Na een radiostilte van bijna twee decennia maakte Dead Man Ray zijn rentree. Cactusfestival was zo moedig om het ongecontroleerde projectiel uit de Antwerpen een forum te geven. De auteurs van onder meer het album 'Berchem' ontgoochelden allerminst.

Ze brachten hun klassiekers alsof ze nooit weggeweest waren. "Toch hadden we geen plan voor wat we wilden aanvangen. Geen enkele groep denkt eraan om 20 jaar pauze te houden. Dat was een serieus gat. We hielden er indertijd mee op omdat een onuitgesproken gevoel was dat het even op was", zeggen Daan Stuyven en Rudy Trouvé.

"Gedurende 17 jaar verloren we elkaar nooit uit het oog, zonder daarom op elkaars kinderen te babysitten"

In de loop van de jaren stilte verloren ze elkaar in de Antwerpse scène evenwel nooit uit het oog. "We waren vaak samen, zonder daarom op elkaars kinderen te babysitten. En hoe langer je wacht, hoe curieuzer je wordt. We namen de vrijheid om ons te onttrekken aan de verwachtingspatronen. Je moet ook even tijd geven om het te laten rijpen. Voor hetzelfde geld maken we wel een nieuw album. Ik vermoed dat er een soort cyclus gebeurt waarbij iets tot stand komt."

De heren blijven alvast nieuwsgierig naar wat zich in de muziek afspeelt. "Vandaag willen we zeker Cat Power zien en we zijn ook fan van Joe Jackson, zeker de platen van zijn punk- en jazzperiodes kennen we vanbuiten." (RJ)

© Davy Coghe
© Davy Coghe
© Davy Coghe
© Davy Coghe
© Davy Coghe
© Davy Coghe
Na een radiostilte van bijna twee decennia maakte Dead Man Ray zijn rentree. Cactusfestival was zo moedig om het ongecontroleerde projectiel uit de Antwerpen een forum te geven. De auteurs van onder meer het album 'Berchem' ontgoochelden allerminst.Ze brachten hun klassiekers alsof ze nooit weggeweest waren. "Toch hadden we geen plan voor wat we wilden aanvangen. Geen enkele groep denkt eraan om 20 jaar pauze te houden. Dat was een serieus gat. We hielden er indertijd mee op omdat een onuitgesproken gevoel was dat het even op was", zeggen Daan Stuyven en Rudy Trouvé. In de loop van de jaren stilte verloren ze elkaar in de Antwerpse scène evenwel nooit uit het oog. "We waren vaak samen, zonder daarom op elkaars kinderen te babysitten. En hoe langer je wacht, hoe curieuzer je wordt. We namen de vrijheid om ons te onttrekken aan de verwachtingspatronen. Je moet ook even tijd geven om het te laten rijpen. Voor hetzelfde geld maken we wel een nieuw album. Ik vermoed dat er een soort cyclus gebeurt waarbij iets tot stand komt."De heren blijven alvast nieuwsgierig naar wat zich in de muziek afspeelt. "Vandaag willen we zeker Cat Power zien en we zijn ook fan van Joe Jackson, zeker de platen van zijn punk- en jazzperiodes kennen we vanbuiten." (RJ)