Beroepswielrenner Yves Lampaert van Quick-Step Floors, hardloopster Veerle Dejaeghere, accordeonist Thomas Julian, Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere en burgemeester Kurt Windels openden samen al lopend officieel deze eerste Kasteelbierloop.

Tijdens de eerste ronde liepen de genodigden mee. © FODI

Qua opkomst van lopers en wandelaars kon het beter. Met 201 ingeschrevenen was het geen hoogvlieger, maar de concurrentie op die dag was dan ook niet van de minste. Op hetzelfde moment werd er een halve marathon in Damme gelopen en velen waren ook naar de 10 Miles in Antwerpen. In Ingelmunster zelf hadden ze nog concurrentie van een schooltoneel en ook van de eerste voetbalploeg, die een belangrijke thuiswedstrijd speelde.

Tijdens de eerste ronde liepen de genodigden mee. © FODI

Ondanks de beperkte opkomst qua lopers en wandelaars, was het toch heel druk in het kasteeldomein. De zon was van de partij, het kasteeldomein was uitzonderlijk eens toegankelijk en ook de bekende Kasteelkelder ging nog eens open met de uitbaters die er vele jaren werkzaam waren. Dat alleen al was eenbezienswaardigheid voor zelfs veel jonge bezoekers, die er nog wel eens op bezoek waren geweest met de ouders.

De TRI-Riders Bram Deruyck (links), Christophe Pareit en Stefaan De Clercq (rechts) op de bovenverdieping van het kasteel met achteraan een zicht op de vele aanwezigen. © FODI

Voor de presentatie zorgde gewezen Radio 2-producer Ro Burms. Daarna kon iedereen rondjes lopen voor het goede doel. Met dit evenement hoopten de Ingelmunsterse TRI-Riders Stefaan De Clercq, Christof Pareit en Bram Deruyck uit Izegem 15.000 euro op te halen, of het startgeld voor drie personen voor Kom op tegen Kanker, de fietsvierdaagse die tijdens het verlengd Hemelvaartweekend plaatsgrijpt met vier dagen lang start en aankomst in Mechelen.

Uitzonderlijk was de Kasteelkelder nog eens open. Carine en Eddy hielden die vijftien jaar lang open. Trees (tweede van links) en Hilde (rechts) kwamen enerzijds supporteren, anderzijds meehelpen bestellen. © FODI

Slaagde men in dat opzet? "Geen probleem, dit bedrag wordt bereikt met dank aan de sponsors", zegt Jean-Pierre De Clercq, die zijn schouders zette onder deze Kasteelbierloop. "We zijn enorm dankbaar voor de grote opkomst, de sterke ondersteuning van talrijke sponsors, de inzet van kasteelheer Marc Van Honsebrouck die het fiat gaf om dat in het kasteeldomein te mogen doen... En gelukkig was ook de zon van de partij", besluit Jean-Pierre.