"Begin de jaren '90 van vorige eeuw maakte Cash het album "American Recordings", waarop hij onder deskundig toezicht van topproducer Rick Rubin al zijn favoriete liedjes puur akoestisch opnam met alleen gitaar en zang, iets wat in die tijd 'not done' was en achteraf bekeken nu ook nog", vertelt Bart Herman. "Deze plaat werd een gigantisch succes. Natuurlijk ben ik Johnny Cash niet en heeft producer Gabriel Peeters niet de pretentie te kunnen tippen aan Rick Rubin, maar de idee om liedjes op te nemen precies zoals ze gemaakt zijn, met enkel stem en gitaar dus, leek een perfect plan, zeker in deze coronatijden. Het resultaat is een pure plaat waar het lied en de stem centraal staan. Geen arrangementen, geen strijkers of koortjes, alleen de artiest en zijn gitaar."

Op basis van een top 5, gekozen door de fans, en een lijst van persoonlijke favorietjes stelde Bart dit album samen waardoor een prachtig overzicht ontstond van de weg die deze singer-songwriter heeft afgelegd van zijn beginperiode tot vandaag. 'De Weg' is een heel persoonlijk cadeau aan de fans, aan het einde van 2020, een jaar dat niemand van ons ooit nog zal vergeten.

Bart vervolgt "2020, het coronajaar. Zalen dicht, publiek in zijn kot, artiest zonder werk. Je zou voor minder gaan reflecteren, even gaan zitten en terugkijken naar de weg die is afgelegd. Met dit album deed ik, met jullie hulp, een greep uit de nummers die me na aan het hart liggen. Ooit werden ze gemaakt, alleen met gitaar, ergens op een studentenkot in Leuven, een legerbrits in Elsenborn, in een kelder in Brugge of op een zolder in Brussel, of, waarom niet, op een boot ergens in de Caraïben. Zo klinken ze nu, zoveel jaren later, ook alleen met gitaar, met de ogen dicht gezongen in mijn gezellige muziekkamer in Halle, door niemand gestoord en met alleen jullie, beste vrienden, in het achterhoofd. In een soort van lockdown wandelde ik aldus, aan de hand van deze muzikale documentjes, langs de weg die ik samen met jullie heb afgelegd doorheen de jaren. Een wandeling die me enorm veel deugd heeft gedaan tijdens deze vreemde tijden. 'De Weg' is mijn cadeautje aan jullie, aan het einde van het jaar 2020, een jaar dat niemand van ons ooit nog zal vergeten."

'De Weg' is een prachtalbum met zoveel bekende songs, zoals 'De Weg', 'Gele Rozen', 'Ik ga dood aan jou', 'Slaap mijn kind', 'Ogen van lood', 'Als je weer wakker wordt', 'Maanlicht op de zee', 'Zolang als ik leef'... (PADI)

Het nieuwe album van Bart ligt vanaf 13 november in de winkelrekken

"Begin de jaren '90 van vorige eeuw maakte Cash het album "American Recordings", waarop hij onder deskundig toezicht van topproducer Rick Rubin al zijn favoriete liedjes puur akoestisch opnam met alleen gitaar en zang, iets wat in die tijd 'not done' was en achteraf bekeken nu ook nog", vertelt Bart Herman. "Deze plaat werd een gigantisch succes. Natuurlijk ben ik Johnny Cash niet en heeft producer Gabriel Peeters niet de pretentie te kunnen tippen aan Rick Rubin, maar de idee om liedjes op te nemen precies zoals ze gemaakt zijn, met enkel stem en gitaar dus, leek een perfect plan, zeker in deze coronatijden. Het resultaat is een pure plaat waar het lied en de stem centraal staan. Geen arrangementen, geen strijkers of koortjes, alleen de artiest en zijn gitaar."Op basis van een top 5, gekozen door de fans, en een lijst van persoonlijke favorietjes stelde Bart dit album samen waardoor een prachtig overzicht ontstond van de weg die deze singer-songwriter heeft afgelegd van zijn beginperiode tot vandaag. 'De Weg' is een heel persoonlijk cadeau aan de fans, aan het einde van 2020, een jaar dat niemand van ons ooit nog zal vergeten.Bart vervolgt "2020, het coronajaar. Zalen dicht, publiek in zijn kot, artiest zonder werk. Je zou voor minder gaan reflecteren, even gaan zitten en terugkijken naar de weg die is afgelegd. Met dit album deed ik, met jullie hulp, een greep uit de nummers die me na aan het hart liggen. Ooit werden ze gemaakt, alleen met gitaar, ergens op een studentenkot in Leuven, een legerbrits in Elsenborn, in een kelder in Brugge of op een zolder in Brussel, of, waarom niet, op een boot ergens in de Caraïben. Zo klinken ze nu, zoveel jaren later, ook alleen met gitaar, met de ogen dicht gezongen in mijn gezellige muziekkamer in Halle, door niemand gestoord en met alleen jullie, beste vrienden, in het achterhoofd. In een soort van lockdown wandelde ik aldus, aan de hand van deze muzikale documentjes, langs de weg die ik samen met jullie heb afgelegd doorheen de jaren. Een wandeling die me enorm veel deugd heeft gedaan tijdens deze vreemde tijden. 'De Weg' is mijn cadeautje aan jullie, aan het einde van het jaar 2020, een jaar dat niemand van ons ooit nog zal vergeten."'De Weg' is een prachtalbum met zoveel bekende songs, zoals 'De Weg', 'Gele Rozen', 'Ik ga dood aan jou', 'Slaap mijn kind', 'Ogen van lood', 'Als je weer wakker wordt', 'Maanlicht op de zee', 'Zolang als ik leef'... (PADI)Het nieuwe album van Bart ligt vanaf 13 november in de winkelrekken