Angelo Martinez droomt van een carrière zoals zijn groot voorbeeld Tino Martin in Nederland

Angelo Martinez, samen met partner Lisa en zoontje Dégano. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Pas 22 is Angelo Martinez en hij heeft een stem als een klok, die menig (vrouwen)hart doet sneller slaan. De partner van Lisa en papa van Dégano is langzaam bezig met de nationale muziekwereld in te palmen. Angelo doet dat nu nog stapje per stapje, maar dankzij de inzet én steun van Frank en Chris van VDM Producties alias De Melando’s gaat het nu wel plots heel snel voor deze jongeman, die meerdere jaren in Izegem woonde en sinds één jaar zich met zijn gezin settelde in Wetteren.

“Het begon allemaal door mijn vader”, vertelt Angelo tijdens zijn singlevoorstelling in muziekcafé Den Toerist in Meulebeke. “Voor ik geboren was, zong mijn vader al. Ik kreeg het dus mee met de paplepel in de mond. Mijn vader is de tweede beste Elvis-imitator geweest. Hij werd zelfs geprezen door Helmut Lotti. Ik was pas zes jaar toen ik al op het podium stond. Twee jaar later ging ik mee met mijn vader die als Michael Angelo optredens verzorgde. Ik kwam toen ook in het VTM-programma Twee x anders van Paul Jambers. Ik was acht jaar toen ik twee à drie nummers mocht zingen in Het Feestpaleis in Beervelde. Toen ik achttien jaar was, besloot ik muzikaal op eigen benen te staan. Intussen waren mijn ouders helaas ook gescheiden. Ik kreeg veel steun van mijn pluspapa Nico. Mijn vader heeft mij wel de knepen van het muziekvak aangeleerd.”

Zong je vanaf je 18 jaar al eigen liedjes?

Angelo: “Neen hoor, vooral covers. Ik begon met Elvis omdat ik daarmee was opgegroeid. Maar Engels zingen, eerlijk gezegd : daar ben ik niet zo goed in. Ik ben dan beginnen nummers van Jan Smit te zingen. Ik kreeg veel aanmoedigingen en dus bleef ik de liedjes van Jan Smit verder zingen. Ik ben dan verder meer Nederlandstalige songs beginnen zingen. Ik ben altijd fan geweest van Nederlandse muziek uit… Nederland. Die artiesten spreken mij sterk aan.”

Waarom fan van Nederlandse artiesten? Ons land telt ook veel goede artiesten?

Angelo: “Zeker, dat weet ik wel, maar ik vind dat de muziek bij die Nederlandse artiesten anders klinkt. Al twee jaar ben ik grote fan van Tino Martin. Ik volg hem op tv, luister naar zijn songs op de radio en ik heb hem ook al een drietal keren live aan het werk gezien.”

Hoe verzeilde je bij Chris en Frank van VDM Producties?

Angelo: “Via zanger Michael Lanzo, die mij aan hem voorstelde. Ze zagen een samenwerking wel zitten. Eerlijk, de voorbije maanden is het wel heel vlug gegaan (glimlacht).”

Angelo Martinez krijgt een schouderklopje van Chris Van Hoof van VDM Produkties.
Angelo Martinez krijgt een schouderklopje van Chris Van Hoof van VDM Produkties.© FODI

Je bracht de eigen song ‘Als ik even in je ogen kijk’ uit. Kreeg je inspraak in dat liedje?

Angelo: “Hoofzakelijk is het de keuze van mijn management, maar ik vond het wel meteen een goede song. Frank en Chris voelen heel goed aan wat ik muzikaal wil brengen. Zij geloven in mij en ik vind dat super. Ik weet dat het momenteel heel moeilijk is geworden om muzikaal hogerop te geraken. Ik ben blij dat Frank en Chris in mij geloven en dat ze voor mij een eerste nummer lanceerden.”

Is het in de toekomst de bedoeling dat je verder een eigen repertoire uitbouwt of ga je je verder focussen op liedjes van Tino Martin of Jan Smit? Nummers die je wel heel goed brengt.

Angelo: “Dit is nu mijn eerste single. Het is de bedoeling dat er zeker verschillende opvolgers zullen komen. En misschien ook wel eens een eerste album…wie weet.”

Liggen er al bepaalde nummers klaar?

Angelo: “Mijn producer Jason Bradshaw is al bezig met nieuwe nummers. Wij gaan zeker nog heel vaak samenwerken.”

Ik ben geschrokken van je singlevoorstelling. Zoveel volk dat er is. Heb jij al zo’n grote fangroep ?

Angelo: “Ik heb een grote familie, maar inderdaad ook veel fans. Ik ben fier en dankbaar dat er zoveel collega’s-artiesten zijn afgekomen. Mijn echte fans gaan altijd mee naar de optredens. Leuk toch!”.

Je woonde vele jaren in Izegem, maar ook een tijd in Roeselare. Correct?

Angelo: “Inderdaad, ik was acht jaar toen mijn moeder verhuisde naar Roeselare. Ik ging daar naar school en behaalde mijn diploma van schrijnwerker. Samen met mijn moeder en mijn pluspapa Nico woonde ik ook enkele jaren in Izegem. Ik woonde daar ook één jaartje alleen, samen met mijn vriendin Lisa Malfait. We woonden maar twee huizen van mijn moeder. Eén jaar geleden zijn mijn partner Lisa, zoontje en ik verhuisd naar Wetteren.”

Angelo Martinez, samen met zanger Michael Lanzo.
Angelo Martinez, samen met zanger Michael Lanzo.© FODI

Wat vind je van de muziekwereld? Zoals je management aanhaalde: een heel mooie, maar ook een harde wereld.

Angelo: “De muzieksector is in België toch helemaal anders dan in Nederland. Mijn doel is doorbreken in België, maar ik hoop ooit ook Nederland te kunnen inpalmen. In Nederland is de sfeer en het publiek toch anders. Ja, hoe kan ik dat uitleggen. ‘t Is moeilijk uit te leggen dat verschil, maar ik voel het wel anders aan.”

Laten we even in de toekomst kijken. Waar wil je binnen vijf jaar staan?

Angelo: “Ik wil ooit in ‘t Sportpaleis staan, zoals mijn idool Tino Martin ook grote zalen vult zoals de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is mijn grote droom, maar let op: ‘t kan een droom blijven hé.”

Zijn dat geen té grote verwachtingen? Je stelt hier uw eerste single voor en helaas bemerk ik geen nationale persaandacht. De nationale media heb je toch nodig om door te breken?

Angelo: “Dat is zeker waar. De nationale pers is er vandaag nog niet, maar ik ben wel heel blij dat jij er bent hoor Padi ! Ach, ik ben nog maar een klein garnaaltje in die hele grote zee. Ik breng nog maar mijn eerste single uit. En hoe zeggen ze dat ook weer : Onbekend is onbemind ! Maar ik bouw langzaam verder aan mijn carrière, samen met mijn team en wie weet… misschien zal de nationale pers er op een dag dan wel bij zijn.”

Angelo Martinez in het bijzijn van zijn vader Michael Angelo, eveneens een bekend zanger.
Angelo Martinez in het bijzijn van zijn vader Michael Angelo, eveneens een bekend zanger.© FODI

Waar haalde je die artiestennaam Angelo Martinez vandaan?

Angelo: “Mijn vader heet Angelo en is ook een zanger. Martinez komt van mijn idool Tino Martin. Ik heb daar gewoon een ‘ez’ aan toegevoegd. Dat zijn mijn twee idolen. Mijn vader die zingt, Tino Martin die eveneens zingt.”

Weet Tino Martin dat jij gek bent van zijn muziek?

Angelo: “Ik heb al gehoord van wel. Iemand die naar zijn optreden ging, bracht al een gesigneerde fotokaart voor mij mee. Hij weet dus dat er in België een zanger woont die gek is van zijn muziek. Een duet met hem ? Och, dat zou super zijn. Dat opteer ik voor het liedje Laat me leven.”

(PADI & Daniël)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier