Aladdin de Musical, zelfs met een écht vliegend tapijt

© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

James Cooke was op zaterdagmorgen te gast bij Evi Hanssen in haar ochtendprogramma op Radio 2. “Men zegt dat grote producties zoals ’40-45′ alle tickets opslokken, maar dat is niet waar. Integendeel, dankzij die productie van Studio 100 krijgen mensen zin om naar musicals te gaan kijken.” Gelijk heeft hij, het was zelden zo druk in de theaters. Uitgezonderd. – het productiehuis van Bob Jennes en James Cooke – pakt voor de eerste keer groots uit met de musical Aladdin. De Disney-film dateert reeds van 1992. Leuk detail, eind mei wordt de live action film van Disney uitgebracht in de bioscoop.

We waren uitgenodigd op de feestelijke première in de Stadschouwburg in Antwerpen. Het valt meteen op dat er veel detail gegeven werd om de sfeer te creëren uit het sprookje van Duizend-en-één-Nacht. De oosterse muziek, decor en fantastische kostuums zorgen ervoor dat het publiek meteen in het verhaal zit. Fantastisch om de gekende liedjes terug te horen. Giovanni Kemper (die we kennen van De Nachtwacht) is perfect gecast als Aladdin en levert een sterke overtuigende vertolking. Ianthe Tavernier, met zwarte lange haren en exotische look, bevestigd nogmaals dat ze heel mooi kan zingen. In de originele Disney film was het vooral De Geest uit de olielamp die de show stal (met de stem van Robin Williams). Ik geef toe, ik was erg aangenaam verrast door Kobe Van Herwegen als Geest. De magie is er, op een heel creatieve manier in het verhaal. De muziek is er, de zang is er (kippenvelmoment van Ann Van Den Broeck als Hessa) , de humor is er (Pieter Casteleyn is heeeeeeeeerlijk grappig als Faris). Het overdonderend spontaan applaus op het einde zullen jullie wel gevoeld hebben.

Uitgezonderd: jullie zijn erin geslaagd om een magisch familie spektakel te brengen dat de legende van dit Disney sprookje eer aandoet. Als Disney-fan loop ik glimlachend naar buiten, verwonderd om terug in de echte wereld te zijn, blij om dit meegemaakt te hebben, dankbaar voor de talenten die we in België hebben. Dankjewel voor deze ene nacht. En ohja, er is een echt vliegend tapijt in de voorstelling te zien. Zalig toch !

(PADI & Sandro)

Info en tickets: uitgezonderd.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier