"Deze zomer doen we zes festivals en voor elk daarvan heb ik een aparte outfit laten maken", zegt zangeres Stefanie Callebaut. "Voor onze styling werken we al lang samen met ontwerpers Wouter Hoste en Harvey Bouterse. Zij vertrokken op basis van prints van kunstschilder Jef van Tuerenhout (in 2006 in Wenduine overleden, red.) In zijn werk spelen eros en surrealisme een grote rol, wat zeer goed bij onze muziek past."

In vergelijking met de vorige passage op Cactusfestival in 2016 wijzigde SX van een kwartet naar een trio. Stefanie Callebaut (zang) en Benjamin Desmet (keyboard, gitaar) laten zich bijstaan door Tijl Piryns, een voormalige studiegenoot van Stefanie. "Voor de zomerfestivals kozen we voor een meer open sound. We hebben intussen ook al drie albums, wat de keuze van songmateriaal ruimer maakt. Voor de festivals maakten we rijkere, minder minimalistische sound waar meer drive in zit. De donkere aanpak houden we voor de tour die in het najaar start, langs clubs en zalen in onder meer België, Frankrijk, Nederland en Istanboel."

In speedtempo song geleerd

Ondertussen broedt het duo op nieuw materiaal en maakte Stefanie vorige week op Rock Werchter een gastverschijning. "Warhola was op het laatste moment moeten inspringen voor een afzegging. Bij één song hebben ze een vaste zangeres, maar die kon niet tijdig uit het buitenland terugkeren. Om negen uur 's avonds belde Oliver me op om de volgende dag al dat nummer mee te zingen. Ik heb het in speedtempo geleerd en dat is gelukkig goed meegevallen."

Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet van SX. © Davy Coghe

Het leuke aan festivals is dat je als artiest ook zelf eens collega's aan het werk kunt zien. "Dat komt goed uit want ik kreeg nog nooit de kans om Oscar and The Wolf te zien", zegt Stefanie.

Benjamin haalt er het programma bij. "Morgen willen we ook Whispering Sons, Parquet Courts en Reena Riot zien. En Omar Souleyman wordt een feestje: we hebben die eens meegemaakt in De Kreun in Kortrijk en dat was de max." (RJ)

"Deze zomer doen we zes festivals en voor elk daarvan heb ik een aparte outfit laten maken", zegt zangeres Stefanie Callebaut. "Voor onze styling werken we al lang samen met ontwerpers Wouter Hoste en Harvey Bouterse. Zij vertrokken op basis van prints van kunstschilder Jef van Tuerenhout (in 2006 in Wenduine overleden, red.) In zijn werk spelen eros en surrealisme een grote rol, wat zeer goed bij onze muziek past." In vergelijking met de vorige passage op Cactusfestival in 2016 wijzigde SX van een kwartet naar een trio. Stefanie Callebaut (zang) en Benjamin Desmet (keyboard, gitaar) laten zich bijstaan door Tijl Piryns, een voormalige studiegenoot van Stefanie. "Voor de zomerfestivals kozen we voor een meer open sound. We hebben intussen ook al drie albums, wat de keuze van songmateriaal ruimer maakt. Voor de festivals maakten we rijkere, minder minimalistische sound waar meer drive in zit. De donkere aanpak houden we voor de tour die in het najaar start, langs clubs en zalen in onder meer België, Frankrijk, Nederland en Istanboel." Ondertussen broedt het duo op nieuw materiaal en maakte Stefanie vorige week op Rock Werchter een gastverschijning. "Warhola was op het laatste moment moeten inspringen voor een afzegging. Bij één song hebben ze een vaste zangeres, maar die kon niet tijdig uit het buitenland terugkeren. Om negen uur 's avonds belde Oliver me op om de volgende dag al dat nummer mee te zingen. Ik heb het in speedtempo geleerd en dat is gelukkig goed meegevallen."Het leuke aan festivals is dat je als artiest ook zelf eens collega's aan het werk kunt zien. "Dat komt goed uit want ik kreeg nog nooit de kans om Oscar and The Wolf te zien", zegt Stefanie. Benjamin haalt er het programma bij. "Morgen willen we ook Whispering Sons, Parquet Courts en Reena Riot zien. En Omar Souleyman wordt een feestje: we hebben die eens meegemaakt in De Kreun in Kortrijk en dat was de max." (RJ)