Woensdag 8 april, 2020

Vorige week konden we het heugelijke nieuws brengen dat een nieuw radiogeluid uit de paasklokken zal klinken en dit vanaf paasmaandag 13 april om 12 uur. Het netwerk VBRO krijgt als naam BNL (België/Nederland), een nieuwe sound (nog meer Belgisch). Deze morgen werd duidelijk wie de public-relations zal verzorgen voor de nieuwe zender. Het is een West-Vlaamse die het pr-kroontje binnen haalde, net zoals ze dat in 1993 deed toen ze gekroond werd tot Miss België. Na Steven Dujardin als marketing manager en Tom Maeckelbergh als verantwoordelijke voor de salesorganisatie haalt BNL iemand binnen die heel wat adelbrieven kan voorleggen in de mediasector. Naast diverse soapseries waar Stéphanie schitterde was ze ettelijke jaren presentatrice van "Puzzeltijd" bij VTM.

Zanger Mario Franco alias Mario Grymonpré en zijn echtgenote - eveneens zangeres - Peggy Laforce uit Brugge werken voor I-Mens in de zorg. Sinds woensdag 18 maart (!!!) zitten ze al in quarantaine, omdat bij Peggy Covid-19 werd vastgesteld. Ook Mario en de zoon van het gezin hadden lichtere symptomen en waren een paar dagen ziek.

'Dance Dance Dance' is een nummer met een sprookjesachtig verhaal dat ons wat laat wegdromen en misschien mag dat wel eens in deze tijden. Het werd opgenomen op het ogenblik dat de coronacrisis net op gang kwam. Kelsey en haar management vroegen zich dan ook af of dit wel het goede moment was om de plaat uit te brengen, maar misschien hebben mensen net nu behoefte om even te ontsnappen uit de realiteit.

BlitZ alias leerkracht Jens Declerck uit Meulebeke en jeugdconsulent Pieterjan Beheydt uit Avelgem zitten in deze coronatijden toch niet stil. Pieterjan had wel last van hoge koorts, waardoor hij eveneens zeven dagen in quarantaine zat in zijn woning. De ene helft van BlitZ had zelfs de kracht niet om op dat moment te denken aan zijn muzikaal project BlitZ, want de ziekte sloeg serieus toe. Gelukkig is hij nu beter en zit hij opnieuw vol energie. Het duo besloot van één minuut van hun song 'Samen met BlitZ' om te toveren tot het nummer 'Samen tegen corona'.

In moeilijke coronatijden worden artiesten ook creatief. Nancy Neut en Dirk Derdaele uit Gijverinkhove vormen samen al tien jaar het muzikale duo LunAcoustic. Hun nieuwe single heet 'Anderhalve meter', verwijzend naar de afstand die er tussen twee mensen moet zijn in deze coronatijden.

Alle sectoren in ons land worden zwaar getroffen door de coronacrisis. Ook de muziek- en theaterwereld zit met de handen in het haar. Artiesten die nog maar net begonnen, hebben nu ook wel eens een slapeloze nacht want gaat de muzieksector nà deze zware crisis nog in hen investeren ? Op zaterdag 15 februari stelde zanger Gio Vano uit Roeselare zijn eerste single 'Kleine dingen' officieel voor. Eén maand later mocht hij al niet meer optreden. "Gaan de fans mij niet vergeten", vraagt hij zich angstig af.

Vandaag - zaterdag 4 april - ging de nieuwste familiemusical van Uitgezonderd. in première. Het theaterhuis van James Cooke zou met Pocahontas de kers op de taart plaatsen van een bijzonder succesvol theaterseizoen. De coronacrisis besliste er echter anders over. De culturele sector krijgt het opnieuw zwaar te verduren en meer dan ooit zal samenwerken de boodschap zijn.

Op vrijdag 3 april verschijnt het nieuwe album Horen Zien Zingen van zanger, tv- (Ment) én radiopresentator (Radio 2 West-Vlaanderen) Herbert Verhaeghe uit Kuurne. Normaal ging dat gepaard met een feestelijke albumvoorstelling en verjaardagsshow - Herbert werd 46 op maandag 30 maart) op zondag 4 april in Salons Mantovani in Oudenaarde, maar door de huidige corona-omstandigheden heeft Herbert deze plannen helaas moeten opbergen. Uit het nieuwe album werden eerder al de nummers De Radio en Dans met mij als single uitgebracht. Binnenkort volgt er nog een derde single Vanavond uit met jou. "Al mijn nummers ontstonden voor de coronacrisis, maar iedereen zal van mijn nieuwe liedjes dubbel en dik genieten nà de coronacrisis, zoals Vanavond uit met jou of Wereldreis", zegt Herbert.