Dendermonde - Deiremonne in de lokale volksmond - is een gloednieuw stadsfestival rijker. Voor de eerste editie van Deiremonne Festival mag de stad zich meteen opmaken voor een avondje ongebreidelde ambiance.

André Hazes en De Romeo's

De plaatselijke organisatie slaagde erin om enkele zeer straffe namen te strikken voor hun Deiremonnelicious Festival-vuurdoop. Op zondag 16 juni opent Raf Van Brussel de festiviteiten met zijn partyband. Ook Gene Thomas en De Romeo's komen langs om het beste van zichzelf te geven op het podium.

Afsluiter van het eerste Deiremonnelicious Festival is de Nederlandse topper André Hazes. Zijn populariteit in Vlaanderen is de voorbije maanden enorm gestegen door de monsterhit "Leef". André brengt zijn 12-koppige live band mee.

Organisatoren Van der Poten en Heuvinck

Het festival vindt plaats aan de Hollandse Kazerne. Het festivalterrein zal mooi omkaderd worden met foodbars, gezellige drankenstandjes en meer. Bovendien is er een VIP-village voor festivalgangers die zichzelf extra willen verwennen.

De organisatoren zijn geen nieuwkomers in de Dendermondse scene. Hans Van der Poten is al jaren actief in de Dendermondse horeca met gelauwerd biercafé De Sixtijn, het Cultuurcafé Cour et Jardin en de vernieuwde zomertuin Le Jardin Creole. Bovendien heeft hij reeds twee eigen bieren op de markt: een stevige Tripel onder de naam 'St Egidius' en een luxepils genaamd 'Knaptand'.

(Voorlopig) eenmalige test

Joachim Heuvinck is de zoon van Dendermonds jazzmuzikant Bert Heuvinck, stichter van de internationaal gerenommeerde Honky Tonk Jazzclub. In de jaren 70, 80 en 90 organiseerde die Honky Tonk Jazzclub de befaamde Jazzfestivals in Dendermonde, met ronkende namen als Ray Charles, Chuck Berry, Fats Domino, BB King en Jerry Lee Lewis.

Joachim is dus quasi opgegroeid tussen de festivals en de muziek. Samen met Hans Van der Poten zet hij nu zijn schouders onder dit nieuwe verhaal in Dendermonde. Het betreft hier (voorlopig) een eenmalige test in goed overleg met Stad Dendermonde en de cultuur- en evenementendiensten.

Info en tickets : www.deiremonnelicious.be.

(PADI) (Foto FODI)

Dendermonde - Deiremonne in de lokale volksmond - is een gloednieuw stadsfestival rijker. Voor de eerste editie van Deiremonne Festival mag de stad zich meteen opmaken voor een avondje ongebreidelde ambiance.De plaatselijke organisatie slaagde erin om enkele zeer straffe namen te strikken voor hun Deiremonnelicious Festival-vuurdoop. Op zondag 16 juni opent Raf Van Brussel de festiviteiten met zijn partyband. Ook Gene Thomas en De Romeo's komen langs om het beste van zichzelf te geven op het podium.Afsluiter van het eerste Deiremonnelicious Festival is de Nederlandse topper André Hazes. Zijn populariteit in Vlaanderen is de voorbije maanden enorm gestegen door de monsterhit "Leef". André brengt zijn 12-koppige live band mee.Het festival vindt plaats aan de Hollandse Kazerne. Het festivalterrein zal mooi omkaderd worden met foodbars, gezellige drankenstandjes en meer. Bovendien is er een VIP-village voor festivalgangers die zichzelf extra willen verwennen.De organisatoren zijn geen nieuwkomers in de Dendermondse scene. Hans Van der Poten is al jaren actief in de Dendermondse horeca met gelauwerd biercafé De Sixtijn, het Cultuurcafé Cour et Jardin en de vernieuwde zomertuin Le Jardin Creole. Bovendien heeft hij reeds twee eigen bieren op de markt: een stevige Tripel onder de naam 'St Egidius' en een luxepils genaamd 'Knaptand'.Joachim Heuvinck is de zoon van Dendermonds jazzmuzikant Bert Heuvinck, stichter van de internationaal gerenommeerde Honky Tonk Jazzclub. In de jaren 70, 80 en 90 organiseerde die Honky Tonk Jazzclub de befaamde Jazzfestivals in Dendermonde, met ronkende namen als Ray Charles, Chuck Berry, Fats Domino, BB King en Jerry Lee Lewis.Joachim is dus quasi opgegroeid tussen de festivals en de muziek. Samen met Hans Van der Poten zet hij nu zijn schouders onder dit nieuwe verhaal in Dendermonde. Het betreft hier (voorlopig) een eenmalige test in goed overleg met Stad Dendermonde en de cultuur- en evenementendiensten. Info en tickets : www.deiremonnelicious.be.(PADI) (Foto FODI)