Hoe verzeilde Guillaume bij BLØF ?

Guillaume : "Mijn vorige single was een nummer van iemand uit Nederland. Mijn management had BLØF gecontacteerd en mijn nummer laten horen. Die man was blijkbaar héél enthousiast over mijn nummer, want hij zei dat ik zo'n warme stem heb. Het is niet om te bluffen dat ik het zeg, want ik neem dit echt als een compliment op wanneer ik het van zo iemand mag horen. Paskal wilde dus een nummer voor mij maken. Stel je voor. Je moet weten dat BLØF één van de grootste band is van Nederland. Hij begon te schrijven en dat was direct de stijl die ik wou."

Verloopt uw muzikale loopbaan volgens uw planning ?

Guillaume : "Je moet dat alles niet overhaasten. Ik zit nu immers ook volop in de nieuwe tournee van 'Brasschaatse Vrouwen'. Sinds vorig weekend gaan we 40 keren spelen. Het moet er allemaal wel een beetje inpassen. Ik vind dat je in de muziekbusiness niets mag forceren. Mijn eerste single 'Achterna' heeft het heel goed gedaan, want ze draaien dit liedje nog steeds op diverse radio's."

Persoonlijk vind ik u altijd zo'n stille gast. Iemand die weinig zegt, iemand die precies bang is van zichzelf. Ben ik correct ?

Guillaume : "Ik ben inderdaad niet de meest uitbundige persoon. Ik laat iedereen zijn ding doen en ik doe ook mijn eigen ding. Maar wil ik iets, dan vecht ik ervoor, zoals tijdens 'Steracteur Sterartiest'. Als ik een mening heb, zal ik die ook wel zeggen. Mensen die zomaar alles van de daken schreeuwen, ik vind dat persoonlijk niet altijd nodig. Dat brengt niemand iets bij. Ik ben niet echt in mezelf gekeerd, maar misschien ben ik vrij rustig ?"

Of niet sociaal ?

Guillaume : "Ik ben zéér sociaal. Ik zit ook in de politiek en ik ga ook altijd op de mensen af. Ze weten dat ook. Ik zeg altijd iedereen goeiendag, maar ik ga er ook niet in overdrijven."

Na 'Achterna' is het nu 'Allemaal goed' geworden. Ik beluisterde eens naar het nummer. Echt waar, niet slecht. Wanneer zal jij zeggen : dàt nummer is de max. Wanneer je op nummer één staat met 'Allemaal goed ?

Guillaume : " "Ik vind het nummer nu al de max, maar de mensen moeten het ook de max vinden en dat weet je nooit op voorhand. Het is goed geschreven. Het is goed geproduct. Het is een melodie die blijft hangen, het is een mooie tekst. Ik heb het zo goed mogelijk ingezongen. Nu moet ik het loslaten en zien waar het naar toe gaat. Als het een nummer één wordt, zou dat absoluut fantastisch zijn. Als dat niet het geval is, dan is dat zo."

Verloopt het 'allemaal goed' in uw leven ? Maakte je zélf al mee dat je niet wist dat die of die persoon zou blijven slapen ? Of die persoon wel iets mee had om te overnachten ? Ik heb goed geluisterd naar de tekst hé.

Guillaume (lacht) : "Ik denk dat ik dit wel al eens meemaakte, maar wie niet ? Het is autobiografisch voor iedereen. Je kan het interpreteren zoals je het wilt. Het gaat echt over liefde, maar niet over een one-night-stand. In de tekst zitten er ook twijfels in verwerkt. Je moet er blijven aan werken en dat is zoals het gaat in iedere relatie."

Heb je bewust de keuze gemaakt om niet te opteren voor schlagermuziek ?

Guillaume : "Vragen ze bij een boeking of ik een ambiancenummer wil brengen, dan doe ik dat wel, want ik zing dat wel graag. Maar eerlijk, schlagers is niet écht mijn stijl. Mensen die mij kennen, gaan niet zeggen dat ik een schlagerzanger ben. Ik vind het ook soms wel moeilijk : Wat is een schlager ? En wat niet ? Ik vind niet dat een artiest in hokjes geduwd moet worden door wat de mensen graag horen. Je moet de mensen geven wat ze willen. Ik ben meer te vinden voor muziek met intensieve teksten, waarna de mensen luisteren. Ik zeg niet dat het bij schlager niet zo is, maar dat is veel luchtiger. Pascal van BLØF is een mens met bagage die leeft met veel emotie. Ik ben ook een acteur en ik hou gewoon van mooie teksten. Ik heb graag luisterliedjes die blijven hangen. Of ik ooit een boeking zou doen met enkel schlagers ? Neen... Ik zit meer in het genre kleinkunst pop. Nederlandstalige Pop die wat neigt naar vertel pop."

Ik ken je ook van je deelname aan 'Brasschaatse Huisvrouwen' dat aan een tweede adem bezig is. Vind je acteren toch nog altijd leuker dan zingen ?

Guillaume : "Ik heb kleinkunst gevolgd. Meestal zing ik dan in een musical. Ik vind dit leuker omdat het wat aparter is. Musical is leuk omdat het allemaal samenkomt en nu is het apart. Ik moet zeggen dat het nu ook mijn tweede nummer is. De mensen moeten mij leren kennen. Daarmee dat 'Achterna' goed is gegaan, want niet veel mensen wisten dat ik zong. Je moet dat ook opbouwen. Ik heb ook nog geen full cd. Qua tv en optredens is het ook moeilijk voor mensen die al 20 jaar zingen. Laat staan voor iemand die er nu bij komt. Ik heb altijd al gezongen. Het is pas nu dat ik een managementteam heb en clips opneem. Ik heb veel werk in het theater. Het grootste deel dat ik begon met werken was op tv. Ik speelde tien jaar mee in Familie, twee jaar Spring, Het Huis Annubis... Het gaat allemaal zo snel."

Hoelang moest je terug repeteren voor 'Brasschaatse Huisvrouwen' ?

Guillaume : "Ik niet. Als ik iets ken, ken ik het voor altijd. Ik heb geen moeite om dingen te onthouden. Ik heb wel moeilijk om ze erin te krijgen. Bij 'Brasschaatse Huisvrouwen' zijn er twee nieuwe mensen bijgekomen die zich anderhalve week moesten inwerken. Ik speelde het al 50 keren. Dat is dus gemakkelijker hé."

Viel het mee om uw agenda daarop af te stemmen ?

Guillaume : "Ik wist het dat het ging terug komen. Na 'Brasschaatse Huisvrouwen' begon ik direct te repeteren voor een stuk met Leah Thijs in de hoofdrol en dat brengen we in het Fakkeltheater in Antwerpen. Ik weet nu al tot na de zomer wat er op mijn planning staat."

En wat volgt er nog nà de zomer van 2020 ?

Guillaume : "Ik weet nog niet wanneer de volgende single gepland staat. De tweede is nu uit, we gaan zien wat dat geeft. De single moet natuurlijk een beetje airplay krijgen. De mensen moeten de song willen downloaden, zodat het nummer in de charts komt."

We zijn een West-Vlaams blad. Heb je een West-Vlaamse band, een West-Vlaamse link met onze provincie ?

Guillaume : "Lang geleden woonde mijn moeder vele jaren in Harelbeke. Ik geef ook les en ik gaf zes jaar les aan de Muziekacademie in Waregem. Dat is al vier jaar geleden. Ik geef nu les in de Muziekacademie in Ronse, waar ik ook verantwoordelijk ben voor de musicalafdeling. Ik spreek ook een beetje West-Vlaams. Ik leerde de leerlingen mooi Nederlands praten. Het West-Vlaams is een heftig dialect, ik vind het wel sappig. Ik kan al de West-Vlamingen eruit halen. Ik heb een paar goeie vrienden in deze provincie én ik ben ook zot van de zee."

Indien ik mij niet vergis, ben je in uw stad Ronse ook gemeenteraadslid voor Open VLD ? Juist ?

Guillaume : ""Dat klopt en dat valt mee. Ik kwam terecht in een nieuwe wereld. Ik moet ook bekennen dat het niet de meest vriendelijke en oprechte wereld is wat ik ook wel had verwacht op voorhand. Ik zit in de politiek omdat ik niet tegen onrecht kan. Ik word daar ongelukkig van. Ik kan niet zeggen dat ik er iets kan aandoen, maar niks doen is ook geen optie voor mij. Ik leer veel bij. Ik stoor mij enorm aan de poëtische taal van die politici, want dat is allemaal bla bla bla. Ik als jonge politici kan er niet veel aan veranderen maar ik kan er wel in groeien...." (PADI)

'Allemaal goed" wordt op vrijdag 13 maart uitgebracht op GDVR/Buzzard.

Download 'Allemaal Goed' : https://we.tl/t-uNIYN80Tem

Meer info : info@gmcc.be

Hoe verzeilde Guillaume bij BLØF ?Guillaume : "Mijn vorige single was een nummer van iemand uit Nederland. Mijn management had BLØF gecontacteerd en mijn nummer laten horen. Die man was blijkbaar héél enthousiast over mijn nummer, want hij zei dat ik zo'n warme stem heb. Het is niet om te bluffen dat ik het zeg, want ik neem dit echt als een compliment op wanneer ik het van zo iemand mag horen. Paskal wilde dus een nummer voor mij maken. Stel je voor. Je moet weten dat BLØF één van de grootste band is van Nederland. Hij begon te schrijven en dat was direct de stijl die ik wou."Verloopt uw muzikale loopbaan volgens uw planning ?Guillaume : "Je moet dat alles niet overhaasten. Ik zit nu immers ook volop in de nieuwe tournee van 'Brasschaatse Vrouwen'. Sinds vorig weekend gaan we 40 keren spelen. Het moet er allemaal wel een beetje inpassen. Ik vind dat je in de muziekbusiness niets mag forceren. Mijn eerste single 'Achterna' heeft het heel goed gedaan, want ze draaien dit liedje nog steeds op diverse radio's."Persoonlijk vind ik u altijd zo'n stille gast. Iemand die weinig zegt, iemand die precies bang is van zichzelf. Ben ik correct ?Guillaume : "Ik ben inderdaad niet de meest uitbundige persoon. Ik laat iedereen zijn ding doen en ik doe ook mijn eigen ding. Maar wil ik iets, dan vecht ik ervoor, zoals tijdens 'Steracteur Sterartiest'. Als ik een mening heb, zal ik die ook wel zeggen. Mensen die zomaar alles van de daken schreeuwen, ik vind dat persoonlijk niet altijd nodig. Dat brengt niemand iets bij. Ik ben niet echt in mezelf gekeerd, maar misschien ben ik vrij rustig ?"Of niet sociaal ?Guillaume : "Ik ben zéér sociaal. Ik zit ook in de politiek en ik ga ook altijd op de mensen af. Ze weten dat ook. Ik zeg altijd iedereen goeiendag, maar ik ga er ook niet in overdrijven."Na 'Achterna' is het nu 'Allemaal goed' geworden. Ik beluisterde eens naar het nummer. Echt waar, niet slecht. Wanneer zal jij zeggen : dàt nummer is de max. Wanneer je op nummer één staat met 'Allemaal goed ?Guillaume : " "Ik vind het nummer nu al de max, maar de mensen moeten het ook de max vinden en dat weet je nooit op voorhand. Het is goed geschreven. Het is goed geproduct. Het is een melodie die blijft hangen, het is een mooie tekst. Ik heb het zo goed mogelijk ingezongen. Nu moet ik het loslaten en zien waar het naar toe gaat. Als het een nummer één wordt, zou dat absoluut fantastisch zijn. Als dat niet het geval is, dan is dat zo."Verloopt het 'allemaal goed' in uw leven ? Maakte je zélf al mee dat je niet wist dat die of die persoon zou blijven slapen ? Of die persoon wel iets mee had om te overnachten ? Ik heb goed geluisterd naar de tekst hé.Guillaume (lacht) : "Ik denk dat ik dit wel al eens meemaakte, maar wie niet ? Het is autobiografisch voor iedereen. Je kan het interpreteren zoals je het wilt. Het gaat echt over liefde, maar niet over een one-night-stand. In de tekst zitten er ook twijfels in verwerkt. Je moet er blijven aan werken en dat is zoals het gaat in iedere relatie."Heb je bewust de keuze gemaakt om niet te opteren voor schlagermuziek ?Guillaume : "Vragen ze bij een boeking of ik een ambiancenummer wil brengen, dan doe ik dat wel, want ik zing dat wel graag. Maar eerlijk, schlagers is niet écht mijn stijl. Mensen die mij kennen, gaan niet zeggen dat ik een schlagerzanger ben. Ik vind het ook soms wel moeilijk : Wat is een schlager ? En wat niet ? Ik vind niet dat een artiest in hokjes geduwd moet worden door wat de mensen graag horen. Je moet de mensen geven wat ze willen. Ik ben meer te vinden voor muziek met intensieve teksten, waarna de mensen luisteren. Ik zeg niet dat het bij schlager niet zo is, maar dat is veel luchtiger. Pascal van BLØF is een mens met bagage die leeft met veel emotie. Ik ben ook een acteur en ik hou gewoon van mooie teksten. Ik heb graag luisterliedjes die blijven hangen. Of ik ooit een boeking zou doen met enkel schlagers ? Neen... Ik zit meer in het genre kleinkunst pop. Nederlandstalige Pop die wat neigt naar vertel pop."Ik ken je ook van je deelname aan 'Brasschaatse Huisvrouwen' dat aan een tweede adem bezig is. Vind je acteren toch nog altijd leuker dan zingen ?Guillaume : "Ik heb kleinkunst gevolgd. Meestal zing ik dan in een musical. Ik vind dit leuker omdat het wat aparter is. Musical is leuk omdat het allemaal samenkomt en nu is het apart. Ik moet zeggen dat het nu ook mijn tweede nummer is. De mensen moeten mij leren kennen. Daarmee dat 'Achterna' goed is gegaan, want niet veel mensen wisten dat ik zong. Je moet dat ook opbouwen. Ik heb ook nog geen full cd. Qua tv en optredens is het ook moeilijk voor mensen die al 20 jaar zingen. Laat staan voor iemand die er nu bij komt. Ik heb altijd al gezongen. Het is pas nu dat ik een managementteam heb en clips opneem. Ik heb veel werk in het theater. Het grootste deel dat ik begon met werken was op tv. Ik speelde tien jaar mee in Familie, twee jaar Spring, Het Huis Annubis... Het gaat allemaal zo snel."Hoelang moest je terug repeteren voor 'Brasschaatse Huisvrouwen' ?Guillaume : "Ik niet. Als ik iets ken, ken ik het voor altijd. Ik heb geen moeite om dingen te onthouden. Ik heb wel moeilijk om ze erin te krijgen. Bij 'Brasschaatse Huisvrouwen' zijn er twee nieuwe mensen bijgekomen die zich anderhalve week moesten inwerken. Ik speelde het al 50 keren. Dat is dus gemakkelijker hé."Viel het mee om uw agenda daarop af te stemmen ?Guillaume : "Ik wist het dat het ging terug komen. Na 'Brasschaatse Huisvrouwen' begon ik direct te repeteren voor een stuk met Leah Thijs in de hoofdrol en dat brengen we in het Fakkeltheater in Antwerpen. Ik weet nu al tot na de zomer wat er op mijn planning staat."En wat volgt er nog nà de zomer van 2020 ?Guillaume : "Ik weet nog niet wanneer de volgende single gepland staat. De tweede is nu uit, we gaan zien wat dat geeft. De single moet natuurlijk een beetje airplay krijgen. De mensen moeten de song willen downloaden, zodat het nummer in de charts komt."We zijn een West-Vlaams blad. Heb je een West-Vlaamse band, een West-Vlaamse link met onze provincie ?Guillaume : "Lang geleden woonde mijn moeder vele jaren in Harelbeke. Ik geef ook les en ik gaf zes jaar les aan de Muziekacademie in Waregem. Dat is al vier jaar geleden. Ik geef nu les in de Muziekacademie in Ronse, waar ik ook verantwoordelijk ben voor de musicalafdeling. Ik spreek ook een beetje West-Vlaams. Ik leerde de leerlingen mooi Nederlands praten. Het West-Vlaams is een heftig dialect, ik vind het wel sappig. Ik kan al de West-Vlamingen eruit halen. Ik heb een paar goeie vrienden in deze provincie én ik ben ook zot van de zee."Indien ik mij niet vergis, ben je in uw stad Ronse ook gemeenteraadslid voor Open VLD ? Juist ?Guillaume : ""Dat klopt en dat valt mee. Ik kwam terecht in een nieuwe wereld. Ik moet ook bekennen dat het niet de meest vriendelijke en oprechte wereld is wat ik ook wel had verwacht op voorhand. Ik zit in de politiek omdat ik niet tegen onrecht kan. Ik word daar ongelukkig van. Ik kan niet zeggen dat ik er iets kan aandoen, maar niks doen is ook geen optie voor mij. Ik leer veel bij. Ik stoor mij enorm aan de poëtische taal van die politici, want dat is allemaal bla bla bla. Ik als jonge politici kan er niet veel aan veranderen maar ik kan er wel in groeien...." (PADI)'Allemaal goed" wordt op vrijdag 13 maart uitgebracht op GDVR/Buzzard.Download 'Allemaal Goed' : https://we.tl/t-uNIYN80TemMeer info : info@gmcc.be