We zijn er weer

Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

Dat kunst kan helen. Dat zegt fotografe Julie Scheurweghs op de cover van de eerste KW Weekend sinds ons zomerslaapje van twee maanden. Julie is een van de fantastische fotografen van wie werk te zien is op de allereerste fotobiënnale in Oostende dit weekend. Dertig fotografen stellen er op evenveel locaties uiteenlopend werk tentoon.

In de badstad en op oneindig veel plaatsen kan je dit weekend je hart ophalen, opladen. Dat de afwezigheid van kunst en cultuur een triest gemis is, heb ik de afgelopen periode sterk gevoeld. Bijna fysiek. Niet naar de cinema, concerten of op nachtelijk avontuur gaan, raakte me in het diepste van mijn ziel. De afgelopen weken heb ik dan ook mijn heling ingezet onder het motto ‘more is more’. Ik kocht tickets voor elk theaterstuk, concert en feest dat ik kon vinden. Moest elke film in de bioscoop gaan zien en er zijn weinig nieuwe restaurants of cafés waar ik niet eens moest gaan piepen. Met alle gevolgen van dien.

“De afgelopen weken heb ik mijn heling ingezet onder het motto ‘more is more’”

Ik ben doodmoe en blut. Maar ik leef weer. In elke vezel voel ik opnieuw energie. Om er weer in te vliegen en elke week een magazine te maken. Boordevol inspiratie, mooie verhalen van interessante mensen, intrigerende fotografie en de beste tips voor een fijne week en weekend. Jullie lezen en zien vertrouwde gezichten en werk, maar ook opgefriste rubrieken zoals onze vernieuwde cultuurrubriek Spots Op. Vanaf volgende week verwelkomen we ook een nieuwe columniste en knallen we onmiddellijk het najaar in met een extra dikke KW Weekend Mode XL. Wij zijn heel blij om terug te zijn, ik hoop jullie ook.

Geniet ervan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.