Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Franky en Michael Vanderhaeghe laten je een sterrenmenu serveren. (Foto Westtoer)
Franky en Michael Vanderhaeghe laten je een sterrenmenu serveren. (Foto Westtoer)
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

In tweesterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge pakken Franky en Michael Vanderhaeghe uit met takeaway op topniveau. Scoren doe je zeker met de hapjes, huisgemaakte cocktails en soepen. Bij de voorgerechten vinden we toppers als kalfswang met ‘ catch of the day ’, en als hoofdgerechten tijdloze klassiekers als hertenfilet met wintergroenten.

Hostellerie Saint Nicolas, Veurnseweg 532 in Elverdinge. Bestellen kan op www.hostellerie-stnicolas.com en 057 20 06 22.


Sterren op tafel

Chef Angelo Rosseel biedt ‘La Durée to go’ aan. (Foto Westtoer)
Chef Angelo Rosseel biedt ‘La Durée to go’ aan. (Foto Westtoer)

Met twee Michelinsterren is La Durée al jaren een zaak met naam en faam in Izegem en omstreken. Chef Angelo Rosseel biedt wekelijks zijn meergangenmenu ‘La Durée to go’ aan voor 75 euro per persoon. Het omvat gastronomische toppers als melkkalf van Koekelare, gegrilde tarbot en een bordje mooi gerijpte hoevekaasjes. Je kan daarbij ook kiezen voor winepairing .

La Durée, Leenstraat 28 in Izegem. Bestellen kan op www.laduree.be en 051 31 00 31.


Fijns uit de Noordzee

Laurent Ghys brengt het beste uit de zee en de polders. (Foto Westtoer)
Laurent Ghys brengt het beste uit de zee en de polders. (Foto Westtoer)

Chef Laurent Ghys van Au Bistro heeft zicht op de Nieuwpoortse vismijn, het is dus geen toeval dat hij aan de slag gaat met het beste uit onze Noordzee. Tegenwoordig biedt hij een gastronomisch driegangenafhaalmenu voor 42 euro met onder andere gelakt zachtgegaard buikspek, hertenkroon of grietfilet. Voorts heeft hij ook aparte gerechten zoals schaaldierensoep, zijn vispannetje ‘au bistro’, zijn pot-au-feu van fazantenbout of zijn vermaarde bouillabaisse van noordzeevis.

Au Bistro, Kaai 23 in Nieuwpoort. Bestellen kan op www.aubistro.be en 058 24 14 84.


Verrassend klassiek

Chef An Vissers van Den Amand in Brugge. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Chef An Vissers van Den Amand in Brugge. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe

Chef An Vissers van Den Amand in Brugge bereidt nu lekkere bistrogerechten als takeaway. Je kan er ‘voorafjes’ bestellen, van slaatjes tot soep, en wisselende hoofdgerechten. Laat je verrassen door klassiekers als stoofpotje van haas, gebakken roggevleugel en gegratineerde witloofrolletjes. Uiteraard mogen ook zoetigheden niet ontbreken.

Den Amand, Sint-Amandsstraat 4 in Brugge. Bestellen kan op www.denamand.be en 050 34 01 22.


Voor elk wat wils/wild

Chef Frederiek Vandenbussche van restaurant La Maison du Terroir. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Chef Frederiek Vandenbussche van restaurant La Maison du Terroir. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe

Verfijnde Frans-Belgische gastronomie met terroirproducten van eigen streek. Daarvoor staat chef Frederiek Vandenbussche van restaurant La Maison du Terroir in Oudenburg. Hij biedt zijn ‘Menu Herfst’ aan, maar je kan evengoed à la carte kiezen. Ga je voor een civet van polderhaas of liever voor een authentiek bereide coq au vin? Op de kaart vind je voor elk wat wils én ook een fijn assortiment wild.

La Maison du Terroir, Vijfwegstraat 6 in Oudenburg. Bestellen kan op www.lamaisonduterroir.be en 059 44 81 01.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier