Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Lissewege

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

?Een 39-jarige man uit Lissewege is vrijdagavond om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval langs de Lanceloot Blondeellaan in Zeebrugge. Birgen Debel belandde met zijn voertuig in de gracht, waarna zijn wagen vuur vatte. Hij overleed ter plaatse. Wellicht lag een te hoge snelheid aan de basis van het ongeval. "Birgen lachte zo graag. Plezier maken was zijn handelsmerk", zegt zijn zus.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

De café-uitbaters van Café den Ouden Toren in Lissewege hadden hun tienjarig bestaan van hun zaak wellicht anders voorgesteld. De sluiting is een domper voor de twee broers Freddy en Kurt Stael. Ze willen hun klanten niet in de steek laten en brengen nu hun bekende picon maison aan huis waarvoor ze heel wat vaste klanten hebben op hun terras.

De straten in het witte polderdorp Lissewege liggen er verlaten bij omwille van het coronavirus. Er wonen heel wat senioren die schrik hebben om veel buiten te komen. Daar speelt de kruidenier-delicatessenzaak Tante Mie nu op in.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.