Michiel herinnert zich André Hazes uit zijn jeugdjaren. "Ik ben 24 jaar, André Hazes overleed 14 jaar geleden. Ik heb dus niet zo'n sterke band met André Hazes en met zijn muziek. Maar wie kent zijn bekende nummers niet ? Zijn teksten zijn heel goed. Hij was een volksman en had een typische stijl van zingen. Hazes wordt vaak op 'foute feestjes' gedraaid, terwijl je eens goed moet luisteren naar de kwaliteit en over wat die liederen gaan. Het blijft een artiest om naar op te kijken."

Heb je een favoriet liedje van André? "Ik vind 'Dromenland' heel mooi. 'Geef mij je angst' en 'De Vlieger' behoren ook tot mijn favorieten. De allerbekendste zing ik mee uit volle borst."

Waarom hebben ze jou gekozen voor dat muzikale eerbetoon? "Dat ik het niet weet (lacht). Misschien omdat ze iemand erbij willen hebben van mijn generatie. Toen ik de vraag kreeg, vond ik het wel een hele eer. De muziek van Hazes staat mij immers aan. Toen ze zeiden dat de show in de Lotto Arena was, schrok ik toch wel een beetje. En toen ik vernam wie er nog op de affiche zou staan, dan werd ik even stil."

Welke liedjes breng je zelf tijdens de show? "Er zijn nummers waarvan ik denk dat die mij beter zullen liggen dan andere songs. We zullen nog wat met de groep moeten discussiëren wie er wat zal zingen, maar we komen er wel uit."

Je hebt geen echte voorkeur qua songs? "Toch wel, 'Geef mij je angst' zou ik heel graag zelf willen zingen. Dat lied heeft zoveel versies. Het is in feite een Duits nummer, maar Hazes heeft er een Nederlandse tekst op gemaakt. Guus Meeuwis heeft dat gezongen op de begrafenis van Hazes. Mag ik dat liedje op mijn manier brengen, dan zal het nog altijd een heel goed nummer zijn. Ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich zullen afvragen of die snotaap van 24 jaar wel zo'n liedjes kan brengen."

Heb je een West-Vlaamse binding? "Ik woon in Oost-Vlaanderen. Ik kom wel vaak naar Ieper, een fantastische stad. Vroeger gingen we op vakantie naar de zee. De West-Vlaamse natuur vind ik mooier dan in steden zoals Antwerpen. Villa Rozerood uit De Panne was mijn goed doel tijdens Steracteur, Sterartiest. Ik koos dat uit, omdat mijn grootvader daar vroeger veel voor deed. Ik ben al meerdere keren op bezoek geweest. Ze geven daar zoveel liefde aan iedereen die daar is."

Ben je ontroerd wanneer je op bezoek gaat? "Zeker en vast. Ben ik daar een hele dag en speel ik met die kinderen, dan heb ik het wel even moeilijk bij het naar huis rijden. Wij hebben het goed en hebben weinig problemen. Die kinderen hebben niet dat geluk. Tijdens Steracteur, Sterartiest haalde ik een kleine 20.000 euro voor hen op. Villa Rozerood was enorm geschrokken dat ik zoveel geld had opgehaald. Ze deden ook veel tijdens mijn periode van Steracteur Sterartiest. Er was geen enkele winkel in De Panne waar mijn foto niet lag. Ze kleefden mijn naam op hun auto's en in de straten gingen ze flyeren. Ze zagen dit als teambuilding. Ik ben dan ook blij dat ik een grote beloning kon terug geven."

(PADI - foto FODI)

Michiel herinnert zich André Hazes uit zijn jeugdjaren. "Ik ben 24 jaar, André Hazes overleed 14 jaar geleden. Ik heb dus niet zo'n sterke band met André Hazes en met zijn muziek. Maar wie kent zijn bekende nummers niet ? Zijn teksten zijn heel goed. Hij was een volksman en had een typische stijl van zingen. Hazes wordt vaak op 'foute feestjes' gedraaid, terwijl je eens goed moet luisteren naar de kwaliteit en over wat die liederen gaan. Het blijft een artiest om naar op te kijken."Heb je een favoriet liedje van André? "Ik vind 'Dromenland' heel mooi. 'Geef mij je angst' en 'De Vlieger' behoren ook tot mijn favorieten. De allerbekendste zing ik mee uit volle borst."Waarom hebben ze jou gekozen voor dat muzikale eerbetoon? "Dat ik het niet weet (lacht). Misschien omdat ze iemand erbij willen hebben van mijn generatie. Toen ik de vraag kreeg, vond ik het wel een hele eer. De muziek van Hazes staat mij immers aan. Toen ze zeiden dat de show in de Lotto Arena was, schrok ik toch wel een beetje. En toen ik vernam wie er nog op de affiche zou staan, dan werd ik even stil."Welke liedjes breng je zelf tijdens de show? "Er zijn nummers waarvan ik denk dat die mij beter zullen liggen dan andere songs. We zullen nog wat met de groep moeten discussiëren wie er wat zal zingen, maar we komen er wel uit."Je hebt geen echte voorkeur qua songs? "Toch wel, 'Geef mij je angst' zou ik heel graag zelf willen zingen. Dat lied heeft zoveel versies. Het is in feite een Duits nummer, maar Hazes heeft er een Nederlandse tekst op gemaakt. Guus Meeuwis heeft dat gezongen op de begrafenis van Hazes. Mag ik dat liedje op mijn manier brengen, dan zal het nog altijd een heel goed nummer zijn. Ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich zullen afvragen of die snotaap van 24 jaar wel zo'n liedjes kan brengen."Heb je een West-Vlaamse binding? "Ik woon in Oost-Vlaanderen. Ik kom wel vaak naar Ieper, een fantastische stad. Vroeger gingen we op vakantie naar de zee. De West-Vlaamse natuur vind ik mooier dan in steden zoals Antwerpen. Villa Rozerood uit De Panne was mijn goed doel tijdens Steracteur, Sterartiest. Ik koos dat uit, omdat mijn grootvader daar vroeger veel voor deed. Ik ben al meerdere keren op bezoek geweest. Ze geven daar zoveel liefde aan iedereen die daar is."Ben je ontroerd wanneer je op bezoek gaat? "Zeker en vast. Ben ik daar een hele dag en speel ik met die kinderen, dan heb ik het wel even moeilijk bij het naar huis rijden. Wij hebben het goed en hebben weinig problemen. Die kinderen hebben niet dat geluk. Tijdens Steracteur, Sterartiest haalde ik een kleine 20.000 euro voor hen op. Villa Rozerood was enorm geschrokken dat ik zoveel geld had opgehaald. Ze deden ook veel tijdens mijn periode van Steracteur Sterartiest. Er was geen enkele winkel in De Panne waar mijn foto niet lag. Ze kleefden mijn naam op hun auto's en in de straten gingen ze flyeren. Ze zagen dit als teambuilding. Ik ben dan ook blij dat ik een grote beloning kon terug geven." (PADI - foto FODI)