zoals 'Kan ik liedjes schrijven ?', 'Wat voor soort liedjes vind ik leuk ?', 'Hoe schrijf ik...? Net na het Eurovisiesongfestival ging ik in juni naar een schrijfkamp. Ik schreef mijn eerste nummer. Het was zo leuk dat ik alles kon schrijven. Als dat niet zou gelukt zijn, dan zouden de dingen op een andere manier zijn gegaan. Maar ik had het gevoel dat ik iets kon schrijven. Ik wilde dus meer schrijven, met andere mensen schrijven en nieuwe dingen proberen. Dat kostte veel tijd om te ontwikkelen, want op het moment dat je je realiseert dat je iets kan doen, wil je niet stoppen en zeggen 'Ja, ik kan een liedje schrijven en that's it!'."

'Empire' heet je eerste album met een fantastische sound. Alle nummers zijn zo mooi en passen bij je stem. Ik voel de emoties. Hoe ben je met het album begonnen ? Hoe heb je je 'sound' gevonden ?

Blanche : "Ik ben een persoon van veel stijlen, ik vind weinig songs echt niet leuk. Na Eurovision had ik zoiets van : 'Ok, laten we beginnen met schrijven, laten we kijken waar dit naartoe gaat.' Dus tijdens de schrijfkampen begon ik met het schrijven van mijn eerste nummer. Dat ging heel goed. Ik wist uiteraard op voorhand welke soort stijl ik leuk vond. Maar ik hou niet van één type muziek. Ik sta nog altijd open voor veel dingen, zoals folk getint, echte popmuziek of een beetje meer elektronische popmuziek. Ik sta open voor veel stijlen, maar ik wist al wat voor soort stijl ik echt leuk vond en waarvan ik kon genieten. Ik ging gewoon naar de schrijfsessies en daarna naar Brussel en Londen."

Vóór dit album bracht je enkele singles uit. Eerst hadden we 'City Lights'. Daarna een 'Wrong Turn' (met de geweldige video), dan 'Soon' en eindelijk 'Wrong Moment'. Er staat maar één van die singels op het album. Waarom ?

Blanche : "'City Lights' staat er niet op omdat het een compleet ander verhaal is. Al de andere opgesomde singles zouden ook op het album staan, maar toen begon ik veel te schrijven. Elke keer dat ik schreef, werd ik steeds beter. En uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt met welke nummers we verder zouden gaan (nog niet per sé voor het album), maar gewoon welke liedjes afwerken, structuur aanbrengen in de liedjes, de teksten afmaken en de productie afmaken. Daarna hadden we nog steeds heel veel nummers die we leuk vonden. En deze nummers met dan de singles die we eerder hebben uitgebracht, dat waren er echt veel. Ik moest dus een keuze maken. Welke nummers wil ik echt ? Wil ik oude of wil ik nieuwe liedjes ? Uiteindelijk, wilde ik ruimte geven aan de nieuwe nummers. Maar goed, 'Moment' en 'Wrong Turn' staan op streamingplatforms, ze hebben hun eigen videoclips. Mensen kunnen er nog steeds naar luisteren of naar kijken. Het staat nog steeds op heel veel mensen hun afspeellijsten. En dan 'Soon'... Wanneer we de tracklist op punt zetten, ontbrak er maar één ding en dat was een ballad. 'Soon' was dus het perfecte laatste stukje van de puzzel."

De albumhoes is heel bijzonder. Je staat op de achtergrond en op de voorgrond zien we een bloem. Zit daar een verhaal achter ? We zien namelijk hetzelfde op de cover van je single 'Fences'. Is er een verband ?

Blanche : "Er zat niet echt een idee achter om het met elkaar te laten connecteren. Het was meer visueel. De foto drukt zoveel voor mij uit. Omdat het dat mysterieuze heeft, maar het was niet echt gepland om zo te gaan. Ik vind het geweldig dat de hoes is opgebouwd uit verschillende lagen."

Als ik naar alle liedjes luister, voelen je stem, de lyrics, het instrumentale, echt aan als een kloppend verhaal. Er is een rode draad. Welk verhaal wil je vertellen ?

Blanche : "Hmm, eerlijk gezegd is er niet echt één verhaal. Misschien raar om te zeggen, maar het is een echte mix van mensen overal in de wereld. We zijn er allemaal, met onze achtergronden en verschillende persoonlijkheden. En sommige momenten kruisen sommige mensen je pad en zullen ze een impact hebben op je leven. Uiteindelijk gaat het voornamelijk om gevoelens en hoe we daarmee omgaan. Hoe we met de anderen omgaan. Hoe willekeurig iets het pad kruist en hoe we moeten accepteren dat het er gewoon is. We kunnen proberen het te begrijpen, maar uiteindelijk is het net als : 'Wil je dit in je leven of niet ?' 'Wat doe je ermee ?' 'Vind je het persoonlijk leuk ?' Lieg niet tegen jezelf . Het is een hoop gevoelens en je kiest zelf wat je ervan maakt."

Het is leuk als artiesten hun muziek combineren met coole graphics. Ik hou echt van de stijl van alle video's en fotografie. Was je nauw betrokken bij het visuele ?

Blanche : "Ik weet wat ik leuk vind en wat mij enorm inspireert. Ik vind het heerlijk om een moodboard te kunnen maken voor de dingen die ik leuk vind. Dan bespreek ik dat met de fotograaf of de videomaker. Het was voor elke videoclip of fotoshoot anders. Maar het begint altijd bij mijn mening en dingen die ik leuk vind. Dan verlaat ik de fotograaf, zodat hij of zij iets kan creëren. Het is hun job, dus ik wil niet zeggen 'ik wil dit of dat...' omdat het ook niet cool is voor hen. Het zijn ook artiesten, ze willen ook vrij zijn. Ik geef dus altijd ruimte aan de persoon die de video maakt, zodat ze zichzelf kunnen uitdrukken en uitleven."

Dit album is internationaal. De producers van de plaat en de nummers zijn namelijk Rich Cooper en François Gustin. Hoe ben je bij hen terechtgekomen ? En is Pierre Dumolin (de producent van 'City Lights') nog steeds betrokken bij dit project ?

Blanche : "Nee, niet echt. In eerste instantie wel toen we begonnen met schrijven en ook bij het schrijfkamp was Pierre aanwezig. Dan hebben we in Brussel een paar sessies gehad. Maar toen ik naar Londen ging om daar te schrijven en muziek te maken, kwam ik in contact met François. Op dat moment had Pierre een ander project. Toen ik op een bepaald moment veel over het album moest ontdekken, creëerde ik echt een samenwerking met François en Rich in Londen. Dit waren de perfecte mensen om mee te werken. Het voelt goed aan.".

Je bracht de eerste single van je album, 'Empire' enkele maanden geleden uit, het is ook de titel van het album. De video is prachtig en heel visueel. Het is net een stad in 3D. Met wie werkte je hiervoor samen ? Wat is het verhaal achter de videoclip ?

Blanche : "Dankjewel. Voor deze videoclip werkten we samen met een art director. We ontmoetten elkaar en we zaten meteen op dezelfde golflengte. We begonnen vrij snel to the point te brainstormen, over hoe en wat we visueel wilden maken. En ik had altijd het idee om voor elk nummer een klein universum te creëren. Het is later dat we besloten om dit ook te vertalen naar de videoclip van 'Empire'. Ik weet niet of je het op mijn social media hebt gezien ? Daar post ik voor elk nummer een kleine visual."

Wie waren de belangrijkste inspiratiebronnen voor dit album ?

Blanche : "Ik denk dat het Lorde is. Ja, ik hou echt van haar!

Ik heb een paar nummers die me opvielen. Het eerste nummer is 'Till We Collide'. Persoonlijk denk ik dat het over een ingewikkelde relatie gaat. Kan je me het verhaal achter dit nummer vertellen ? Gaat het over jezelf of haal je inspiratie uit je omgeving ?

Blanche : "Het gaat over een relatie, maar alle relaties zijn ingewikkeld (lacht). Laten we zeggen dat het een nummer is waarbij ik een soort universum in mijn hoofd heb uitgevonden. De eerste keer dat we aan dit nummer in de studio begonnen te werken, had ik een wereld in gedachten waarbij slechts twee personen het gevoel van liefde kenden."

Een speciaal nummer voor jou, denk ik is 'We Had'. Ik zag op je Instagram dat dit het eerste nummer is dat je helemaal zelf hebt geschreven. Wat is het verhaal achter dit nummer en ben je tevreden met hoe het nu klinkt ? Want ik zag dat je het reeds in 2017 hebt geschreven. Dat is al een poos geleden.

Blanche : "Ja, dat ben ik. Ik hou van het lied. Het betekent en zegt heel veel. Dat komt omdat François eraan gewerkt heeft en hij echt een visie had. Zoals ik al zei : ik hou er echt van om mensen te vertrouwen. Hier vertrouwde ik François voor 100 procent. Hij vertelde mij op een dag dat hij een idee had. Hij werkte aan het nummer 'We had' en in het begin was dat met een elektrische gitaar. Toen maakte hij het een lied met meer ritme. Ik vond het zo mooi, omdat het lied de ziel nog steeds heeft, het is ook melancholisch en ook wat triestig. Maar toch, je wilt er nog steeds op bewegen. Ik hou echt van die mix."

Je mocht het lied '1, 2 miss You' zingen op de verjaardag van prinses Elisabeth. Hoe was dat ? Was je nerveus ? Werd je door het paleis benaderd om op te treden ?

Blanche : "Ik werd gecontacteerd in de periode dat ik het album afmaakte en we zouden starten met de visuals. Ik was ook voorlopig geen concerten aan het plannen. Het was een soort moment van pauze voor de release van mijn eerste album. Toen kreeg ik een telefoontje van de man die mijn concerten regelt. Hij legde me uit dat ik voor de prinses zou zingen. De eerste dag geloofde ik het niet en ik vroeg mezelf constant af : 'Waarom ?' Toen begon ik wel een beetje te stressen (lacht) ... Maar weet je, ik hou van dit soort dingen. Ik hou van coole, leuke en nieuwe avonturen ervaringen en veel gezelschap. Het was een geweldig gevoel en een geweldige sfeer. Het is waanzinnig om voor de toekomstige koningin te mogen zingen. Ook gewoon om te mogen zingen voor de Koninklijke Familie van je eigen land. Op een bepaalde manier is het vreemd, maar zo cool. Het is zo'n mooie herinnering."

Volgens mij is Prinses Elisabeth een grote fan van je.

Blanche(lacht) : ....

Het lied 'Soon' heeft voor mezelf een grote betekenis. Het werd namelijk twee jaar geleden uitgebracht precies op mijn verjaardag. Het doet me steeds terugdenken aan een paar mooie herinneringen die ik had in die zomer. Had je dezelfde vibes tijdens het schrijven en zingen ?

Blanche : "Dit is één van de nummers waarvoor ik met Toma Médard werkte. Het was voor we begonnen met schrijven. We wisten niet echt hoe we het moesten doen : zal ik de liedjes schrijven of zullen mensen mij een tekst sturen die ik kan zingen of ...? Maar ja, hij stuurde het en ik had het lied lange tijd op mijn iPhone. Ik luisterde er zo veel naar en ik vond het echt zo geweldig. Ik luisterde ernaar op weg van school naar huis en in eerste instantie met zijn stem erop. Op een bepaald moment werkten we in de studio en namen we mijn stem op. Soms kan het makkelijk gaan. Iemand heeft een prachtig lied geschreven ; je zingt het in, het werkt en dan release je het."

In het nummer 'Only You' fluister je iets heel stil, in het Frans. Mag ik weten wat je fluistert ?

Blanche : "Sorry, dat is een geheimpje (haha)."

Welke doelen heb je in de toekomst ? Met andere woorden, wat wil je bereiken met 'Empire'

Blanche : "Dat is heel moeilijk, omdat ik niet graag iets verwacht. Ik laat alles open. Ik zie wel wat er dus op mij afkomt. Verwacht je iets, dan komt het meestal niet. Ik wil gewoon zeggen : dit is mijn eerste album. Ik vind het echt leuk en ik ben er heel erg trots op. Ik ben zo blij dat we het gemaakt hebben. Nu is het uit. Ik, mijn manager, het label, we zijn allemaal zo blij met het resultaat. Eerlijk gezegd, als ik één ding verwacht is dat mensen de emoties voelen tijdens het beluisteren naar dit album. Dat het iets in hen kan laten openbloeien. Dat de mensen meezingen met de liedjes, erop dansen en huilen door de songs."

De album-releaseshow in de 'AB' in Brussel was gepland in maart. Het concert is helaas uitgesteld naar september. Zijn er nog tickets beschikbaar ?

Blanche : "Natuurlijk. Je kan tickets nog steeds kopen. En geen zorgen, als de datum vanwege de situatie opnieuw moet worden uitgesteld, blijven de tickets geldig."

Heb je er ooit over nagedacht om het album later uit te brengen wegens corona ? Omdat het uiteraard heel spijtig is dat je het niet volledig kan promoten zoals je zou willen, volgens mij toch !

Blanche : "Humm, promotie is een ander verhaal. Het album is uit en het is er nu. Ik werkte er drie jaar aan. Nu was het perfecte moment om het te releasen. Ik wilde het zeker niet uitstellen. De mensen kunnen ernaar luisteren en ik hoop dat ze dat zullen doen. Muziek verbindt mensen ook op een bepaalde manier, zeker in deze tijden."

Tot slot : het album wordt op cd uitgebracht. Kunnen mensen het ook op vinyl aankopen ?

Blanche : "Nee, nog niet op vinyl. We wilden gewoon een cd maken. En kijken hoe het gaat. Misschien later..."

Bedankt voor deze leuke babbel. Het album heeft een geweldige sound en je stem is prachtig. Ik wens je veel succes toe in je muzikale toekomst. (PADI & Jérémie)

Hoe gaat het met Blanche in coronatijden ? "Soms kan ik veel dingen doen. Ik doe wat zaken en ik voel me daarbij goed. Soms denk ik : misschien zou ik wat meer moeten doen... Ik denk dat iedereen op dit moment een beetje zo nadenkt. Het gaat dus wel met mij, het kon slechter zijn..."Ik wil het graag hebben over het begin van je carrière. In 2016 deed je mee aan 'The Voice Belgique'. Is het daar allemaal voor jou begonnen ? En zou je terug meedoen ?Blanche : "Natuurlijk begon het daar allemaal voor mij. Als ik daar niet was gekomen, dan zou er niets zijn gebeurd."In 2017 werd je verkozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Je werd vierde. Je nam deel met het nummer 'City Lights', je grootste hit tot nu toe. Had je verwacht dat het nummer zo groots zou worden ?Blanche : "Natuurlijk niet. Omdat we het gemaakt hebben zonder zelfs maar één keer aan Eurosong te denken. Ik weet niet of je het verhaal kent ? Nadat ik had deelgenomen aan 'The Voice Belgique' ontmoette ik Pierre Dumolin. Hij wilde met mij schrijven. We werkten in de studio aan een paar demo's. In het begin schreven we zelfs niet echt samen. We wilden gewoon zien welke songs bij mijn stem pasten. Toen besloten we 'City Lights' op te nemen, maar we hebben nooit gedacht aan Eurosong. Dat was helemaal niet het plan. We wilden gewoon samen iets maken en daarna spraken we met het [Pias]-label, die superblij was met dat nummer. Het was echter nog een demo, het was nog heel ruw. En zie het eindresultaat."Na bijna vier jaar werken aan muziek is je album klaar. Hoe voelt dat het ? Bij andere Eurovisiedeelnemers vraag ik me altijd af waarom het zo lang duurde om een album uit te brengen. Ik denk dan aan Laura Tesoro, Loïc Nottet, Eliot, ..Blanche : "Ik denk dat iedereen een andere reden opsomt waarom het zolang duurt eer een album klaar is. In mijn geval moest ik alles ontdekken. Ik had net deelgenomen aan 'The Voice Belgique'. Ik deed dat voor de fun. Gewoon proberen, ontdekken, plezier maken en een avontuur beleven. En toen ging ik naar het Songfestival met iemand die voor mij schreef. Daarna werkten we samen aan de teksten. Ik zat nog één jaar op school en dat moest ik ook eerst afmaken. En wat dan kwam, wat veel tijd kostte, is het ontwikkelen van mijn art. Ik zat met veel vragen, zoals 'Kan ik liedjes schrijven ?', 'Wat voor soort liedjes vind ik leuk ?', 'Hoe schrijf ik...? Net na het Eurovisiesongfestival ging ik in juni naar een schrijfkamp. Ik schreef mijn eerste nummer. Het was zo leuk dat ik alles kon schrijven. Als dat niet zou gelukt zijn, dan zouden de dingen op een andere manier zijn gegaan. Maar ik had het gevoel dat ik iets kon schrijven. Ik wilde dus meer schrijven, met andere mensen schrijven en nieuwe dingen proberen. Dat kostte veel tijd om te ontwikkelen, want op het moment dat je je realiseert dat je iets kan doen, wil je niet stoppen en zeggen 'Ja, ik kan een liedje schrijven en that's it!'."'Empire' heet je eerste album met een fantastische sound. Alle nummers zijn zo mooi en passen bij je stem. Ik voel de emoties. Hoe ben je met het album begonnen ? Hoe heb je je 'sound' gevonden ?Blanche : "Ik ben een persoon van veel stijlen, ik vind weinig songs echt niet leuk. Na Eurovision had ik zoiets van : 'Ok, laten we beginnen met schrijven, laten we kijken waar dit naartoe gaat.' Dus tijdens de schrijfkampen begon ik met het schrijven van mijn eerste nummer. Dat ging heel goed. Ik wist uiteraard op voorhand welke soort stijl ik leuk vond. Maar ik hou niet van één type muziek. Ik sta nog altijd open voor veel dingen, zoals folk getint, echte popmuziek of een beetje meer elektronische popmuziek. Ik sta open voor veel stijlen, maar ik wist al wat voor soort stijl ik echt leuk vond en waarvan ik kon genieten. Ik ging gewoon naar de schrijfsessies en daarna naar Brussel en Londen."Vóór dit album bracht je enkele singles uit. Eerst hadden we 'City Lights'. Daarna een 'Wrong Turn' (met de geweldige video), dan 'Soon' en eindelijk 'Wrong Moment'. Er staat maar één van die singels op het album. Waarom ?Blanche : "'City Lights' staat er niet op omdat het een compleet ander verhaal is. Al de andere opgesomde singles zouden ook op het album staan, maar toen begon ik veel te schrijven. Elke keer dat ik schreef, werd ik steeds beter. En uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt met welke nummers we verder zouden gaan (nog niet per sé voor het album), maar gewoon welke liedjes afwerken, structuur aanbrengen in de liedjes, de teksten afmaken en de productie afmaken. Daarna hadden we nog steeds heel veel nummers die we leuk vonden. En deze nummers met dan de singles die we eerder hebben uitgebracht, dat waren er echt veel. Ik moest dus een keuze maken. Welke nummers wil ik echt ? Wil ik oude of wil ik nieuwe liedjes ? Uiteindelijk, wilde ik ruimte geven aan de nieuwe nummers. Maar goed, 'Moment' en 'Wrong Turn' staan op streamingplatforms, ze hebben hun eigen videoclips. Mensen kunnen er nog steeds naar luisteren of naar kijken. Het staat nog steeds op heel veel mensen hun afspeellijsten. En dan 'Soon'... Wanneer we de tracklist op punt zetten, ontbrak er maar één ding en dat was een ballad. 'Soon' was dus het perfecte laatste stukje van de puzzel."De albumhoes is heel bijzonder. Je staat op de achtergrond en op de voorgrond zien we een bloem. Zit daar een verhaal achter ? We zien namelijk hetzelfde op de cover van je single 'Fences'. Is er een verband ?Blanche : "Er zat niet echt een idee achter om het met elkaar te laten connecteren. Het was meer visueel. De foto drukt zoveel voor mij uit. Omdat het dat mysterieuze heeft, maar het was niet echt gepland om zo te gaan. Ik vind het geweldig dat de hoes is opgebouwd uit verschillende lagen."Als ik naar alle liedjes luister, voelen je stem, de lyrics, het instrumentale, echt aan als een kloppend verhaal. Er is een rode draad. Welk verhaal wil je vertellen ?Blanche : "Hmm, eerlijk gezegd is er niet echt één verhaal. Misschien raar om te zeggen, maar het is een echte mix van mensen overal in de wereld. We zijn er allemaal, met onze achtergronden en verschillende persoonlijkheden. En sommige momenten kruisen sommige mensen je pad en zullen ze een impact hebben op je leven. Uiteindelijk gaat het voornamelijk om gevoelens en hoe we daarmee omgaan. Hoe we met de anderen omgaan. Hoe willekeurig iets het pad kruist en hoe we moeten accepteren dat het er gewoon is. We kunnen proberen het te begrijpen, maar uiteindelijk is het net als : 'Wil je dit in je leven of niet ?' 'Wat doe je ermee ?' 'Vind je het persoonlijk leuk ?' Lieg niet tegen jezelf . Het is een hoop gevoelens en je kiest zelf wat je ervan maakt."Het is leuk als artiesten hun muziek combineren met coole graphics. Ik hou echt van de stijl van alle video's en fotografie. Was je nauw betrokken bij het visuele ?Blanche : "Ik weet wat ik leuk vind en wat mij enorm inspireert. Ik vind het heerlijk om een moodboard te kunnen maken voor de dingen die ik leuk vind. Dan bespreek ik dat met de fotograaf of de videomaker. Het was voor elke videoclip of fotoshoot anders. Maar het begint altijd bij mijn mening en dingen die ik leuk vind. Dan verlaat ik de fotograaf, zodat hij of zij iets kan creëren. Het is hun job, dus ik wil niet zeggen 'ik wil dit of dat...' omdat het ook niet cool is voor hen. Het zijn ook artiesten, ze willen ook vrij zijn. Ik geef dus altijd ruimte aan de persoon die de video maakt, zodat ze zichzelf kunnen uitdrukken en uitleven."Dit album is internationaal. De producers van de plaat en de nummers zijn namelijk Rich Cooper en François Gustin. Hoe ben je bij hen terechtgekomen ? En is Pierre Dumolin (de producent van 'City Lights') nog steeds betrokken bij dit project ?Blanche : "Nee, niet echt. In eerste instantie wel toen we begonnen met schrijven en ook bij het schrijfkamp was Pierre aanwezig. Dan hebben we in Brussel een paar sessies gehad. Maar toen ik naar Londen ging om daar te schrijven en muziek te maken, kwam ik in contact met François. Op dat moment had Pierre een ander project. Toen ik op een bepaald moment veel over het album moest ontdekken, creëerde ik echt een samenwerking met François en Rich in Londen. Dit waren de perfecte mensen om mee te werken. Het voelt goed aan.".Je bracht de eerste single van je album, 'Empire' enkele maanden geleden uit, het is ook de titel van het album. De video is prachtig en heel visueel. Het is net een stad in 3D. Met wie werkte je hiervoor samen ? Wat is het verhaal achter de videoclip ?Blanche : "Dankjewel. Voor deze videoclip werkten we samen met een art director. We ontmoetten elkaar en we zaten meteen op dezelfde golflengte. We begonnen vrij snel to the point te brainstormen, over hoe en wat we visueel wilden maken. En ik had altijd het idee om voor elk nummer een klein universum te creëren. Het is later dat we besloten om dit ook te vertalen naar de videoclip van 'Empire'. Ik weet niet of je het op mijn social media hebt gezien ? Daar post ik voor elk nummer een kleine visual."Wie waren de belangrijkste inspiratiebronnen voor dit album ?Blanche : "Ik denk dat het Lorde is. Ja, ik hou echt van haar!Ik heb een paar nummers die me opvielen. Het eerste nummer is 'Till We Collide'. Persoonlijk denk ik dat het over een ingewikkelde relatie gaat. Kan je me het verhaal achter dit nummer vertellen ? Gaat het over jezelf of haal je inspiratie uit je omgeving ?Blanche : "Het gaat over een relatie, maar alle relaties zijn ingewikkeld (lacht). Laten we zeggen dat het een nummer is waarbij ik een soort universum in mijn hoofd heb uitgevonden. De eerste keer dat we aan dit nummer in de studio begonnen te werken, had ik een wereld in gedachten waarbij slechts twee personen het gevoel van liefde kenden."Een speciaal nummer voor jou, denk ik is 'We Had'. Ik zag op je Instagram dat dit het eerste nummer is dat je helemaal zelf hebt geschreven. Wat is het verhaal achter dit nummer en ben je tevreden met hoe het nu klinkt ? Want ik zag dat je het reeds in 2017 hebt geschreven. Dat is al een poos geleden.Blanche : "Ja, dat ben ik. Ik hou van het lied. Het betekent en zegt heel veel. Dat komt omdat François eraan gewerkt heeft en hij echt een visie had. Zoals ik al zei : ik hou er echt van om mensen te vertrouwen. Hier vertrouwde ik François voor 100 procent. Hij vertelde mij op een dag dat hij een idee had. Hij werkte aan het nummer 'We had' en in het begin was dat met een elektrische gitaar. Toen maakte hij het een lied met meer ritme. Ik vond het zo mooi, omdat het lied de ziel nog steeds heeft, het is ook melancholisch en ook wat triestig. Maar toch, je wilt er nog steeds op bewegen. Ik hou echt van die mix."Je mocht het lied '1, 2 miss You' zingen op de verjaardag van prinses Elisabeth. Hoe was dat ? Was je nerveus ? Werd je door het paleis benaderd om op te treden ?Blanche : "Ik werd gecontacteerd in de periode dat ik het album afmaakte en we zouden starten met de visuals. Ik was ook voorlopig geen concerten aan het plannen. Het was een soort moment van pauze voor de release van mijn eerste album. Toen kreeg ik een telefoontje van de man die mijn concerten regelt. Hij legde me uit dat ik voor de prinses zou zingen. De eerste dag geloofde ik het niet en ik vroeg mezelf constant af : 'Waarom ?' Toen begon ik wel een beetje te stressen (lacht) ... Maar weet je, ik hou van dit soort dingen. Ik hou van coole, leuke en nieuwe avonturen ervaringen en veel gezelschap. Het was een geweldig gevoel en een geweldige sfeer. Het is waanzinnig om voor de toekomstige koningin te mogen zingen. Ook gewoon om te mogen zingen voor de Koninklijke Familie van je eigen land. Op een bepaalde manier is het vreemd, maar zo cool. Het is zo'n mooie herinnering."Volgens mij is Prinses Elisabeth een grote fan van je.Blanche(lacht) : ....Het lied 'Soon' heeft voor mezelf een grote betekenis. Het werd namelijk twee jaar geleden uitgebracht precies op mijn verjaardag. Het doet me steeds terugdenken aan een paar mooie herinneringen die ik had in die zomer. Had je dezelfde vibes tijdens het schrijven en zingen ?Blanche : "Dit is één van de nummers waarvoor ik met Toma Médard werkte. Het was voor we begonnen met schrijven. We wisten niet echt hoe we het moesten doen : zal ik de liedjes schrijven of zullen mensen mij een tekst sturen die ik kan zingen of ...? Maar ja, hij stuurde het en ik had het lied lange tijd op mijn iPhone. Ik luisterde er zo veel naar en ik vond het echt zo geweldig. Ik luisterde ernaar op weg van school naar huis en in eerste instantie met zijn stem erop. Op een bepaald moment werkten we in de studio en namen we mijn stem op. Soms kan het makkelijk gaan. Iemand heeft een prachtig lied geschreven ; je zingt het in, het werkt en dan release je het."In het nummer 'Only You' fluister je iets heel stil, in het Frans. Mag ik weten wat je fluistert ?Blanche : "Sorry, dat is een geheimpje (haha)."Welke doelen heb je in de toekomst ? Met andere woorden, wat wil je bereiken met 'Empire'Blanche : "Dat is heel moeilijk, omdat ik niet graag iets verwacht. Ik laat alles open. Ik zie wel wat er dus op mij afkomt. Verwacht je iets, dan komt het meestal niet. Ik wil gewoon zeggen : dit is mijn eerste album. Ik vind het echt leuk en ik ben er heel erg trots op. Ik ben zo blij dat we het gemaakt hebben. Nu is het uit. Ik, mijn manager, het label, we zijn allemaal zo blij met het resultaat. Eerlijk gezegd, als ik één ding verwacht is dat mensen de emoties voelen tijdens het beluisteren naar dit album. Dat het iets in hen kan laten openbloeien. Dat de mensen meezingen met de liedjes, erop dansen en huilen door de songs."De album-releaseshow in de 'AB' in Brussel was gepland in maart. Het concert is helaas uitgesteld naar september. Zijn er nog tickets beschikbaar ?Blanche : "Natuurlijk. Je kan tickets nog steeds kopen. En geen zorgen, als de datum vanwege de situatie opnieuw moet worden uitgesteld, blijven de tickets geldig."Heb je er ooit over nagedacht om het album later uit te brengen wegens corona ? Omdat het uiteraard heel spijtig is dat je het niet volledig kan promoten zoals je zou willen, volgens mij toch !Blanche : "Humm, promotie is een ander verhaal. Het album is uit en het is er nu. Ik werkte er drie jaar aan. Nu was het perfecte moment om het te releasen. Ik wilde het zeker niet uitstellen. De mensen kunnen ernaar luisteren en ik hoop dat ze dat zullen doen. Muziek verbindt mensen ook op een bepaalde manier, zeker in deze tijden."Tot slot : het album wordt op cd uitgebracht. Kunnen mensen het ook op vinyl aankopen ?Blanche : "Nee, nog niet op vinyl. We wilden gewoon een cd maken. En kijken hoe het gaat. Misschien later..."Bedankt voor deze leuke babbel. Het album heeft een geweldige sound en je stem is prachtig. Ik wens je veel succes toe in je muzikale toekomst. (PADI & Jérémie)