Een 35-tal artiesten waren present om vooral hun nieuwe single voor te stellen. Op het einde van de tweede opname - net na het optreden van Edje Ska - zei presentator Filip D'haeze het volgende: "In 1992 leerde ik Paul Severs kennen en begon ik als danser in zijn groep. Als er één iemand is waarvan ik veel leerde, dan was het wel van Paul Severs."

"In de daaropvolgende jaren kwamen we elkaar heel vaak tegen tijdens optredens. We beleefden heel leuke momenten. Maar ik ben niet alleen. Jullie als publiek, als fan van Vlaamse muziek, hebben ongetwijfeld wel minstens één optreden gezien van Paul Severs. En geef toe, als er één man was, één artiest in Vlaanderen die alles van zichzelf gaf, dan was het wel Paul Severs."

Tijdens de toespraak van Filip D'haeze kwamen alle artiesten op het podium., FODI
Tijdens de toespraak van Filip D'haeze kwamen alle artiesten op het podium. © FODI

"Zijn hits zijn onmisbaar in het repertoire van heel veel Vlaamse artiesten die zijn liedjes zingen, die zijn liedjes coveren. Die liedjes zullen nu verder leven in onze gedachte. Het is zeker niet de bedoeling die liedjes te vergeten én ook niet Paul Severs."

"Ik ben deze show begonnen als vrolijke jongen, springend op het podium, terwijl ik het eigenlijk al de hele dag moeilijk heb en alle collega's backstage vroegen: gaat het een beetje? Maar iedereen heeft het moeilijk. Mag ik vragen aan alle artiesten om samen op het podium te komen en samen met het publiek één moment van stilte in te lasten als eerbetoon aan die fantastische artiest en voor de mens die hij was. Sta allemaal even recht. Neem de hand van elkaar, de hand niet los laten én laten we één sterke ketting maken, als échte liefhebbers van het Vlaamse lied. Laat ons eerst even een stil moment inlasten om daarna een daverende ovatie te geven voor de mens die Paul Severs was. Paul, we zullen je nooit vergeten."

De volledige zaal stond eveneens recht. Het was muisstil. Daarna barstte een daverend applaus los., FODI
De volledige zaal stond eveneens recht. Het was muisstil. Daarna barstte een daverend applaus los. © FODI

(PADI & Jens)

Een 35-tal artiesten waren present om vooral hun nieuwe single voor te stellen. Op het einde van de tweede opname - net na het optreden van Edje Ska - zei presentator Filip D'haeze het volgende: "In 1992 leerde ik Paul Severs kennen en begon ik als danser in zijn groep. Als er één iemand is waarvan ik veel leerde, dan was het wel van Paul Severs.""In de daaropvolgende jaren kwamen we elkaar heel vaak tegen tijdens optredens. We beleefden heel leuke momenten. Maar ik ben niet alleen. Jullie als publiek, als fan van Vlaamse muziek, hebben ongetwijfeld wel minstens één optreden gezien van Paul Severs. En geef toe, als er één man was, één artiest in Vlaanderen die alles van zichzelf gaf, dan was het wel Paul Severs.""Zijn hits zijn onmisbaar in het repertoire van heel veel Vlaamse artiesten die zijn liedjes zingen, die zijn liedjes coveren. Die liedjes zullen nu verder leven in onze gedachte. Het is zeker niet de bedoeling die liedjes te vergeten én ook niet Paul Severs.""Ik ben deze show begonnen als vrolijke jongen, springend op het podium, terwijl ik het eigenlijk al de hele dag moeilijk heb en alle collega's backstage vroegen: gaat het een beetje? Maar iedereen heeft het moeilijk. Mag ik vragen aan alle artiesten om samen op het podium te komen en samen met het publiek één moment van stilte in te lasten als eerbetoon aan die fantastische artiest en voor de mens die hij was. Sta allemaal even recht. Neem de hand van elkaar, de hand niet los laten én laten we één sterke ketting maken, als échte liefhebbers van het Vlaamse lied. Laat ons eerst even een stil moment inlasten om daarna een daverende ovatie te geven voor de mens die Paul Severs was. Paul, we zullen je nooit vergeten."(PADI & Jens)