Weekendje woonboot

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. En graag onderweg, op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

De zwaan van Zaan

Watervilla Zwarte Zwaan. Het klinkt als een roman en de locatie maakt het nog beter: Oostknollendam. Op 20 minuten autorijden van Amsterdam dobbert de architecturale vakantiewoning in het beschermde natuur-gebied en polderlandschap van de Zaanstreek. De bijzondere woonark ontvangt gasten sinds dit voorjaar en betovert met een uitzicht in alle richtingen. 220 vierkante meter ontspanning en rust voor maximaal zes personen.

www.airbnb.nl – zoek Watervilla Black Swan

In Fries water

Moeiteloos veranderen in een ochtendmens? Dat doe je met een natuurlijke wekker en een koffiegeur in de neus op Houseboat Moon. Gelegen te midden van twee Friese meren de Fluessen en de Morra en vlak bij enkele mooie Elfsteden -stadjes. Zo kun je Stavoren, Hindeloopen, Sneek, Workum en Sloten ontdekken of heerlijk genieten van een wandeling door de Gaasterlandse bossen.

www.houseboatverhuur.com

Hijs de zeilen

Glorieus vrachtverkeer per zeilschip? Dat is een memorabele terugblik in de geschiedenis of een verrassende beleving in Den Helder. Op 600 meter van het Koninklijk Museum ligt in het oude havenkwartier Willemsoord Stevenaak Antje, een voormalig zeilend vrachtschip uit 1875 waar je vandaag authentiek en sfeervol logeert in een van de zes kajuiten.

www.hotelantje.com

Eilandje voor jezelf

Vlak bij Utrecht in Breukelingen krijgt kamperen een originele invulling. Hier serveert de Camperboot je een avontuur op het water. Naar eigen wens meer je met de boot aan in de haven, in het toegestane vaargebied of stop je even aan je eigen eilandje van zo’n 60 vierkante meter. Met heerlijke eilandextra’s zoals een barbecue, opbergkisten, stoelen, een zwemtrap, picknicktafel en stroomvoorziening. Aloha!

www.camper-boot.nl

Net als in de sixties

Robbedoes. Een sixties geïnspireerde schipperswoning in Amersfoort. Hier stap je aan boord van een woonboot met een leuke knipoog naar het interieur van de zoete jaren zestig. De eigenaars houden van recuperatie en creëerden een nieuw leven voor sommige originele items. Zo is de oude houten loopplank nu een bijzettafeltje en vormt een stuk scheepswand de scheiding in de woonkamer. Als bed-and-breakfastgast krijg je de complete schippers-woning en stuurhut in verhuur.

www.woonschiprobbedoes.nl

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.