Zee van ruimte in VW Tiguan Allspace

De nieuwe Volkswagen Tiguan Allspace vult de leemte tussen de ‘klassieke’ Tiguan en de SUV Touareg. In vergelijking met de ‘gewone’ Tiguan is de Allspace 21,5 cm langer en zijn wielbasis is 10,9 cm groter. De overhang achteraan is 10,6 cm langer, waardoor ook het laadvolume toenam.

De Tiguan en Tiguan Allspace werden parallel ontwikkeld. Ze zijn ook beide leverbaar met een onroad- en een off-roadfront. Standaard is de VW Tiguan Allspace uitgerust met dakrails. Het dak zelf kreeg opmerkelijke ‘ribben’. Zowel de laad- als de passagiersruimte profiteren van de grotere wielbasis en de langere achterpartij. Volgens de autoconstructeur is het in de Tiguan Allspace achteraan even comfortabel toeven als in een grote reisberline. Tegen meerprijs is de Tiguan Allspace te verkrijgen met een derde zetelrij. Het maximale laadvolume van de Tiguan Allspace 7-zitter bedraagt 1.775 liter.

Elke Tiguan Allspace met een navigatiesysteem aan boord kan gebruikmaken van de onlinediensten Guide & Inform en Security & Service. De wagen beschikt voorts over tal van innovatieve rijhulpsystemen.

Zee van ruimte in VW Tiguan Allspace

Zes motoren

De VW Tiguan Allspace biedt keuze uit zes motoren, allemaal vierpitters met directe injectie en drukvoeding. De drie turbobenzinemotoren ontwikkelen een vermogen van respectievelijk 110 kW/150pk, 132 kW/180pk en 162 kW/220pk. De drie oliestokers leveren respectievelijk 110 kW/150pk, 140 kW/190pk en 170 kW/240pk. Alle TDi’s zijn uitgerust met een SCR-katalysator en een AdBlue-tank van 12 liter om de uitstoot van stikstofoxides tot een minimum te beperken. Kenmerkend voor de vierwielaangedreven Tiguan Allspace is de 4Motion Active Control met rijprofielselectie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.