Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Lo-Reninge

De vrouwenbeweging KVLV gaat sinds dit weekend door het leven als Ferm. De bestuursleden van Ferm Noordschote verwenden hun leden zaterdag op het dorpsplein met koffie en gebak.

Jürgen Depoorter uit Lo werd verkozen tot Krak. De amateurcineast won samen met Kurt Mariën uit Koksijde de voorbije jaren verschillende prijzen met kortfilms als Identikwijt, Opgetuigd Opgetogen, MuseOs en Left Luggage. Die laatste productie kaapte zelfs hoofdprijzen weg op nationaal niveau.

In de Ooststraat in Lo zijn eind november de werken gestart voor de aanleg van een nieuwe waterleiding. Om de werken vlot te laten verlopen, plaatste de aannemer onlangs verkeerslichten.

Op het provinciaal kampioenschap indoor behaalde Bieke Michiel (15) bij de cadetten goud op de 60 meter en in het hoogspringen. Op het podium werd ze vergezeld door haar tweelingzus Cato. Zij won tweemaal brons in dezelfde categorieën.

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge is op 6 januari Achille Rys (101) overleden. Hij werd op 31 maart 1918 geboren in het Franse Pavally Seine Maritime en was de oudste inwoner van Lo-Reninge.