Sinds hun vorige passage op Cactusfestival in 2017 is er voor Goose heel wat veranderd. "We staken heel veel tijd in het bouwen van een studiocomplex. We hadden in onze thuisstad Kortrijk al een eigen stek, maar nu kunnen we werken in ruimtes die helemaal volgens de noden van de groep ingericht zijn. En dat loont: sindsdien verzetten we tien keer meer werk", zegt zanger Michael Karkousse.

"Onze band is een machine die onweerstaanbaar blijft bollen"

De Safari Studios omvatten drie opnameruimtes en bijhorende accommodatie. In de afgesloten gedeelten kunnen verschillende projecten op hetzelfde moment aangepakt worden. Dat was een bewuste keuze, licht bassist Tom Coghe toe: "We evolueerden naar een verzameld collectief. We werken daar niet alleen voor Goose, maar ook aan soundtracks en soloprojecten. We doen er ook zaken voor andere groepen, bijvoorbeeld een mix van Whispering Sons en producties voor Billie en Sherman."

Eén lange feesttrip

Voor het concert op Cactusfestival paste Goose de setlijst aan, vertelt drummer Bert Libeert. "Onze band is als een machine: eens je die in gang steekt, blijft hij onweerstaanbaar bollen. Voor vanavond (vrijdag, red.) stelden we een setlist op die een beetje verschilt van de vorige keer. Het wordt één lange trip, één feest. Het concept 'non-stop', dat we sinds een jaar hanteren, tillen we nu naar een nieuwe fase. Dit wordt een party non-stop 2.0."

Corsica wenkt

Helaas blijft voor de vier heren van Goose het Cactusfestival beperkt tot één dag. "We hadden heel graag op zaterdag Joe Jackson en Whispering Sons gezien. Maar we worden morgen al verwacht voor een concert in Corsica."

Reporter Roel Jacobus interviewt Goose., Davy Coghe
Reporter Roel Jacobus interviewt Goose. © Davy Coghe
Sinds hun vorige passage op Cactusfestival in 2017 is er voor Goose heel wat veranderd. "We staken heel veel tijd in het bouwen van een studiocomplex. We hadden in onze thuisstad Kortrijk al een eigen stek, maar nu kunnen we werken in ruimtes die helemaal volgens de noden van de groep ingericht zijn. En dat loont: sindsdien verzetten we tien keer meer werk", zegt zanger Michael Karkousse. De Safari Studios omvatten drie opnameruimtes en bijhorende accommodatie. In de afgesloten gedeelten kunnen verschillende projecten op hetzelfde moment aangepakt worden. Dat was een bewuste keuze, licht bassist Tom Coghe toe: "We evolueerden naar een verzameld collectief. We werken daar niet alleen voor Goose, maar ook aan soundtracks en soloprojecten. We doen er ook zaken voor andere groepen, bijvoorbeeld een mix van Whispering Sons en producties voor Billie en Sherman." Voor het concert op Cactusfestival paste Goose de setlijst aan, vertelt drummer Bert Libeert. "Onze band is als een machine: eens je die in gang steekt, blijft hij onweerstaanbaar bollen. Voor vanavond (vrijdag, red.) stelden we een setlist op die een beetje verschilt van de vorige keer. Het wordt één lange trip, één feest. Het concept 'non-stop', dat we sinds een jaar hanteren, tillen we nu naar een nieuwe fase. Dit wordt een party non-stop 2.0." Helaas blijft voor de vier heren van Goose het Cactusfestival beperkt tot één dag. "We hadden heel graag op zaterdag Joe Jackson en Whispering Sons gezien. Maar we worden morgen al verwacht voor een concert in Corsica."