Gus & Stella: Belgisch fotografenduo met een visueel collectief brein

Gus & Stella: “Oostende is een plek met allure, complexiteit en diversiteit waar de creatieve scene beweegt.”© Gus & Stella
Gus & Stella: “Oostende is een plek met allure, complexiteit en diversiteit waar de creatieve scene beweegt.”© Gus & Stella
Redactie KW

Met een priemende ochtendzon boven het terras van Bar Bristol in Oostende schuiven de stoelen voor een innemend gesprek met het Belgische fotografenduo Gus & Stella.

Internationaal geprezen én gevraagd door grote mode-, reis- en lifestylemerken voor hun specifieke en creatieve visuele online- en offlinewerk. Hun stijl is allesomvattend en aanstekelijk: fotografie, video, collage en illustratie in de mix, met de speelse observatie van het dagelijkse leven in de hoofdrol.

Na acht jaar wonen en werken in Londen zijn ze geland in Oostende, hun nieuwe thuisstad. “Een plek met allure, complexiteit en diversiteit waar de creatieve scene beweegt.” En waar ze graag mensen willen connecteren en versterken. “Na onze studies aan KASK in Gent zijn we met een volgeladen Picasso naar Londen getrokken. Met de intentie er zes maanden te blijven. We zijn van start gegaan als assistent-fotografen, met onze eigen ‘Gus & Stella’-projecten on the side. Maar toen Kate Phelan – toenmalig creative director – van Topshop de kerstkaart van onze mail-out destijds in handen kreeg, nodigde ze ons uit voor een ontmoeting én een surreële vraag. Of we wilden meewerken aan het in house Autumn/Winter 13-magazine van Topshop? En dat als eerste project! We zijn naar New York getrokken om te shooten, video’s te maken en collages te creëren.” Wat een internationale rollercoaster van opdrachten op gang bracht, die niet meer gestopt is tot op vandaag. Elle, Vogue, Condé Nast International, Esquire, Neue Zürcher Zeitung, Wrangler, Uniqlo, Universal Music… hun klantenlijst is indrukwekkend. “We hebben een fantastisch netwerk kunnen opbouwen en dat blijft voornamelijk internationaal. Wat niet belet dat we momenteel ook in Oostende met een groot project bezig zijn. Maar details kunnen we nog niet geven”, lachen ze beiden. De voorbije maanden werkten Gus & Stella achter de schermen hard aan de opzet van hun nieuwe portfolio. “We zijn helemaal klaar om vanaf september opnieuw meer fysieke meetings te doen en erg benieuwd welke opdrachten ons boek zal voortbrengen.” (GV)

Wie zijn Gus & Stella?

Fotografen Gus (37) & Stella (34) hebben Oost-Vlaamse roots en studeerden fotografie aan KASK in Gent.

Londen was acht jaar hun woon- en werkplaats, vandaag is Oostende hun thuis.

Ze hebben een indrukwekkend internationaal klantenportfolio.

Hun visuele werk is vrolijk, spontaan en helder. Het omvat fotografie, film en collages, met reële en surreële beeldvorming.

Zijn een complementairematch als creatief koppel.

www.gusandstella.com

@gus_and_stella

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten