Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Marke

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 maart werd er ingebroken in de wagen van een verpleegkundige van Care Talents in de Rode Dreef in Marke. Bij thuiszorgorganisaties is dit sinds de coronacrisis begon een nieuw fenomeen.

Net in een periode waarin er heel veel toneelvoorstellingen gepland waren, gooit de coronacrisis roet in het eten. Het grootste aantal kaarten was al verkocht voor de revue van De Spatjes, die vorige vrijdag in première zou gaan. "Er waren al 3.400 kaarten verkocht voor de 14 voorstellingen", stelt voorzitter Hilde Callewaert.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

Maandag startte het online yogakamp 'Lentezon' voor kinderen. Daphné Viguurs van Summa Coaching in Marke, Mandy Claeys van Yoga Mandy uit Gent en Mariam El Guenaien van yogastudio (M)AF van Merelbeke werken samen om dat op poten te zetten.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.