Grafisch vormgever Leroy Meyer: welgevormde bingo

Leroy Meyer: “We hebben de grote ambitie om vormgeving in en uit België de aandacht te geven die het verdiend.” (Foto Gus & Stella)© Gus & Stella
Leroy Meyer: “We hebben de grote ambitie om vormgeving in en uit België de aandacht te geven die het verdiend.” (Foto Gus & Stella)© Gus & Stella
Redactie KW

Wanneer de golven van de Spuikom in Oostende geen beweging maken om te surfen, ontplooit Leroy Meyer zich als grafisch vormgever in veel richtingen.

Net afgestudeerd, maar ambitieus en gezond hongerig in het combineren van projecten. Beweging en vooruitgang doen hem goed.

Samen met Pia Jacques staat hij aan het roer van het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp, ook gekend als BINGO. “We hebben de grote ambitie om vormgeving in en uit België de aandacht te geven die het verdiend. Deels historisch, maar ook om een hedendaags platform te creëren voor grafisch ontwerpers. “Het Instituut werd vorig jaar opgericht en sindsdien zijn we actief met kleine thematische tentoonstellingen doorheen het land. Wat ons telkens de mogelijkheid geeft te focussen op bepaalde onderwerpen, via onderzoek in verschillende versplinterde archieven. We willen de juiste waarde én een gezicht geven aan grafisch ontwerp. Iets wat internationaal evident lijkt te zijn, is dat in België niet. Recent organiseerden we ook een succesvolle wandeling met de gerenommeerde typograaf en letterontwerper Jo De Baerdemaeker door de straten van Ukkel. Een ideale manier om mensen samen te brengen en vormgeving op een hedendaagse manier in de kijker te stellen.”

Leroy houdt van ontmoetingen en diversiteit in zijn werkdagen. Vorig jaar cureerde hij samen met Ilse Roosens, Sofie Dierickx en Vincent Van Laeken in MuZEE de tentoonstelling Trance-Action’, hij werkt als grafisch ontwerper voor kunstenaars als Hans Demeulenaere en Rein Dufait en opdrachtgevers binnen de culturele sector, is Distribution Manager voor uitgeverij Occasional Papers en werkt ook tijdelijk in het Ensorhuis. “Alles beweegt in hetzelfde interesseveld, met een speelsheid en onafhankelijkheid die ik graag opzoek. Cureren, vormgeven, samenwerkingen en tentoonstellingen opzetten is verrijkend. Net zoals de traagheid van de stad mij tot rust laat komen.” (GV)

Wie is Leroy Meyer?

Grafisch vormgever en ‘Public Art Detective’ Leroy Meyer (23) heeft roots in Oostende en woont met zijn vriendin aan de Spuikom.

Behaalde in Gent een master grafische vormgeving aan Sint-Lucas en volgde curatorial studies aan KASK.

Codirecteur en co-oprichter van BINGO.

Werkt één dag in de week voor Occasional Papers .

Assisteert kunstenaar Rein Dufait.

Werkt tijdelijk en parttimein het James Ensorhuis in Oostende.

www.meyerleroy.be

@meyer_leroy

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.