Het bracht de Nederlandse zanger van 27 niet alleen een dikke hit op in zijn thuisland Nederland en in België, maar hij werd ook beloond in AB Salon in Brussel voor de verkoop van meer dan 55.000 verkochte singles voor zijn nummer Leef en het gelijknamige album. Met trots werd hem dan ook door de platenfirma een dubbel platina single gegeven én een gouden plaat voor zijn album dat meer dan 10.000 keren over de toonbank ging. Dat Vlaanderen hem omarmd heeft, is meer dan duidelijk met in het najaar nog uitverkochte shows in Gent, Oostende, Hasselt en in de Ancienne Belgique in Brussel. Naast deze en andere optredens, zal André Hazes ook de Lotto Arena in Antwerpen tot leven brengen in november 2020.

André kreeg vlug een andere gouden plaat, eigendom van zijn manager, in zijn handen geduwd, zodat hij toch kon poseren met twee ongeschonden gouden platen., FODI
André kreeg vlug een andere gouden plaat, eigendom van zijn manager, in zijn handen geduwd, zodat hij toch kon poseren met twee ongeschonden gouden platen. © FODI
Toen waren de gouden platen nog volledig., FODI
Toen waren de gouden platen nog volledig. © FODI

Naast dat goede nieuws werd zijn grote succes op Vlaamse bodem dan ook bezegeld door het spreekwoord 'scherven brengen geluk'. De beiden gouden cd's werden aan hem overhandigd door Dirk Van der Auwera van Universal Music. Maar tijdens de overhandiging verliep het niet van een leien dakje. Het glas van de ene gouden plaat botste per ongeluk tegen de ander gouden plaat, met als eindresultaat : een kapot glas. André Hazes kon ermee lachen en zei aan Dirk Van der Auwera dat hij die gouden cd zo zou bijhouden. Het duurde echter niet lang of de scherven lagen op de grond, zodat Universal Music toch voor een nieuw glas zal zorgen. Met trots ontving André de platen, waarna hij de Vlaamse fans en de platenmaatschappij van harte bedankte.

© FODI

(PADI & Gilles)

Het bracht de Nederlandse zanger van 27 niet alleen een dikke hit op in zijn thuisland Nederland en in België, maar hij werd ook beloond in AB Salon in Brussel voor de verkoop van meer dan 55.000 verkochte singles voor zijn nummer Leef en het gelijknamige album. Met trots werd hem dan ook door de platenfirma een dubbel platina single gegeven én een gouden plaat voor zijn album dat meer dan 10.000 keren over de toonbank ging. Dat Vlaanderen hem omarmd heeft, is meer dan duidelijk met in het najaar nog uitverkochte shows in Gent, Oostende, Hasselt en in de Ancienne Belgique in Brussel. Naast deze en andere optredens, zal André Hazes ook de Lotto Arena in Antwerpen tot leven brengen in november 2020.Naast dat goede nieuws werd zijn grote succes op Vlaamse bodem dan ook bezegeld door het spreekwoord 'scherven brengen geluk'. De beiden gouden cd's werden aan hem overhandigd door Dirk Van der Auwera van Universal Music. Maar tijdens de overhandiging verliep het niet van een leien dakje. Het glas van de ene gouden plaat botste per ongeluk tegen de ander gouden plaat, met als eindresultaat : een kapot glas. André Hazes kon ermee lachen en zei aan Dirk Van der Auwera dat hij die gouden cd zo zou bijhouden. Het duurde echter niet lang of de scherven lagen op de grond, zodat Universal Music toch voor een nieuw glas zal zorgen. Met trots ontving André de platen, waarna hij de Vlaamse fans en de platenmaatschappij van harte bedankte. (PADI & Gilles)