Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Loppem

Vanaf vandaag 24 januari is het populaire spelprogramma Homo Universalis - een onderdeel van het VRT-programma Iedereen Beroemd - terug te zien op Een. Honderd mannen en vrouwen gaan dagelijks een uitdaging aan in de hoop gekroond te worden tot de nieuwe Homo Universalis. Dit jaar strijden Maaike De Schoolmeester uit Loppem en Bruggeling Anthony Lambert ook om de titel van Homo Universalis.

Het Feestcomité van Loppem maakt er een traditie van om de Loppemnaars te trakteren op een nieuwjaarsreceptie. Al enkele jaren wordt daar ook de Kasteelloop aan gekoppeld. Maar voor het eerst zal die los van de receptie én by night plaatsvinden.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.