De frisse salsa met rivierkreeftjes van Sophie Ver Eecke

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de zomerse salsa met rivierkreeftjes van Sophie Ver Eecke uit Bissegem.

“Ik hou ervan om bezoek te ontvangen, maar dan verdwijn ik liever niet de hele tijd in de keuken. Vooraf zo veel mogelijk voorbereiden lost dat probleem op”, weet Sophie Ver Eecke uit Bissegem. “Met deze mango-avocadosalsa met rivierkreeftjes kan je dat perfect doen. Als je vooraf alles snijdt en in de glaasjes doet, rest enkel nog de afwerking voor je opdient. De limoen zorgt niet alleen voor extra smaak, maar verhindert dat de avocado bruin wordt.”

Sophie is dol op koken en houdt ervan om te improviseren in de keuken. Ook dit recept is daar geschikt voor: “De rivierkreeftjes kan je vervangen door zalm of garnalen. Of laat de vis gewoon weg, dan heb je met de salsa alleen een fris bijgerecht voor de barbecue. Dit recept is helemaal summerproof!”

De frisse salsa met rivierkreeftjes van Sophie Ver Eecke

RECEPT

hoeveelheden voor een hapje voor acht personen of als voorgerecht voor vier personen

INGREDIENTEN

– 1 mango

– 1 rode puntpaprika

– 1 avocado

– 1 sjalot

– 1 limoen

– enkele takjes koriander

– 150 gram rivierkreeftjes

– peper en zout

WERKWIJZE

Snij de mango, puntpaprika en avocado in kleine blokjes van gelijke grootte. Snipper ook de sjalot fijn. Meng het fruit en de groenten door elkaar.

Knijp de limoen uit en giet het sap over de salsa. Voeg naar eigen smaak enkele korianderblaadjes toe en kruid af met peper en zout.

Verdeel de salsa over de kleine glaasjes en schik er de rivierkreeftjes op. Werk af met een blaadje koriander of bieslook.