Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Lo

De website 'Ugly Belgian Houses' omschrijft de sociale woningen aan 't Schaerdeke smalend als 'de droevige olifanten'. "De positieve reacties komen vooral van professionals", reageert burgemeester Lode Morlion (Dynamisch) op het verrassende nieuws dat het ontwerp geselecteerd is voor de architectuurbiënnale in Venetië. Maar wat vinden de eerste bewoners er zelf van?

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Geerke Sticker (26) uit Lo is al zowat haar hele leven creatief in de weer. De studente Master in Beeldende kunsten maakt beelden met onder andere materialen die ze vindt op de ouderlijke boerderij in Alveringem. Onder meer bieten, fruit en mest: ze gebruikt het allemaal. Momenteel is ze volop aan het experimenteren met melk.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.