Aladdin en Prinses Jasmine onthullen op magische wijze cast familiemusical Aladdin

De cast. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Nog voor de repetities van de familiemusical Aladdin van start gaan, steekt de Geest zijn magische handen al uit de mouwen.

In de Oosterse tapijtenzaak Ashtari Oriental Carpets in Antwerpen toverde goochelaar Kobe Van Herwegen zijn mede-castleden tevoorschijn. Dat Giovanni Kemper de rol van Aladdin op zich neemt, maakten de producenten James Cooke en Bob Jennes reeds bekend. Actrice Ianthe Tavernier krijgt de felbegeerde rol van Prinses Jasmine toebedeeld. Ook musical leading lady Ann van den Broeck werd op het toneel getoverd. Zij zal de rol van de slechterik op zich nemen. De hoofdcast is compleet met Marc Lauwrys als Sultan en Goele De Raedt als Maryam, de moeder van Aladdin.

Aladdin : wie kent dit wereldberoemde sprookje uit Duizend-en-één-nacht niet ? Na het grote succes van de musical Pippi zet de boel op stelten pakt Uitgezonderd. dus vanaf mei uit met een groots opgezette familiemusical : Aladdin. Het wordt een spectaculaire, muzikale reis door het Midden-Oosten, doorspekt met humor, veel (buik)dans, enkele toverspreuken, een vliegend tapijt met een prinses erop en… een verrassende Geest uit een wonderlamp.

Ianthe Tavernier en Giovanni Kemper, samen met Kobe Van Herwegen alias De Geest.
Ianthe Tavernier en Giovanni Kemper, samen met Kobe Van Herwegen alias De Geest.© PADI

Uitgezonderd. stelde een uitgelezen creatief team samen. Tijl Dauwe schrijft het script en Sam Verhoeven componeert de muziek voor deze vrolijke, spannende musical. Jaak Lema neemt de regie op zich. De première staat gepland op zaterdag 18 mei om 14 uur in de Stadsschouwburg in Antwerpen (18 en 19 mei, vier shows) om daarna het Oosters paleis op te bouwen in het Ethias Theater in Hasselt (1 en 2 juni, twee shows) en de Capitole in Gent (8 en 9 juni, vier shows).

(PADI)

Speeldata en tickets via www.uitgezonderd.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier