Wanneer een echte wereldster in Brugge neerstrijkt, spits dan de oren én de ogen. Een dame griste het notaboekje uit mijn handen en noteerde: "Mooie madam". Neneh Cherry heeft 55 lentes op de teller, maar dartelt nog steeds als een jong veulen over de scène.

Neneh Cherry., Davy Coghe
Neneh Cherry. © Davy Coghe

Ze laat zich ook omringen door een jonge band en blijft met de arrangementen en instrumentatie niet in het verleden hangen. We zagen een harp, een variëteit aan percussie en achter een desk twee heren die beats en samples afvuurden.

Wederzijdse liefde

In tegenstelling tot Parquet Courts - een leuk rockbandje, maar zo zie je er in de Vlaamse jeugdhuizen elke week tientallen optreden - heeft Neneh Cherry wél een eigen stem en stijl. Ze had er zin in en de liefde was wederzijds. "Haar stem en muziek zijn een warm dekentje, een rustgevende herkenning uit onze kindertijd", vertrouwde een jonge eind veertiger me toe.

"Haar stem en muziek zijn een warm dekentje"

Bloemen rond haar tekststatief, een sportief spierwitte hiphopoutfit en vooral een stralende glimlach van begin tot eind. "Let love rule", beantwoordde ze de warmte van het publiek in de ondergaande zon. Om vervolgens een heerlijk frisse versie in te zetten van Seven Seconds, haar hit met Yossou Ndour uit - hou je vast - 1994. "Old school is okay!", orakelde la Cherry en ze gooide er die andere wereldhit Manchild achteraan.

Live remix

Tegen het einde van het concert was het tijd om nog eens de oren fris te houden. Op het podium verschenen als speciale gasten het duo Mangroves uit West-Londen, door Cherry aankondigd als één van de beste steeldrumbands ter wereld. Zij mochten een nieuwe invulling geven aan onder meer de hit Buffalo Stance.

Neneh Cherry., Davy Coghe
Neneh Cherry. © Davy Coghe

Die song kreeg zowaar ook een live remix door de heren achter de desk, die een jazzy dansgroove à la Us 3 tevoorschijn toverden. Met een welgemeend applaus en tot ziens namen de diva en haar publiek liefkozend afscheid van elkaar. (RJ)

Neneh Cherry., Davy Coghe
Neneh Cherry. © Davy Coghe
Wanneer een echte wereldster in Brugge neerstrijkt, spits dan de oren én de ogen. Een dame griste het notaboekje uit mijn handen en noteerde: "Mooie madam". Neneh Cherry heeft 55 lentes op de teller, maar dartelt nog steeds als een jong veulen over de scène. Ze laat zich ook omringen door een jonge band en blijft met de arrangementen en instrumentatie niet in het verleden hangen. We zagen een harp, een variëteit aan percussie en achter een desk twee heren die beats en samples afvuurden. In tegenstelling tot Parquet Courts - een leuk rockbandje, maar zo zie je er in de Vlaamse jeugdhuizen elke week tientallen optreden - heeft Neneh Cherry wél een eigen stem en stijl. Ze had er zin in en de liefde was wederzijds. "Haar stem en muziek zijn een warm dekentje, een rustgevende herkenning uit onze kindertijd", vertrouwde een jonge eind veertiger me toe.Bloemen rond haar tekststatief, een sportief spierwitte hiphopoutfit en vooral een stralende glimlach van begin tot eind. "Let love rule", beantwoordde ze de warmte van het publiek in de ondergaande zon. Om vervolgens een heerlijk frisse versie in te zetten van Seven Seconds, haar hit met Yossou Ndour uit - hou je vast - 1994. "Old school is okay!", orakelde la Cherry en ze gooide er die andere wereldhit Manchild achteraan. Tegen het einde van het concert was het tijd om nog eens de oren fris te houden. Op het podium verschenen als speciale gasten het duo Mangroves uit West-Londen, door Cherry aankondigd als één van de beste steeldrumbands ter wereld. Zij mochten een nieuwe invulling geven aan onder meer de hit Buffalo Stance. Die song kreeg zowaar ook een live remix door de heren achter de desk, die een jazzy dansgroove à la Us 3 tevoorschijn toverden. Met een welgemeend applaus en tot ziens namen de diva en haar publiek liefkozend afscheid van elkaar. (RJ)