Eten doe je op het Cactusfestival op en rond het Bargeplein. Je kunt er frieten, pitta, gehaktballen en zelfs zeevruchten eten. Ook het aanbod voor vegetariërs is behoorlijk uitgebreid. Alleen de veganisten, die ook geen dierlijke producten als melk en eieren eten, bleven in het verleden wat in de kou staan.

Dit jaar is er voor hen meer keuze. De stand van Greenway, links van de ingang, biedt al enkele jaren Thaise curry, een falafelwrap en een Aziatische mix aan. Enkel de Pad Thai - met ei - is niet veganistisch. Voor 5 euro krijg je er een Aziatische mix met loempia's, falafel en mimosa's, voor 10 euro een uitgebreider gerecht.

Ook populair is de stand van La Vie Est Belle, het Oostkampse bedrijf dat vegetarische lekkernijen produceert. Alles is er vegan, op de kaasballetjes na. Voor een burger tel je er 8 euro neer.

La Vie Est Belle., Tim Vansteelandt
La Vie Est Belle. © Tim Vansteelandt

Een groot succes op deze editie van het festival is de vegan pitta - kostprijs: 10 euro - van Qourgette. Misschien wel de maaltijd waar je het meest mee gevuld werd op het Cactusfestival. De voorbije dagen stond er op piekmomenten een lange rij aan te schuiven voor de pitta.

Qourgette., Tim Vansteelandt
Qourgette. © Tim Vansteelandt
De vegan pitta van Qourgette., Tim Vansteelandt
De vegan pitta van Qourgette. © Tim Vansteelandt
Eten doe je op het Cactusfestival op en rond het Bargeplein. Je kunt er frieten, pitta, gehaktballen en zelfs zeevruchten eten. Ook het aanbod voor vegetariërs is behoorlijk uitgebreid. Alleen de veganisten, die ook geen dierlijke producten als melk en eieren eten, bleven in het verleden wat in de kou staan.Dit jaar is er voor hen meer keuze. De stand van Greenway, links van de ingang, biedt al enkele jaren Thaise curry, een falafelwrap en een Aziatische mix aan. Enkel de Pad Thai - met ei - is niet veganistisch. Voor 5 euro krijg je er een Aziatische mix met loempia's, falafel en mimosa's, voor 10 euro een uitgebreider gerecht.Ook populair is de stand van La Vie Est Belle, het Oostkampse bedrijf dat vegetarische lekkernijen produceert. Alles is er vegan, op de kaasballetjes na. Voor een burger tel je er 8 euro neer.Een groot succes op deze editie van het festival is de vegan pitta - kostprijs: 10 euro - van Qourgette. Misschien wel de maaltijd waar je het meest mee gevuld werd op het Cactusfestival. De voorbije dagen stond er op piekmomenten een lange rij aan te schuiven voor de pitta.