Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Maldegem

Johan Mortier en zijn dochter Valerie, spelend lid van toneelclub Het Open Deurtje in Brugge, staan voor een raadsel. De oude werkbank van Johan, die conciërge en onderhoudsman is in het gebouw van de toneelvereniging, is spoorloos verdwenen. "We dachten eerst dat die per abuis naar het containerpark in Moerkerke gebracht werd maar ik heb aanwijzingen dat de werkbank daar nooit is toegekomen én dat die zou doorverkocht zijn", zegt Valerie Mortier.

Met nieuwe borden op de invalswegen willen de inwoners van de Zandring (Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat) in Adegem de automobilisten er op wijzen dat ze zich aan de snelheidsvoorschriften moeten houden en dat zware vrachtwagens er niet welkom zijn. De actie krijgt de steun van burgemeester Bart Van Hulle. Voor het probleem van de vrachtwagens is er een oplossing in de maak.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Er zijn zo van die coureurs die je, zonder je aan subjectiviteit te bezondigen, alle wielergeluk van de wereld zou toewensen. Mathias De Witte (26) is zo'n iemand.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.