Het was niet saai voor jonge kinderen en nog minder saai voor volwassenen, die er eveneens van genoten. Niet één, maar de volle zeventig minuten. De eerste theatervoorstelling mag dan zeker en vast omschreven worden als een geslaagde productie.

Studio 100 maakte er alweer een pareltje van met een sterk verhaal, prachtig decor en met veel interactie met het publiek. Op een bepaald moment is het misschien voor de jongsten een beetje griezelig, maar daar spelen vampier Vlad, elf Keelin en weerwolf Wilko perfect op in door direct te kijken naar de zaal én te vragen : Jullie zijn toch niet bang ? Sommige kindjes riepen ja, anderen uitbundig en stoer neen, waarop elf Keelin direct zei : Jullie moeten niet bang zijn. Weet je wat, laat ons een liedje zingen Wees niet bang ? Voila, de jeugd kon zich terug uitleven en enthousiast meezingen.

Alles begint met een verhaal en ook Het vervloekte perkament is een leuk verhaal. Deze keer moeten onze helden het opnemen tegen een onbekend en mysterieus wezen dat er alles aan zal doen om Wilko, Vladimir en Keelin tegen mekaar op te zetten. De jongeren en volwassenen mogen de Nachtwacht helpen om dit monster te verslaan en natuurlijk mogen ze ook hun grootste hits meezingen. De decibelmeter ging zeker en vast in het rood toen Nachtwacht opriep om mee te zingen én vooral om luid mee te zingen : Helden, Wees niet bang, Vega... Ochja, laten we ook een pluim werpen naar de decorbouwers en vooral naar de manier waarop er interactie was met beeldschermen op het podium. Vega (Sven De Ridder) was niet aanwezig, maar toch speelde hij via de beeldschermen mee. Sterk gebracht, net zoals het vuur de boeken verteerde en je na die brand inderdaad onderaan zwartgeblakerde boeken zag staan. Sterk !

Besluit : de theatervoorstelling Nachtwacht heeft ons echt overtuigd. We zaten met vragen toe we arriveerden, maar al onze vragen werden opgelost. Het was een sterke theatervoorstelling, een goed verhaal, een prima cast, formidabel jong en oud publiek. Na de show hoorden we een volwassen vrouw zeggen : 't Was gedaan voor ik het wist. Een duidelijk bewijs dat de theatervoorstelling Nachtwacht helemaal niet saai is. Of er dan echt niets negatief te schrijven valt ? Euh, eerlijk en oprecht, soms hoorden we de eerste woorden die elf Keelin zei of zong niet duidelijk uitgesproken. 't Was precies of haar microfoon dan nog niet aanstond, want enkele seconden later was het wel degelijk duidelijk. Maar voor de rest, niets dan lof, proficiat ! Onze score : 9/10 !

Enkele beelden uit de theatervoorstelling. © FODI
Enkele beelden uit de theatervoorstelling. © FODI
Enkele beelden uit de theatervoorstelling. © FODI
Enkele beelden uit de theatervoorstelling. © FODI
Er waren enkele bv's aanwezig op de première. © FODI
Er waren enkele bv's aanwezig op de première. © FODI
© FODI

(PADI)

Je kan nog 'Het vervloekte perkament' van Nachtwacht zien in Kursaal Oostende : zaterdag 21 september om 11 en 14 uur - Hasselt, Ethias Theater : zaterdag 28 september om 11, 14 en 16.30 uur - De Panne, Plopsa Theater : zaterdag 5 oktober om 11 en 14 uur - Heist-op-den-Berg, Zwaneberg : maandag 28 oktober om 11, 14 en 16.30 uur - Gent, Capitole : vrijdag 1 november om 11, 14 en 16.30 uur - Kortrijk, Stadsschouwburg : zondag 3 november om 11, 14 en 16.30 uur - Antwerpen, Stadsschouwburg : zaterdag 9 november om 11, 14, 16.30 uur en op zondag 10 november om 11 en 14 uur. Tickets en info : www.studio100.be.

Het was niet saai voor jonge kinderen en nog minder saai voor volwassenen, die er eveneens van genoten. Niet één, maar de volle zeventig minuten. De eerste theatervoorstelling mag dan zeker en vast omschreven worden als een geslaagde productie.Studio 100 maakte er alweer een pareltje van met een sterk verhaal, prachtig decor en met veel interactie met het publiek. Op een bepaald moment is het misschien voor de jongsten een beetje griezelig, maar daar spelen vampier Vlad, elf Keelin en weerwolf Wilko perfect op in door direct te kijken naar de zaal én te vragen : Jullie zijn toch niet bang ? Sommige kindjes riepen ja, anderen uitbundig en stoer neen, waarop elf Keelin direct zei : Jullie moeten niet bang zijn. Weet je wat, laat ons een liedje zingen Wees niet bang ? Voila, de jeugd kon zich terug uitleven en enthousiast meezingen.Alles begint met een verhaal en ook Het vervloekte perkament is een leuk verhaal. Deze keer moeten onze helden het opnemen tegen een onbekend en mysterieus wezen dat er alles aan zal doen om Wilko, Vladimir en Keelin tegen mekaar op te zetten. De jongeren en volwassenen mogen de Nachtwacht helpen om dit monster te verslaan en natuurlijk mogen ze ook hun grootste hits meezingen. De decibelmeter ging zeker en vast in het rood toen Nachtwacht opriep om mee te zingen én vooral om luid mee te zingen : Helden, Wees niet bang, Vega... Ochja, laten we ook een pluim werpen naar de decorbouwers en vooral naar de manier waarop er interactie was met beeldschermen op het podium. Vega (Sven De Ridder) was niet aanwezig, maar toch speelde hij via de beeldschermen mee. Sterk gebracht, net zoals het vuur de boeken verteerde en je na die brand inderdaad onderaan zwartgeblakerde boeken zag staan. Sterk !Besluit : de theatervoorstelling Nachtwacht heeft ons echt overtuigd. We zaten met vragen toe we arriveerden, maar al onze vragen werden opgelost. Het was een sterke theatervoorstelling, een goed verhaal, een prima cast, formidabel jong en oud publiek. Na de show hoorden we een volwassen vrouw zeggen : 't Was gedaan voor ik het wist. Een duidelijk bewijs dat de theatervoorstelling Nachtwacht helemaal niet saai is. Of er dan echt niets negatief te schrijven valt ? Euh, eerlijk en oprecht, soms hoorden we de eerste woorden die elf Keelin zei of zong niet duidelijk uitgesproken. 't Was precies of haar microfoon dan nog niet aanstond, want enkele seconden later was het wel degelijk duidelijk. Maar voor de rest, niets dan lof, proficiat ! Onze score : 9/10 !(PADI)