Het café van zijn collega-artiest en ontdekker Michael Lanzo zat afgeladen vol, vooral met fans, maar ook met collega-artiesten, waaronder Lissa Lewis, Eveline Cannoot, Doran, Ellis, Leah Bien, PC Brown, Kurt Crabbé... Ondanks het feit dat Angelo al de nodige podiumervaring heeft, bezorgde hem dat toch klamme handjes. Die zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon toen Angelo het podium betrad en Als ik even in je ogen kijk inzette. De volledige zaal stond meteen in vuur en vlam...een nieuwe ster lijkt geboren.

Angelo met zijn ontvangen eerste single. © FODI

De sterren staan dan ook gunstig voor de jonge vader, want muziek zit echt in het bloed bij hem. Angelo komt uit een zigeunerfamilie, zijn vader treedt ook al jaren op en het is door van jongs af aan mee te gaan naar zijn optredens dat ook Angelo de muzikale microbe stevig te pakken kreeg en begon op te treden. De succesvolle Nederlandse volkszanger Django Wagner behoort eveneens tot de familie en is net als Tino Martin één van de grote voorbeelden van Angelo. Zelf wordt hij gezien zijn achtergrond, stem én looks, nu al vaak de Vlaamse André Hazes (Jr) genoemd.

Er waren heel wat fans aanwezig. © FODI

Een vergelijking die Angelo heel flatterend vindt, maar hij wilt toch vooral zijn eigen naam maken en als Angelo Martinez de podia en hitlijsten veroveren. Zijn debuutsingle Als ik even in je ogen kijk is de eerste stap in de realisatie van die muzikale droom. "Dat ik vaak vergeleken wordt met André Hazes, is natuurlijk een hele eer en begrijp ik ergens wel", aldus Angelo Martinez. "We hebben allebei een vader die zanger is of was, al is die van hem net iets bekender dan de mijne (lacht), we hebben allebei ook tattoos, zingen in het Nederlands, hebben in een woonwagen geleefd en zijn jonge vaders. Ik kijk zeker naar hem op en teken uiteraard voor een carrière als die van André, want hij is ook in Vlaanderen razend populair dankzij zijn hit Leef, maar ze mogen me toch liefst gewoon overal aankondigen als Angelo Martinez en niet als De Vlaamse André Hazes hoor (lacht). Ik treed al verschillende jaren op, eerst met mijn vader en nu solo, maar ik zie de release van deze eerste eigen single eigenlijk als de echte start van mijn carrière. Ik hoop dan ook dat de mensen Als ik even in je ogen kijk leuk gaan vinden en droom ervan om van mijn muziek te kunnen leven. Ik ben op 19-jarige leeftijd vader geworden en mijn zoontje betekent de wereld voor mij. Dat ik hem alles kan geven wat hij nodig heeft en dat hij trots op me kan zijn, is de reden waarvoor ik alles doe", zo besluit Angelo.

Angelo Martinez mocht heel wat bekende Vlaamse collega-artiesten verwelkomen. © FODI

(PADI)