Charles' eerste single weerspiegelt wie ze is : dark outside, soft inside. Haar diepe en sombere stem in de strofe contrasteert met het luchtige en catchy timbre van het refrein. Net als Charles is 'Wasted Time' een golvende clair-obscur : nu eens melancholisch en speels, dan weer zacht en bijtend. Op een schijnbaar moeiteloze manier stapt ze van het ene in het andere register en vindt ze zichzelf telkens weer opnieuw uit. Ze gaat van somber en diep naar engelachtig en luchtig. Op een spitsvondige manier bewandelt ze nieuwe zijwegen en neemt ze nieuwe vormen aan. Charles is zelfzeker, zonder enige kwetsbaarheid te ontkennen. Ze mixt indie-rock en alternatieve pop en creëert zo een onweerstaanbare cocktail alsof Alex Turner van de Arctic Monkeys met een rake riff Lana Del Rey zou aankleden. "Charles" is ook een eerbetoon aan de voornaam van haar grootvader, die een grote steun was doorheen een muzikaal traject dat op een zeer prille leeftijd begon.

Charlotte Foret werd geboren in 2001 in de buurt van Waterloo (België). Haar prilste jeugd baadt in de rock-revival. Ze is even oud als 'Last Nite', de eerste single van de Strokes, een van haar favoriete bands. Geen toeval. Een eerste muzikale schok kreeg ze toen ze op haar elfde Nirvana ontdekte. Sindsdien maakt rock deel uit van haar leven. De tweede por kwam er na een auditie voor een dansspel, wanneer een leraar haar vertelde dat ze het zingen niet in zich had. Meer was er niet nodig om Charlotte van het tegendeel te overtuigen : "Ik word zangeres. " Met de wil zich te bewijzen en een groeiende liefde voor het vak wijdde ze haar tienerjaren aan de piano en de popmuziek. Beetje bij beetje boetseert Charlotte haar wereld. Doorheen verschillende groepjes en gedaantes vindt ze haar stem. Muse, Tamino, Billie Eilish, Lady Gaga, Radiohead en Tame Impala wijzen haar de weg. Als laatste laureate The Voice Belgique staat ze zelfzeker voor de grote sprong : "Van nu af aan is muziek mijn hele leven".

Charlotte schreef en componeerde 'Wasted Time' samen met Nina Sampermans (Hooverphonic, Ibe, Tessa Dixson) en Wouter Hardy, de Rotterdamse producer van Duncan Laurence z'n Eurovisie 2019-nummer 1 'Arcade'. Ze bracht het nummer afgelopen vrijdag 8 mei uit. Haar song kende een geweldige start : op amper drie dagen tijd werd 'Wasted Time' al meer dan 35.000 maal gestreamd. De song vond in Vlaanderen meteen ingang bij radiostations Studio Brussel (die kroonden het nummer ook tot 'catch of the day') en BRUZZ. (PADI)

Luister naar haar eerste song op de streamingsplatformen.

Charles' eerste single weerspiegelt wie ze is : dark outside, soft inside. Haar diepe en sombere stem in de strofe contrasteert met het luchtige en catchy timbre van het refrein. Net als Charles is 'Wasted Time' een golvende clair-obscur : nu eens melancholisch en speels, dan weer zacht en bijtend. Op een schijnbaar moeiteloze manier stapt ze van het ene in het andere register en vindt ze zichzelf telkens weer opnieuw uit. Ze gaat van somber en diep naar engelachtig en luchtig. Op een spitsvondige manier bewandelt ze nieuwe zijwegen en neemt ze nieuwe vormen aan. Charles is zelfzeker, zonder enige kwetsbaarheid te ontkennen. Ze mixt indie-rock en alternatieve pop en creëert zo een onweerstaanbare cocktail alsof Alex Turner van de Arctic Monkeys met een rake riff Lana Del Rey zou aankleden. "Charles" is ook een eerbetoon aan de voornaam van haar grootvader, die een grote steun was doorheen een muzikaal traject dat op een zeer prille leeftijd begon.Charlotte Foret werd geboren in 2001 in de buurt van Waterloo (België). Haar prilste jeugd baadt in de rock-revival. Ze is even oud als 'Last Nite', de eerste single van de Strokes, een van haar favoriete bands. Geen toeval. Een eerste muzikale schok kreeg ze toen ze op haar elfde Nirvana ontdekte. Sindsdien maakt rock deel uit van haar leven. De tweede por kwam er na een auditie voor een dansspel, wanneer een leraar haar vertelde dat ze het zingen niet in zich had. Meer was er niet nodig om Charlotte van het tegendeel te overtuigen : "Ik word zangeres. " Met de wil zich te bewijzen en een groeiende liefde voor het vak wijdde ze haar tienerjaren aan de piano en de popmuziek. Beetje bij beetje boetseert Charlotte haar wereld. Doorheen verschillende groepjes en gedaantes vindt ze haar stem. Muse, Tamino, Billie Eilish, Lady Gaga, Radiohead en Tame Impala wijzen haar de weg. Als laatste laureate The Voice Belgique staat ze zelfzeker voor de grote sprong : "Van nu af aan is muziek mijn hele leven". Charlotte schreef en componeerde 'Wasted Time' samen met Nina Sampermans (Hooverphonic, Ibe, Tessa Dixson) en Wouter Hardy, de Rotterdamse producer van Duncan Laurence z'n Eurovisie 2019-nummer 1 'Arcade'. Ze bracht het nummer afgelopen vrijdag 8 mei uit. Haar song kende een geweldige start : op amper drie dagen tijd werd 'Wasted Time' al meer dan 35.000 maal gestreamd. De song vond in Vlaanderen meteen ingang bij radiostations Studio Brussel (die kroonden het nummer ook tot 'catch of the day') en BRUZZ. (PADI)Luister naar haar eerste song op de streamingsplatformen.