Op 7 maart stond Bandit een laatste keer op het podium in Veerle Laakdal. "En daarna werd alles abrupt stil gelegd", zegt Koen vanuit 'zijn kot'. De zanger was ook vaak op de baan, maar nu mocht hij de auto in zijn garage laten staan. "Dat is echt wel een grote aanpassing. Normaal ben ik elk weekend op de baan voor optredens, soms ook door de week. Daarnaast moest ik ook mijn werk als producer stilleggen. Ik mocht immers niemand meer ontvangen in de studio. Gelukkig kan ik mij bezighouden. Ik probeer creatief bezig te blijven. Ik heb een eigen opnamestudio waar ik mij kan in terugtrekken. Ik ben ondertussen ook verder aan het werken aan nieuwe nummers, waaronder ook een duet-album met Mieke. Thuis zitten aanzie ik niet als een sleur, maar geef toe... een artiest wil op het podium staan voor zijn publiek."

Valt het jaar voor jezelf nog te redden ? Hoeveel optredens werden er geannuleerd ?

Bandit : "Het jaar redden wordt moeilijk. Ik krijg wel nieuwe data door, die naar volgend jaar verschuiven. Momenteel zit ik toch tegen de 60 optredens die nu wegvallen en al dan niet worden verplaatst."

Wanneer hoop je dat het licht weer op groen staat en je weer mag optreden ? Een ramp indien dat pas vanaf 1 september is ?

Bandit : "Wanneer het weer mag, dan hoop ik dat het op een faire manier kan voor zowel de organisatoren als voor ons. Laat ons eerlijk zijn : wanneer een organisator maar de helft van de capaciteit mag plaatsen dan is dit voor niemand een haalbare kaart. We gaan dus als artiesten, geluidsmannen... als allerlaatste aan de slag mogen. Hopelijk houd de regering daar nu wel eens rekening mee. Want niet iedereen krijgt die tegemoetkoming! Als je geen fysieke deur hebt, kom je niet in aanmerking voor de hinderpremie! Terwijl er was gezegd dat het voor iedereen was die verplicht werd het werk neer te leggen. Leg mij dan eens uit welke artiest over een fysieke deur beschikt ? Elke artiest treedt toch op in een locatie."

Het belangrijkste blijft nog altijd dat familieleden en vrienden niet getroffen zijn door corona. Bleef je daarvan al gespaard ?

Bandit : "Gelukkig zijn we er voorlopig nog van gespaard. We volgen elke regel en zorgen ook dat alles binnen de familie goed mag verlopen."

Welke plannen had je tijdens deze coronaperiode ? En nadien ?

Bandit : "Ik was volop bezig met het duetalbum met Mieke. Straks kunnen we dit wellicht verder afwerken. Daarnaast was ik een akoestische tour aan het doen rond Roy Orbison, maar ook die is verplaatst."

Hoe zal corona verder ons leven (blijven) bepalen ?

Bandit : "Laat ons hopen dat we dit allemaal kunnen overwinnen. Toch denk ik dat we anders zullen omgaan met elkaar. De schrik zal er nog lang inzitten. We hopen wel allemaal om straks weer van alle mooie dingen te kunnen genieten. Gewoon elkaar opnieuw terugzien. Dat zou al mooi zijn." (PADI)

"We zullen anders moeten omgaan met elkaar.", PADI/Daniël
"We zullen anders moeten omgaan met elkaar." © PADI/Daniël
Op 7 maart stond Bandit een laatste keer op het podium in Veerle Laakdal. "En daarna werd alles abrupt stil gelegd", zegt Koen vanuit 'zijn kot'. De zanger was ook vaak op de baan, maar nu mocht hij de auto in zijn garage laten staan. "Dat is echt wel een grote aanpassing. Normaal ben ik elk weekend op de baan voor optredens, soms ook door de week. Daarnaast moest ik ook mijn werk als producer stilleggen. Ik mocht immers niemand meer ontvangen in de studio. Gelukkig kan ik mij bezighouden. Ik probeer creatief bezig te blijven. Ik heb een eigen opnamestudio waar ik mij kan in terugtrekken. Ik ben ondertussen ook verder aan het werken aan nieuwe nummers, waaronder ook een duet-album met Mieke. Thuis zitten aanzie ik niet als een sleur, maar geef toe... een artiest wil op het podium staan voor zijn publiek."Valt het jaar voor jezelf nog te redden ? Hoeveel optredens werden er geannuleerd ?Bandit : "Het jaar redden wordt moeilijk. Ik krijg wel nieuwe data door, die naar volgend jaar verschuiven. Momenteel zit ik toch tegen de 60 optredens die nu wegvallen en al dan niet worden verplaatst."Wanneer hoop je dat het licht weer op groen staat en je weer mag optreden ? Een ramp indien dat pas vanaf 1 september is ?Bandit : "Wanneer het weer mag, dan hoop ik dat het op een faire manier kan voor zowel de organisatoren als voor ons. Laat ons eerlijk zijn : wanneer een organisator maar de helft van de capaciteit mag plaatsen dan is dit voor niemand een haalbare kaart. We gaan dus als artiesten, geluidsmannen... als allerlaatste aan de slag mogen. Hopelijk houd de regering daar nu wel eens rekening mee. Want niet iedereen krijgt die tegemoetkoming! Als je geen fysieke deur hebt, kom je niet in aanmerking voor de hinderpremie! Terwijl er was gezegd dat het voor iedereen was die verplicht werd het werk neer te leggen. Leg mij dan eens uit welke artiest over een fysieke deur beschikt ? Elke artiest treedt toch op in een locatie."Het belangrijkste blijft nog altijd dat familieleden en vrienden niet getroffen zijn door corona. Bleef je daarvan al gespaard ?Bandit : "Gelukkig zijn we er voorlopig nog van gespaard. We volgen elke regel en zorgen ook dat alles binnen de familie goed mag verlopen."Welke plannen had je tijdens deze coronaperiode ? En nadien ?Bandit : "Ik was volop bezig met het duetalbum met Mieke. Straks kunnen we dit wellicht verder afwerken. Daarnaast was ik een akoestische tour aan het doen rond Roy Orbison, maar ook die is verplaatst."Hoe zal corona verder ons leven (blijven) bepalen ?Bandit : "Laat ons hopen dat we dit allemaal kunnen overwinnen. Toch denk ik dat we anders zullen omgaan met elkaar. De schrik zal er nog lang inzitten. We hopen wel allemaal om straks weer van alle mooie dingen te kunnen genieten. Gewoon elkaar opnieuw terugzien. Dat zou al mooi zijn." (PADI)