Clément en Olivia: “Hij strijkt en kan lekker koken. Dat vind ik best leuk.”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Clément en Olivia, een jong Kortrijks koppel.

Clément De Groeve en Olivia Berten zijn samen op wandel in Kortrijk. Ze vormen samen een koppel. Hij is landmeter van opleiding, zij doet iets met financiën en verzekeringen. Ze is graag met cijfers bezig. Hij niet. Vandaar dat hij niet werkt als landmeter, maar liever op een bouwwerf staat. Zoals zijn vader. Zijn vader werkte altijd in het buitenland. En ergens hoopt Clément om dat ook te doen. Al kan het nog alle kanten uit. Want Olivia ziet zichzelf ook wel werken in een bank in België.

En dan blijft Clément waarschijnlijk braaf aan haar zijde. Om te koken en te strijken. Jawel, dames en heren, Clément is een exemplaar van het ras dat zich ‘De moderne man’ mag noemen. Al zet hij wel eens graag een stapje. In De Vagant en De Geverfde Vogel zullen ze hem vast en zeker kennen. En Olivia ook. Want als je haar ziet, zie je hem en omgekeerd. Dat ze samen lang en gelukkig mogen leven.