"De derde zomer na elkaar en nu al de vierde productie na elkaar brengen we iconen uit het Antwerpse in theatervorm samen. Met De Sinksenfoor zijn we wel aan de grootse qua oppervlakte toe", lacht Frank Aernout namens Het Achterland. "De Sinksenfoor heeft honderden verhalen. Toffe, wilde, knappe, ik-kan-er-niet-tegen-verhalen, gewonnen harten, gebroken harten... Wanneer je al die verhalen in handen geeft van een comedyregisseur en schrijver als Jeroen Maes, dan maakt die daar iets geweldig van. Het is de derde keer dat we met Jeroen samenwerken en het blijft fantastisch. In dit stuk zal minder criminaliteit, maar wel meer liefde erin verwerkt zijn. Het is bovenal een comedy, zelfs een geweldige comedy, geschreven door een rasechte niet-Antwerpenaar Jeroen Maes."

Regisseur Jeroen Maes zei dat hij het direct zag zitten om met De Sinksenfoor uit te pakken. "De Sinksenfoor zorgt voor een warm gevoel met nostalgie, een tinteling, opwinding, sprankels en dat is heel fijn om daarmee aan de slag te gaan voor een comedy. We zijn er redelijk snel uitgekomen dat De Sinksenfoor perfect in het rijtje past van Viva Minerva, Café Beveren...

Als kind was ik betoverd door de foor", bekent Jeroen. "Ik keek mijn ogen uit naar de lichtjes, de kleuren van de attracties. Ik herinner mij ook altijd blije mensen. Naar een foor komen inderdaad vooral mensen met een glimlach. Toen ik daaraan terugdacht, had ook ik een glimlach op mijn mond en dat is geen slecht begin om te starten met het schrijven aan een komedie. Ik keek ook naar documentaires over het foorleven, las boeken en zat samen met de Belgische Vereniging voor Foornijveraars. Tijdens het schrijven sloeg mijn verbeelding al vlug op hol en dat is een goed teken. Ik kwam uit op een liefdeshistorie. Bij Viva Minerva en Café Beveren was het altijd een indringer die de boel probeerde plat te leggen. Hier niet, De Sinksenfoor gaat gewoon door. Het wordt een komische roller-coaster love-story. Dat omvat àlles. Komisch, de gulle lach. Rollercoaster, een flitsende voorstelling met een decor à la De Sinksenfoor. Love-story, een liefdeshistorie. Er is ook ruimte voor ontroering, voor menselijke warmte."

De cast van De Sinksenfoor bestaat uit Luc Caals, Carry Goossens, Danni Heylen, Anne Van Opstal, Brent Pannier, Linda De Ridder en Timo Descamps.

(PADI)

Tickets : www.fakkeltheater.be of 070 246 036